De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Met deze 7 apps loop je de Nijmeegse Vierdaagse op rolletjes

Lars Paijmans
15 juli 2019, 15:20
4 min leestijd
Met deze 7 apps loop je de Nijmeegse Vierdaagse op rolletjes
Vierdaagse

Vierdaagse

Gratis

Dinsdagochtend staan er weer tienduizenden mensen te trappelen in Nijmegen voor de tocht der tochten. De veters gestrikt, blarenpleisters in de tas en een paraplu voor het geval dat. Zorg dat je iPhone net zo goed voorbereid is met onze favoriete Nijmeegse Vierdaagse-apps.

Lees verder na de advertentie.

1. De officiële Vierdaagse app

Met de officiële Vierdaagse-app kunnen zowel lopers als thuisblijvers de route op de voet volgen. Lopers kunnen hun locatie gemakkelijk delen met familie en vrienden, zodat ze precies weten waar ze lopen op welk moment. Ook staat het laatste nieuws in de app en zie je op ieder moment de weersverwachting. Zo kom je er meteen achter of je wel of geen regencape in je tas hoeft te stoppen.

Vierdaagse

Nxt Apps B.V.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store
Vierdaagse apps

2. Omroep Gelderland

Omroep Gelderland staat de hele week in het teken van de Vierdaagse. In deze nieuws-app kom je al het laatste nieuws tegen dat voor jou als loper relevant is. Blijf op de hoogte van mogelijke wijzingen of speciale maatregelen door het warme weer, en lees en bekijk leuke verhalen over wandelaars. Als je geen behoefte hebt aan algemeen nieuws over de provincie Gelderland, kun je gewoon op het ‘4daagse’ icoontje tikken in de menubalk onderin het scherm. Deze brengt je direct naar een apart onderdeel van de app waarin alle artikelen en video’s over de wandeltocht gebundeld zijn.

Omroep Gelderland

Omroep Gelderland

Gratis via App Store

3. Vierdaagsefeesten Official

Drieduizend artiesten die verspreid over zeven dagen op meer dan 70 verschillende locaties optreden: om daar een duidelijk overzicht van te krijgen is een app geen overbodige luxe. Met de 4DF Vierdaagsefeesten Official app voeg je het complete programma toe aan je iPhone. Hiermee kun je per dag zien wat er waar gebeurt en kun je ook in het programma op zoek naar jouw favoriete artiesten. Verder is er een plattegrond beschikbaar, lees je het laatste nieuws over de Vierdaagsefeesten en is er een FAQ om antwoord te krijgen op veelgestelde vragen. Ben je van plan om naar de Vierdaagsefeesten te gaan? Dan mag deze app niet op je iPhone ontbreken.

4DF Vierdaagsefeesten Official

Vierdaagsefeesten

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

4. Vier de vierdaagsefeesten op het Valkhof Festival

Zeg je Vierdaagse, dan zeg je ook Vierdaagsefeesten. De wandeltocht trekt al 50.000 lopers, maar een veelvoud daarvan komt deze week naar Nijmegen voor de vele feesten die door de stad verspreid zijn. In elk hoekje van de stad vind je podia met bekende artiesten, aangevuld met vele eetkraampjes en andere activiteiten.

Er is helaas niet één app die alle Nijmeegse Vierdaagsefeesten verzamelt. Die zijn er wél voor enkele van de grotere podia. Zo is er een app voor de Molenstraat, die je een half uur voor je favoriete artiesten beginnen een notificatie stuurt. Dan is er nog het Valkhof Festival, waar de komende dagen vooral kleinere bands te vinden zijn. Veel funk, veel indie, soms wat latin en country maar ook iets bekendere namen. De Valkhof Festival-app heeft een overzicht van het complete programma.

Valkhof Festival 2020

Stichting Valkhof Festival

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

5. Buienalarm

Hoewel de vooruitzichten voor het weer in Nijmegen uitstekend zijn, blijft het wel Nederland. Daarom kun je je maar beter voorbereiden op zomerse buien met een app als Buienalarm. Deze applicatie vertelt je niet alleen of er regen wordt verwacht in de buurt, maar ook hoe hard het gaat regenen. Je krijgt een notificatie vlak voor er een bui losbarst, zodat je nog snel onderdak kan zoeken. Vergeet daarom niet even Nijmegen als locatie toe te voegen en meldingen aan te zetten.

Buienalarm

Infoplaza BV

Gratis via App Store
Vierdaagse apps

6. Pokémon GO of Wizards Unite

Als je van plan bent om je Pokédex compleet te maken, is het slim om Pokémon GO weer eens op te starten als je de Vierdaagse gaat lopen. Verzamel een paar eieren en voor je het weet heb je tal van nieuwe Pokémon om aan je collectie toe te voegen. Drie jaar geleden bereikte de Pokémon GO-hype zijn hoogtepunt tijdens de Vierdaagse, dus wie weet zorgt de grote wandeltocht dit jaar wederom voor een opleving in Nederland.

Een andere optie is natuurlijk de nieuwe game van Niantic: Harry Potter: Wizards Unite. Deze game gebruikt hetzelfde principe als Pokémon GO, maar dan met de magische wereld van Harry Potter.

Pokémon GO

Niantic, Inc.

Gratis via App Store

Harry Potter: Wizards Unite

Niantic, Inc.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

7. Gezondheid en Activiteit

De standaard Gezondheid-app van Apple is al een geweldige manier om te zien hoe ver je gelopen hebt en wat voor gevolgen dit heeft op je gezondheid. In de app wordt bijgehouden hoe je verspreid over de dag de kilometers gemaakt hebt, al kunnen Apple Watch-gebruikers er nog meer over te weten komen met de Activiteit-app.

Hierin vul je iedere dag drie gekleurde ringen, die je uitdagen om genoeg te bewegen, actief te bewegen en te staan op een dag. Ook kun je dankzij de Apple Watch een beeld krijgen van je hartslag, wat je weer meer leert over de calorieën die je verbrandt.

Tip: Vergeet ook niet om een powerbank in je tas te stoppen, zodat je altijd bereikbaar bent tijdens het wandelen. In ons overzicht met de beste gadgets vind je een aantal geschikte powerbanks.

Tip: gebruik een stappenteller-app

Je weet natuurlijk hoeveel kilometer je iedere dag aflegt, maar met een stappenteller-app kun je ook tijdens het lopen al zien hoe het gaat. In het onderstaande overzicht hebben we onze vier favoriete stappenteller-apps op een rijtje gezet. Veel loopplezier en succes!

Lees ook: Dit zijn de 4 beste apps om je stappen te tellen

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu