6 apps om de Nijmeegse Vierdaagse op rolletjes te lopen
Lars Paymans

Dinsdagochtend staan er weer tienduizenden mensen te trappelen in Nijmegen voor de tocht der tochten. De veters gestrikt, blarenpleisters in de tas en een paraplu voor het geval dat. Zorg dat je iPhone net zo goed voorbereid is met onze favoriete Nijmeegse Vierdaagse-apps.

1. Vierdaagse app voor lopers: 4Walker

4Walker is de officiële app voor wandelaars van de Nijmeegse Vierdaagse. Log in met je registratienummer en je vindt in de app de route, rustpunten met water en medische hulp en de laatste updates. Ook je tijden worden door de app bijgehouden en getoond. Zonder twijfel de meest essentiële van alle Vierdaagse-apps.

Vierdaagse apps

De organisatie gebruikt 4Walker bovendien om op de hoogte te blijven van drukke punten langs de route. Mocht het tempo ergens plotseling een stuk lager liggen, dan weet de organisatie dat daar lopers niet kunnen doorlopen en wordt er gelijk actie ondernomen. Mocht je je locatie niet willen delen, dan kun je dat via de instellingen uitschakelen.

→ Download 4Follower in de App Store (gratis)

2. Voor thuisblijvers: 4Follower

Vrienden of familie van lopers kunnen met 4Followers op de hoogte blijven. Deze app verstrekt dezelfde informatie als 4Walker, maar dan voor de thuisblijver. Zo weet je hoe ver ze nog moeten lopen, hoe hoog het tempo ligt en wanneer je ze terug kunt verwachten.

Leuke extra: je kunt aanmoedigende berichtjes plaatsen langs de route. Plan wat extra berichten in voor de laatste kilometers om ervoor te zorgen dat je vriend, collega of kennis net wat vrolijker over de finish komt lopen.

→ Download 4Follower in de App Store (gratis)

3. Vier de vierdaagsefeesten op het Valkhof Festival

Zeg je Vierdaagse, dan zeg je ook Vierdaagsefeesten. De wandeltocht trekt al 50.000 lopers, maar een veelvoud daarvan komt deze week naar Nijmegen voor de vele feesten die door de stad verspreid zijn. In elk hoekje van de stad vind je podia met bekende artiesten, aangevuld met vele eetkraampjes en andere activiteiten.

Er is helaas niet één app die alle Nijmeegse Vierdaagsefeesten verzamelt. Die zijn er wél voor enkele van de grotere podia. Zo is er een app voor de Molenstraat, die je een half uur voor je favoriete artiesten beginnen een notificatie stuurt. Dan is er nog het Valkhof Festival, waar de komende maanden vooral kleinere bands te vinden zijn. Veel funk, veel indie, soms wat latin en country maar ook iets bekendere namen. De Valkhof Festival-app heeft een overzicht van het complete programma.

→ Download Valhof Festival 2017 in de App Store (gratis)

Valkhof Festival 2018

Stichting Valkhof Festival

0,0 (0 reviews)
Gratis via App Store

4. Buienalarm

Hoewel de vooruitzichten voor het weer in Nijmegen uitstekend zijn, blijft het wel Nederland. Daarom kun je je maar beter voorbereiden op zomerse buien met een app als Buienalarm. Deze applicatie vertelt je niet alleen of er regen wordt verwacht in de buurt, maar ook hoe hard het gaat regenen. Je krijgt een notificatie vlak voor er een bui losbarst, zodat je nog snel onderdak kan zoeken. Vergeet daarom niet even Nijmegen als locatie toe te voegen en meldingen aan te zetten.

→ Download Buienalarm in de App Store (gratis)

Buienalarm

Franklin van Velthuizen

6,0 (152 reviews)
Gratis via App Store

Vierdaagse apps

5. Pokémon GO

Als je van plan bent om je Pokédex compleet te maken, is het slim om Pokémon GO weer eens op te starten als je de Vierdaagse gaat lopen. Verzamel een paar eieren en voor je het weet heb je tal van nieuwe Pokémon om aan je collectie toe te voegen. De afgelopen maanden heeft Niantic flink wat nieuwe functies toegevoegd.

Zo kun je nu samen met andere spelers meedoen aan Raids en zijn er sinds vorig jaar heel wat nieuwe monsters om te vangen. Vorig jaar bereikt de Pokémon GO-hype zijn hoogtepunt tijdens de Vierdaagse, dus wie weet zorgt de grote wandeltocht dit jaar wederom voor een opleving in Nederland.

→ Download Pokémon GO in de App Store (gratis)

Pokémon GO

Niantic, Inc.

7,0 (41 reviews)
Gratis via App Store

6. Gezondheid en Activiteit

De standaard Gezondheid-app van Apple is al een geweldige manier om te zien hoe ver je gelopen hebt en wat voor gevolgen dit heeft op je gezondheid. In de app wordt bijgehouden hoe je verspreid over de dag de kilometers gemaakt hebt, al kunnen Apple Watch-gebruikers er nog meer over te weten komen met de Activiteit-app.

Hierin vul je iedere dag drie gekleurde ringen, die je uitdagen om genoeg te bewegen, actief te bewegen en te staan op een dag. Ook kun je dankzij de Apple Watch een beeld krijgen van je hartslag, wat je weer meer leert over de calorieën die je verbrandt.

Tip: Vergeet ook niet om een powerbank in je tas te stoppen, zodat je altijd bereikbaar bent tijdens het wandelen. In ons overzicht met de beste gadgets vind je een aantal geschikte powerbanks.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.