BetterMe: de meditatie-app voor mensen die niet kunnen mediteren

Michel van 't Klaphek
29 juni 2018, 11:10
3 min leestijd
BetterMe: de meditatie-app voor mensen die niet kunnen mediteren
BetterMe: Mental Health

BetterMe: Mental Health

Gratis

Reviewscore

7,5

BetterMe is er voor mensen die niet kunnen mediteren, maar het wel nodig hebben. Zo kun je actief mediteren tijdens het wandelen, koken en zelfs tijdens het hardlopen. We hebben de app aan de tand gevoeld en zijn enthousiast.

Lees verder na de advertentie.

BetterMe: mediteren kun je leren

Mediteren lijkt steeds populairder te worden. De voordelen liggen dan ook voor de hand: meer rust in je hoofd, een betere nachtrust en minder zorgen. Toch vinden velen het lastig om er dagelijks de tijd voor te vinden. BetterMe is voor die mensen een leuke instapper. Dit zijn de drie belangrijkste kenmerken.

1. Voor mensen die niet kunnen mediteren

Om te beginnen met de belangrijkste belofte: BetterMe heeft als slogan dat de app zich richt op mensen die niet kunnen mediteren. De meeste mensen hebben weleens geprobeerd om op een stoel te zitten en hun ademhaling in de gaten te houden, maar houden dit niet vol.

BetterMe pakt het daarom op een andere manier aan. In het ‘Moments’-menu kies je voor meditaties waarbij je niet passief, maar juist actief bezig bent. Tijdens de loopmeditatie gaat het er  bijvoorbeeld om dat je bewust bezig bent met de stappen die je zet, en niet met je gedachten.

Dezelfde soort meditaties zijn er om in slaap te vallen, tijdens het koken en zelfs wanneer je aan het hardlopen bent. Toegegeven: dit is natuurlijk niet meditatie in de traditionele zin, maar wel een leuke manier voor beginners.

Lees ook: Hoe meditatie-apps op de iPhone je helpen om zen te worden

2. Even op adem komen

Een andere aangename functie is de ademhalingsoefening, die direct op het beeld verschijnt zodra je de app opent. Je kunt verschillende oorzaken kiezen waarom je even op adem wil komen, waarna de app je begeleidt tijdens het in- en uitademen.

Je kunt je bijvoorbeeld angstig, geirriteerd of verdrietig voelen. Door een paar minuten enkel op je ademhaling te letten, is er geen mogelijkheid om bezig te zijn met je gedachten. Alles in je hoofd is namelijk bezig met in- en uitademen. De app houdt je aandacht erbij door te variëren met het aantal seconden.

3. Wat is jouw doel?

Wanneer je geen totale beginneling meer bent, kun je wat dieper in de wereld van meditatie duiken. In BetterMe staan verschillende ‘Journeys’, waarin je kunt leren hoe je met een specifieke omstandigheid om moet gaan. Er zijn cursussen om beter in slaap te vallen, stress structureel te verminderen en meer zelfvertrouwen te krijgen.

Deze Journeys duren meerdere dagen en zijn vaak niet langer dan zo’n vijf minuten per stuk. Zodoende houdt BetterMe zich aan zijn doelgroep vast: mensen die niet kunnen mediteren, en makkelijk afgeleid raken van lange sessies.

Ook interessant: Opinie: Een jaar met meditatie-app Headspace

Goed, maar wel prijzig

BetterMe heeft een proefperiode van zeven dagen, die je zelf moet opzeggen. Hierna betaal je 42 dollar per halfjaar, omgerekend ruim 36 euro. Dit is een fors bedrag, en het aanbod Journeys en ademhalingsoefeningen is momenteel nog beperkt. Het ligt daarom echt aan jouw persoonlijke situatie of je de app het geld waard vindt. Gratis proberen kan echter nooit kwaad.

BetterMe: Mental Health

BetterMe Limited

Gratis via App Store

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen