Beveiligingslek in App Store
Redactie

Apple’s app store is altijd veilig en betrouwbaar geweest. Helaas is daar verandering in gekomen. Nu kunnen er door een hacker, Charlie Miller, toch apps die Apple niet heeft goedgekeurd online.

Regels en voorwaarden

Apple stelt keiharde regels en voorwaarden aan de apps in de app store. Voor de iPhone, iPod touch en de iPad is het de enige legale manier om programma’s te downloaden. De apps worden voordat ze beschikbaar komen in de app store uitgebreid getest.Vaak worden de applicaties pas na vele aanpassingen online gezet.

Hierdoor wil Apple haar aanbod schoon en vooral kwalitatief goed houden. Er zijn meer dan genoeg concepten voor apps door Apple volledig afgeschreven. Eerder was het al mogelijk om via Cydia illegale downloads binnen te halen. Maar dat een hacker niet-officiele apps in de officiele app store kijgt, is voor het eerst.

Populaire zoekopdrachten vormen gevaar

De hacker is nog steeds flink aan het testen en uitproberen. Het is nu al gelukt om een ‘nep app’ in de app store online te krijgen. Ook is het mogelijk om apps te zien bij zelf ingestelde zoekopdrachten. Dit wil zeggen dat als er heel erg naar een app gezocht wordt, de hacker kan instellen dat zijn app er als beste resultaat uitkomt bij die populaire zoekopdracht.

Dit kan nog wel het grootste gevaar zijn. De hacker ontwikkeld apps die je iDevice flink tot last kunnen zijn. Denk hierbij aan het belemmeren van de batterijduur of het onnodig verbruiken van data MB’s.

Bron:

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.