De 4 beste apps van Apples tv-serie Planet of the Apps

Rutger Otto
10 oktober 2017, 19:22
4 min leestijd
De 4 beste apps van Apples tv-serie Planet of the Apps

Planet of the Apps werd niet bepaald met een warm onthaal ontvangen. Maar er zijn wel een paar goede ideeën en apps uit voortgekomen. We zetten ze op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Planet of the Apps-apps

De eerste tv-serie van Apple kreeg met name negatieve kritieken. Ook in onze Planet of the Apps review waren we niet direct onder de indruk. Inmiddels staat de complete serie op Apple Music en staan de apps die het hebben gehaald in de App Store.

We hebben de uitgelichte apps van de serie bekeken en de krenten uit de pap gevist. Hoewel de makers van Planet of the Apps het waarschijnlijk ook jammer vinden dat het échte gouden ei tijdens de serie niet is gevonden, staan er een paar goede ideeën tussen.

Companion

Companion zorgt dat je nooit helemaal alleen over straat hoeft. Met de app stel je een netwerk samen van vrienden en familie die je kunt laten weten waar je bent. Als gebruiker voer je een bestemming in en selecteer je contacten als ‘Companions’. Zij kunnen live op een kaart zien waar je bent en krijgen meldingen als je er bent.

De app herkent het als de gebruiker bijvoorbeeld ineens begint te rennen, valt of te laat komt. Als er niks aan de hand is, kun je dat binnen 15 seconden aangeven in de app, anders worden contacten op de hoogte gebracht.

Download Companion in de App Store (gratis)

Poncho

Een weer-app die het iets anders aanpakt dan zijn concurrenten. Poncho is de naam van de kat in de app, die je elke dag een persoonlijk weerbericht stuurt. Dat doet het met geinige gifjes en leuke animaties. Je kunt de weersvoorspelling van de komende uren of van de vijf volgende dagen bekijken. Ook is er een uv-index en zelfs een weerbericht voor je kapsel. Een hip appje en geinig als alternatief voor serieuzere weer-apps.

Download Poncho in de App Store (gratis)

poncho

Stop, Breathe & Think

Een mindfulness-app die zorgt dat je bijtijds een rustmoment pakt. Daardoor moet je je uiteindelijk beter voelen. Stop, Breathe & Think biedt verschillende pakketten voor verschillende situaties. Zo kun je leren mediteren, maar zijn er ook sessies voor ademhaling, yoga, slaap en zwangerschap.

Voor de meeste sessies heb je een betaald premium-account nodig, maar er zijn ook gratis lessen te vinden. Naast sessies in audiovorm zijn er ook filmpjes die uitleg geven over bijvoorbeeld het aannemen van de beste houding. Er is een versie voor volwassenen, maar ook een app voor kinderen die het meer spelenderwijs aanpakt.

Download Stop, Breathe & Think in de App Store (gratis)

Guardian Circle

Dat er behoefte is aan apps waarmee we ons veiliger voelen, blijkt wel uit het feit dat er twee apps in deze lijst staan die daarop inspelen. Toch is Guardian Circle anders dan Companion. Met de app kun je direct aangeven als een noodsituatie zich voordoet. Het gaat dus niet alleen om iemand die bij je is tijdens een wandeling, maar ook als je wordt lastiggevallen in een café of als je moet overwerken en je daarom je kind niet van school kunt ophalen.

Er zijn voor een breed scala aan situaties mogelijkheden om een melding naar contacten te sturen. Je geeft daarbij zelf aan of het een test betreft, een vraag of iets waar mee druk achter zit. Door de app met een groepje te gebruiken, kijk je naar elkaar uit.

Download Guardian Circle in de App Store (gratis)

Planet of the Apps leverde weinig op

De tv-serie van Apple bestaat uit tien afleveringen waarin meerdere ideeën zijn langsgekomen. Toch komen we maar aan vier apps die de moeite waard zijn. Dat is een slechte score, zeker als je weet dat Apple er zelf 45 apps aan over heeft gehouden die het in de App Store heeft uitgelicht.

Daarvan hebben wij er overigens veel niet getest omdat ze te veel op de Verenigde Staten gericht waren. Anderen leken een aardig idee, zoals Walc, waarmee je richting op routes krijgt aangewezen via herkenbare gebouwen, maar waarvan de app uiteindelijk slecht was uitgewerkt. Dat geldt ook voor de app Dials Calendar, waarbij het niet eens lukte om in te schrijven omdat we tegen foutmeldingen aan liepen.

Voor een programma dat zo draait om goede ideeën en dat zo door Apple werd gepromoot, mag je toch een stuk meer verwachten.

Lees het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen