De 7 beste Nederlandse iOS-apps van mei – 2016

Wouter Nijsen
30 mei 2016, 11:22
3 min leestijd
De 7 beste Nederlandse iOS-apps van mei – 2016

We lichten op iPhoned regelmatig nieuwe iOS-apps uit. Niet alleen apps die internationaal aanslaan, maar ook apps van Nederlandse bodem. Dit zijn de 7 beste Nederlandse apps van mei die je niet mag missen!

Lees verder na de advertentie.

De beste Nederlandse apps van mei

1. Social Charging

De Nederlandse app Social Charging heeft maar één doel: elektrische rijders met elkaar verbinden. Volgens de makers moet de app het mogelijk maken om ‘eenvoudig oplaadpalen te delen met buurtgenoten, collega’s en/of onbekenden’. Gebruikers maken een account aan per e-mail of Facebook, daarna voeren ze hun kenteken in.

Deze is niet zichtbaar voor andere gebruikers en wordt door de app gebruikt om het type van de auto te bepalen. Zodoende weet Social Charging de accugrootte en berekent de app wat het opladen kost bij elk oplaadpunt.

Social Charging

frismedia.nl

Gratis via App Store

2. Debat Direct

De Tweede Kamer maakt het volgen van debatten in Den Haag een stuk gemakkelijker met een nieuwe app. Debat Direct toont per dag hoeveel debatten er zijn en waar ze over gaan. De gesprekken kun je via de app volgen. De plenaire debatten en openbare commissievergaderingen zijn namelijk live te bekijken via een stream.

Het is ook mogelijk om de app juist als tweede scherm te gebruiken. Je kijkt het debat op televisie en via de microfoon van je iPhone weet Debat Direct onder meer wie er aan het woord is.

Debat Direct

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Gratis via App Store

3. NOS Jeugdjournaal

Het heeft even geduurd, maar de NOS Jeugdjournaal-app is na ruim twee jaar terug in de App Store. In de app vind je naast de laatste uitzendingen ook interessante content die geschikt is voor kinderen. De applicatie toont actueel nieuws en laat gebruikers op stellingen stemmen én reageren.

Ook is de weersverwachting van nu en de aankomende dagen op te zoeken. Wil je zelf een bijdrage leveren aan het Jeugdjournaal-weerbericht, dan kun je een eigen kleurplaat van het weer opsturen via de app. Wie weet wordt deze wel getoond in de uitzending.

NOS Jeugdjournaal

Nederlandse Omroep Stichting

Gratis via App Store
NOS Jeugdjournaal app uitgelicht

4. Blendle

Blendle is deze maand een stuk persoonlijker geworden. De nieuwe Kiosk speelt hier een sleutelrol in, waar je voortaan kranten en tijdschriften volledig kunt aanschaffen. De Blendle-update voegt daarnaast (eindelijk) een uitgebreide zoekfunctie toe, die volgens de app artikelen kan vinden die je niet via Google tegenkomt.

In de zoekbalk kun je de naam van je favoriete medium invullen, maar ook onderwerpen zoals Apple, iPhone en Tim Cook. Na een paar seconden vult het scherm van je iPhone of iPad zich met alle verhalen waarin jouw zoekwoord voorkomt.

Blendle

Blendle

Gratis via App Store

5. Cinekid AppLab

De App Store barst van de apps voor allerlei verschillende doelgroepen. Volgens Stichting Cinekid staan daar ook veel ‘riskante apps voor kinderen’ tussen, die ouders vaak ‘niet met opzet’ downloaden. Om orde in de chaos te scheppen is daarom AppLab ontwikkeld.

Deze app is in wezen een alternatieve app store, waar alleen apps in komen te staan die veilig en kwalitatief in orde zijn voor kinderen. Maandelijks worden de nieuwste ‘en beste’ apps voor kinderen tussen de 2 en 18 jaar gekozen en in AppLab gepresenteerd.

Cinekid AppLab

Stichting Cinekid

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store
applab

6. Flitsmeister

De update voor Flitsmeister van deze maand richt zich volledig op het uitbreiden van de Flitsmeister meldingen. Hierdoor is het nu mogelijk om onder meer een ongeval, stilstaand voertuig, file, slecht wegdek, mist of een object op de weg te melden.

Zoals altijd speelt de community van Flitsmeister hier een belangrijke rol in, omdat zij via de app deze meldingen door kunnen geven. Als je als Flitsmeister-gebruiker nu een van deze situaties aantreft terwijl je onderweg bent, kun je met een druk op de ‘Melden’ knop dit doorgeven.

Flitsmeister

Flitsmeister B.V.

Gratis via App Store

7. Huisvink

Tot slot Huisvink, een nieuwe app die je helpt bij de zoektocht naar een huis. De app laat je plekken vergeleken en tevens huizen uit Funda en Jaap opslaan, zodat je een mooi overzicht krijgt. Je kunt huizen beoordelen op locatie, reistijd, foto’s, maar ook een notificatie instellen als de prijs verandert.

Ook handig is de Safari-extensie, waarmee je direct een huis kunt toevoegen. Huisvink is gratis via onderstaande link te downloaden en bevat geen in-app aankopen.

Huisvink

Mobiel Bekeken

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu