De 4 beste Twitter-apps van dit moment

Gijs Ettes
13 augustus 2014, 19:13
2 min leestijd
De 4 beste Twitter-apps van dit moment

Er zijn behoorlijk wat Twitter-apps in de App Store te vinden, waarvan de officiële app bij lange na niet de beste is. Zo klagen veel gebruikers over een tijdslijn die geen berichten laadt en tweets die maar niet geplaatst worden. We lichten daarom de 4 beste alternatieven uit voor wie de officiële Twitter-app zat is.

Lees verder na de advertentie.


Een van onze favoriete (en wat ons betreft beste) Twitter-apps van dit moment is Tweetbot 3. Je betaalt relatief veel voor deze Twitter-client, maar hij is ontzettend compleet en wordt bovendien regelmatig van updates voorzien. Zo kent Tweetbot nu bijvoorbeeld al volledige ondersteuning voor iOS 8. Wat de app zo handig maakt is de aanpasbare balk onderin, waar je zelf snelkoppelingen naar veelgebruikte functies kunt plaatsen. Je voegt gemakkelijk meerdere accounts toe en kunt tweets, personen, hashtags en bepaalde woorden wegfilteren (muten). Bovendien is het design en het gebruikte lettertype prettig voor de ogen. Aanrader!

Twitterrific: Tweet Your Way

The Iconfactory

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Sinds vorig jaar is Tweetdeck niet meer beschikbaar voor iOS, maar gelukkig zijn er nog voldoende alternatieven, zoals Twitterrific. Die app is gratis te downloaden, al moet je een in-app aankoop doen (1,79 euro) om de advertenties te verwijderen. De voordelen die Twitterific biedt, hebben voornamelijk te maken met personalisatie. Zo kun je menuknoppen omruilen voor knoppen die je vaker gebruikt, zijn het lettertype en de lettergrootte aanpasbaar en is er een nachtstand voor het lezen van tweets in het donker. Ook handig is dat je zoekopdrachten en gesprekken automatisch kunt laten bijladen, mits je met wifi bent verbonden.

Tweet7 for Twitter

Halcyon Mobile SRL

€ 3,49 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Bij de naam Tweet7 zullen waarschijnlijk weinig belletjes rinkelen, maar deze wonderschone Twitter-app is zeker het proberen waard. Hij giet de Twitter-functionaliteit die je gewend bent in een fraaie en minimalistische gebruikersinterface. Er is telkens maar één knop in beeld (voor een nieuwe tweet), terwijl je andere benodigdheden het beeld in kunt slepen. Een andere handige feature is de integratie van TweetMarker, een manier om bij te houden waar je in je timeline gebleven bent met lezen. Gebruik je op een ander platform een app die dit ook ondersteunt, kun je daar verder lezen. Helaas ontbreken native push notificaties nog.


Tweetly is ideaal voor de fervente twitteraar die graag foto’s deelt. De app kent een opgeruimd uiterlijk: zo is er veel lege ruimte in beeld tussen tweets. Dat in tegenstelling tot apps als Tweetbot en de officiële Twitter-app, waarbij iedere vierkante millimeter wordt gebruikt. Het menu van Tweetly biedt toegang tot de meest basale zaken als je profiel, timeline, mentions en het venster voor een nieuwe tweet. Dat is wat beperkt, maar voor het bewerken van foto’s biedt Tweetly een aangenaam scala aan mogelijkheden. Denk aan filters, de optie om kiekjes bij te snijden en het plaatsen van lollige teksten.

Op zoek naar meer? Check ons overzicht met de populairste iPhone apps!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu