De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

De 5 beste Nederlandse apps van september – 2014

Rutger Otto
30 september 2014, 15:57
2 min leestijd
De 5 beste Nederlandse apps van september – 2014

We lichten op iPhoned de beste apps uit voor iOS. Niet alleen apps die internationaal aanslaan, we vergeten ook de apps van Nederlandse bodem niet. Dit zijn de 5 beste Nederlandse apps van september die niet op jouw toestel mogen ontbreken!


De Rijksoverheid heeft een app uitgebracht die er voor moet zorgen dat mensen veiliger door het verkeer fietsen. De app Fietsmodus zet je aan voordat je gaat fietsen. Deze zorgt ervoor dat je tijdens het fietsen niets anders met je telefoon kunt doen. Vervolgens schakel je hem pas weer uit als je afstapt. Per kilometer scoor je punten, waarmee je kans maakt op prijzen, zoals bioscoopkaartjes, shirts of een fiets.

HogeNood - vind toiletten

App-vise V.O.F

Gratis via App Store

Met dank aan Hogenood hoef je nooit meer met buikpijn rond te lopen, maar vind je gewoon het dichtstbijzijnde openbaar toilet. In de app valt op een kaartje snel te zien waar de openbaar toiletten in jouw buurt zijn, wat de afstand is en hoe toegankelijk het toilet is (bijvoorbeeld om baby’s te verschonen en of er ruimte voor rolstoelgebruikers is). Indien beschikbaar kun je ook klantenbeoordelingen checken en of de toiletten open of gesloten zijn.

bol.com

bol.com

Gratis via App Store

Deze maand kwam de populaire webwinkel Bol.com eindelijk met een officiële app voor iOS. Daarmee krijg je toegang tot het volledige assortiment van de winkel. Als je met de app een QR- of barcode scant, vind je snel artikelen, maar je kan natuurlijk ook gewoon van de zoekfunctie gebruikmaken. Daarnaast is het mogelijk om prijzen te vergelijken van andere aanbieders op Bol.com, alsmede aanbieders van tweedehands producten. Extra handig is dat je jouw bestelling kunt volgen via de app, zodat je altijd en overal kan checken wanneer je pakket aankomt.

Lees verder na de advertentie.

NU.nl

DPG Media Digital B.V.

Gratis via App Store

De Nu.nl-app voor iOS is vernieuwd. Na de update is de zoekfunctie op elke pagina te zien, zodat je gemakkelijker naar artikelen kan zoeken. Ook is er een extra blok aan de app toegevoegd voor mensen die hun locatie delen. Daarmee krijg je regionaal nieuws te zien, afhankelijk van waar je bent. Als laatste is er een nieuw design voor de katernen Economie, Sport, Tech en Entertainment. Overigens is de app nog niet geoptimaliseerd voor iPhone 6 en iPhone 6 Plus, daar wordt aan gewerkt.


Voor iedereen die wil stoppen met roken, is dit het perfecte moment. Stichting KWF Kankerbestrijding heeft oktober omgedoopt tot ‘Stoptober’. Met een bijhorende app worden rokers gesteund om 28 dagen lang geen sigaret op te steken. Overigens bepaal je die periode zelf: je zit natuurlijk niet vast aan de maand oktober. De app motiveert en geeft je tips. Voor de echt zware momenten heeft de app zelfs een Noodhulp-knop. Stoptober schotelt je dan apps en YouTube-video’s voor, zodat je in plaats van roken iets anders kan gaan doen.

Check ook ons overzicht met de beste Nederlandse apps van juli!

Lees meer App Store nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu