De 6 beste Nederlandse iOS-apps van april – 2016

Redactie
30 april 2016, 16:00
2 min leestijd
De 6 beste Nederlandse iOS-apps van april – 2016

We lichten op iPhoned regelmatig nieuwe iOS-apps uit. Niet alleen apps die internationaal aanslaan, maar ook apps van Nederlandse bodem. Dit zijn de 6 beste Nederlandse apps van april die je niet mag missen!

Lees verder na de advertentie.

De beste Nederlandse apps van april

1. Matchwinner

De nieuwe Matchwinner-app hoort bij het gelijknamige tv-programma op RTL 7. In de app krijg je iedere dag elf vragen voorgeschoteld over een bepaald voetbalthema. Dat is lastig, zeker omdat je maar tien seconden hebt en de vragen behoorlijk pittig zijn. Matchwinner houdt de behaalde scores bij, zodat je kunt zien hoeveel punten je hebt gescoord en hoe goed je bent in bepaalde categorieën ten opzichte van je voetbalclubleden.

Matchwinner RTL 7

RTL Nederland B.V.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

2. ING Bankieren

Klanten van ING kunnen sinds deze maand gebruikmaken van een qr-code in de Mobiel Bankieren-app. De klant maakt zelf in de app een betaalverzoek aan op zijn smartphone. De app genereert vervolgens een unieke qr-code, die de betalende partij vervolgens met zijn Mobiel Bankieren-app scant. De bevestiging van de betaling wordt gedaan met een mobiele pincode.

ING Bankieren

ING

Gratis via App Store
ING QR betalen

3. Billy

Billy is een app die al je vaste lasten in een handig lijstje plaatst, zodat je een overzicht hebt van al je lidmaatschappen en andere kosten. Ook kun je pushberichten instellen wanneer er abonnementskosten worden afgeschreven. Billy beschikt over een ruime database en mocht je abonnementendienst er toch niet tussen zitten, dan kun je deze alsnog toevoegen als aangepast item. Een aanrader!

Bobby - Track subscriptions

Yummygum

Gratis via App Store

4. iDeal

Met de officiële iDeal-app kun je snel en veilig betalen via een speciale iDeal qr-code, herkenbaar aan het logo in het midden. Iedereen met een Nederlandse betaalrekening kan gebruikmaken van deze manier van betalen. De gebruiker dient de code te scannen, waarna het bedrag wordt ingevuld. iDeal stuurt je vervolgens door naar de app van je bank om de betaling af te ronden.

iDEAL

Currence iDEAL BV

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store
ideal-app

5. NPO

In de vernieuwde NPO-app kun je programma’s terugkijken met ondertiteling. Ook is er een nieuwe terugspoelknop aanwezig, waarmee je in één keer dertig seconden terugspoelt. Verder is de scrubfunctie verbeterd, waardoor het makkelijker wordt om naar het gewenste punt in een video te springen. Tot slot zijn er enkele bugs en andere fouten uit de app gehaald voor een betere gebruikerservaring.

NPO

Stichting Nederlandse Publieke Omroep

Gratis via App Store

6. Marley Spoon

Marley Spoon is de app van het gelijknamige kookinitiatief. Via Marley Spoon krijg je iedere week een pakket met verse ingrediënten en bijbehorende recepten thuisbezorgd. Met de app kun je niet alleen je pakket bestellen en beheren, nog belangrijker is dat Marley Spoon meer dan 1000 lekkere recepten bevat. Je kunt zoeken op keuken, ingrediënten, dieet of andere trefwoorden.

Marley Spoon

Marley Spoon AG

Gratis via App Store

→ Check ook de beste Nederlandse apps van maart!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu