De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Dit is de beste notitie-app voor iOS en macOS

Erwin Vogelaar
21 augustus 2019, 19:27
3 min leestijd
Dit is de beste notitie-app voor iOS en macOS

Maak je aantekeningen tijdens je studie of op andere momenten? Dan moet je de beste notitie-app hebben. In dit artikel vertellen welke dat is en welke apps nog meer de moeite waard zijn.

Lees verder na de advertentie.

Beste notitie app voor iOS en macOS

Notitie-apps zijn in allerlei situaties handig. Bijvoorbeeld om even snel een gedachte te noteren of aantekeningen te maken tijdens colleges. In dit artikel richten we ons op de ideale notitie-app voor scholieren en studenten. Deze apps zijn natuurlijk in andere situaties ook fijn om te gebruiken.

Beste notitie-app: Bear

Bear is een prachtige notitie-app voor zowel iOS als macOS. De focus ligt op waar het om gaat: het maken van notities. Afgezien van een tekening van een beer hier en daar, is Bear een rustgevende app die klaarstaat voor jouw ideeën en aantekeningen.

De applicatie heeft een menu waarin je notities via tags worden georganiseerd. Fijn is dat je notities aan elkaar kunt verbinden, zodat je bijvoorbeeld alle aantekeningen rond een bepaald onderwerp (of voor een toets) bij elkaar hebt staan. Ondanks het simpele design, ontbeert het de app niet aan functies. Zo krijg je bijvoorbeeld een hoop mogelijkheden bij het opmaken van je notities.

Bear is gratis te downloaden en gebruiken, maar voor alle functies heb je Bear Pro nodig. Voor 1,49 euro per maand of 15,99 euro per jaar heb je deze premium-versie, met de mogelijkheid om onder andere te synchroniseren tussen al je apparaten en thema’s te gebruiken. Bear wordt tevens regelmatig geüpdatet met nieuwe functies, om gebruik te maken van alle nieuwe mogelijkheden van iOS.

beste notitie-app

iOS:

Bear - Markdown Notes

Shiny Frog Ltd.

Gratis via App Store

macOS:

Bear Markdown Notes

Shiny Frog Ltd.

Gratis via App Store

Voor snelle gedachten: Drafts

Drafts is één van de fijnste notitie-apps in de App Store. Het idee is dat je direct kunt typen zodra je de app opent, zonder dat je ergens op hoeft te tikken. Open je de app later weer, dan staat er opnieuw een leeg veld klaar voor je gedachten.

Natuurlijk worden al je teksten wel opgeslagen in een archief. Door deze opzet is de app iets minder geschikt voor het maken van notities voor je studie, waarbij je mogelijk in hetzelfde document wil blijven.

iOS:

Drafts

Agile Tortoise

Gratis via App Store

macOS:

Drafts

Agile Tortoise

Gratis via App Store

Staat al geïnstalleerd: Apple Notities

De Notities-app van Apple staat automatisch op zowel je iPhone, iPad als Mac geïnstalleerd. Dat is dus de logische start voor het maken van aantekeningen. De Notities-app is een prima en overzichtelijke app waarin je al je gedachten kwijt kan. Die worden vervolgens tussen je verschillende apparaten gesynchroniseerd. Deze notities zijn ook te delen met anderen. Met iOS 13 worden de functies van de app verder uitgebreid.

Synchroniseren met al je apparaten: Microsoft OneNote

Zoek je een app zoals Apple Notities, maar dan eentje die je bijvoorbeeld ook op je Windows-pc of ander apparaten kunt gebruiken? Dan moet je bij Microsoft OneNote zijn. Deze notitie-app heeft een fijne focus, maar toch een hoop functies als je ze nodig hebt. Lees ook onze Oogappel over Microsoft OneNote.

iOS:

Microsoft OneNote

Microsoft Corporation

Gratis via App Store

macOS:

Microsoft OneNote

Microsoft Corporation

Gratis via App Store

Voor complexe notities: Evernote

Heb je een hoop te organiseren, dan is Evernote de plek om je notities op te slaan. Evernote werkt met projecten, zodat je verschillende vakken makkelijk kunt organiseren. Ook is de app goed te gebruiken om samen te werken met anderen, bijvoorbeeld aan een werkstuk.

iOS:

Evernote - Notes Organizer

Evernote Corporation

Gratis via App Store

macOS:

Evernote

Evernote Corporation

Gratis via App Store

Meer apps voor school

Voor school zijn nog veel meer handige apps te gebruiken. Zo hebben we de beste agenda-apps voor school en studie voor je uitgezocht. Tevens zijn er apps om je te helpen met concentreren tijdens het studeren. Check ook deze artikelen rond het thema Back to School:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu