Dit zijn de beste Siri-apps voor iOS 10 op een rijtje

19 september 2016, 12:22
3 min leestijd
Dit zijn de beste Siri-apps voor iOS 10 op een rijtje

iPhoned zet de beste Siri-apps voor je op een rijtje. Vanaf iOS 10 krijgt de persoonlijke assistent toegang tot allerlei apps op je toestel. Dat zorgt voor een hoop leuke mogelijkheden.

Lees verder na de advertentie.

De beste Siri-apps op een rijtje

Siri is in iOS 10 een stuk interessanter geworden, want de persoonlijke assistent krijgt nu toegang tot allerlei apps die niet van Apple zijn. Zo kun je bijvoorbeeld tekstberichtjes sturen of een taxi bestellen. Helaas is het niet mogelijk om muziek te starten met bijvoorbeeld Spotify, wat een groot gemis is. Ook is het aanbod van apps nog redelijk klein, maar dat zal in de loop van de tijd groeien als meer app-makers Siri-ondersteuning toevoegen. We zullen deze lijst met de beste Siri-apps daarom regelmatig aanvullen.

WhatsApp Siri

Let wel op dat je Siri eerst toegang moet geven tot deze apps voordat je de nieuwe functies kunt gebruiken. Dit kun je doen door naar Instellingen te gaan, daar voor ‘Siri’ te kiezen en op ‘App-ondersteuning’ te drukken. Let wel op dat als je apps van derden toestemming geeft om met Siri te integreren, er ook sommige gegevens van deze apps (zoals contactpersonen) naar Apple worden gestuurd.

1. WhatsApp

Je kunt met WhatsApp uiteraard berichtjes sturen via Siri. Hiervoor hoef je alleen “Stuur een WhatsApp-bericht naar” te zeggen, waarnaar je de contactpersoon noemt. Vervolgens vraagt Siri wat je wil sturen en dan zeg je welk bericht je naar die persoon wil sturen. Je gesproken bericht wordt omgezet in tekst, waarna je het nog kunt controleren op fouten. Je wil natuurlijk niet dat Siri je verkeerd heeft verstaan en je daardoor hele vreemde tekstberichtjes stuurt.

Door voor ‘ja’ te kiezen kun je het bericht vervolgens verzenden. Je kunt ook iemand bellen door te zeggen dat je wil bellen via WhatsApp. Al deze acties worden uitgevoerd zonder dat jij de iPhone hoeft aan te raken.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Inc.

Gratis via App Store

2. LinkedIn

LinkedIn werkt op een soortgelijke manier als in WhatsApp. Je kunt “Stuur een LinkedIn-bericht” zeggen, waarna je door de stappen geleidt wordt. Je kunt ook direct “Stuur een LinkedIn-bericht naar X met de tekst X” zeggen. Deze berichten kun je alleen versturen naar de mensen waar je al een connectie mee gemaakt hebt op het zakelijke sociale netwerk.

LinkedIn: Een baan zoeken

LinkedIn Corporation

Gratis via App Store
Beste Siri Apps

3. Runtastic

Siri kan nu je nu helpen met het starten van je rensessie. Nadat je Runtastic hebt ingesteld, hoef je alleen “Start een workout met Runtastic” te zeggen om je sessie te beginnen. Vervolgens kun je na afloop in de app precies zien waar je gelopen hebt en of je boven of onder je gemiddelde zit.

adidas Running - Sporttracker

adidas

Gratis via App Store

4. Between

Op dezelfde manier kun je ook berichtjes naar elkaar sturen in de app Between, een communicatie-app voor stelletjes waarin ze al hun herinneringen kunnen bewaren. Ook hiervoor hoef je de iPhone niet aan te raken, zolang je het bericht maar begint met ‘Hé Siri’, gevolgd door de tekst die je wilt versturen. Nadat Siri heeft geluisterd, kun je het bericht nog even teruglezen voordat je het doorstuurt.

Between, The App Couples Love

thingsflow

Gratis via App Store

5. Skype

Je kunt bellen via Skype, door tegen Siri te zeggen “Bel X via Skype”. Als het niet lukt om iemands naam te pakken te krijgen, kan het helpen om de Skype-naam te proberen.

Skype

Skype Communications S.a.r.l

Gratis via App Store

6. Uber/Lyft

Je kunt met Siri een Uber of Lyft bestellen door enkel “Bestel een Uber/Lyft naar X” te zeggen. Je kunt een locatie noemen, maar ook bijvoorbeeld zeggen dat je naar huis wil als je dat ingesteld hebt. Ook kun je contactpersonen noemen om naar toe te rijden, mits je deze hebt toegevoegd.

Uber - Vraag een rit aan

Uber Technologies, Inc.

Gratis via App Store

Lyft

Lyft, Inc.

Gratis via App Store

7. The Roll

Als je foto-app The Roll toegang geeft tot je foto’s en deze laat analyseren (dit kan even duren), is dit een van de handigste Siri-apps. Omdat The Roll objecten herkent, kun je hierdoor heel gemakkelijk naar specifieke kiekjes zoeken. Zeg bijvoorbeeld “Toon de beste foto’s van het strand met The Roll” en je krijgt direct een overzicht in beeld.

Lees het laatste nieuws over Siri

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu