De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

De 4 beste Nederlandse apps van oktober

Rutger Otto
31 oktober 2014, 17:59
2 min leestijd
De 4 beste Nederlandse apps van oktober

We lichten op iPhoned de beste apps uit voor iOS. Niet alleen apps die internationaal aanslaan, we vergeten ook de apps van Nederlandse bodem niet. Dit zijn de 4 beste Nederlandse apps van oktober die niet op jouw toestel mogen ontbreken!

Lees verder na de advertentie.

Foodzy

Foodzy

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Foodzy is een voedseltracker die je aan Apples Gezondheid-app kan koppelen, zodat je je calorieënverloop kunt bijhouden. Daarnaast kun je ook activiteitstrackers synchroniseren met Foodzy, zoals Jawbone. In de app kan je aantikken wat je die dag allemaal hebt gegeten. Omdat de app Nederlands is, vind je er ook veel Nederlandse producten, zoals een glas Optimel framboos of een sneetje bruin brood. Dat doe je allemaal handmatig, maar Foodzy pakt wel zelf standaardporties en als je iets vaak eet, kun je het sneller vinden.


Er is een nieuwe openbaar vervoer-app, waarmee je de treintijden op stations in een widget op iOS 8 kunt zien. De app lijkt wat op OV Delay, de app die vertrektijden van bus- en tramhaltes en metrostations in de buurt toont. Trein doet het echter alleen voor treinen. Handig daaraan is dat je dit in het Berichtencentrum van iOS 8 kunt bekijken dankzij een widget.

Mmm Fingers

Noodlecake

Gratis via App Store

Mmm Fingers is een spel dat uitgegeven wordt door een bedrijf in Canada, maar wat in Nederland is ontwikkeld. De game is een succes, want Apple prijst het in een aantal landen op de uitgelichte pagina’s van de App Store. Mmm Fingers is een simpel maar lastig spel. Je zet je vinger op het scherm en moet langs allerlei bewegende obstakels met spikes zien te bewegen. Dat is moeilijker dan je denkt en voor je het weet ben je game over. Omdat je steeds denkt dat het beter kan, begin je weer opnieuw. Een fijn highscore-spelletje dat je blijft spelen.

KPN Goal Alert

KPN B.V.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Klanten van KPN die geen abonnement hebben op een sportzender, hoeven nu toch geen goal meer te missen van hun favoriete voetbalclub. Met KPN Goal Alert krijgen zij een notificatie als hun club heeft gescoord. Vervolgens is het doelpunt via de app gratis te kijken. Je kan goals van maximaal twee teams zien binnen een speelronde. Pas na het weekend kun je van team wisselen, zodat je niet alsnog alle doelpunten kan kijken.

Check ook ons overzicht met de beste Nederlandse apps van september!

Lees meer App Store nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu