De 7 beste Nederlandse iOS-apps van maart – 2016

Wouter Nijsen
30 maart 2016, 20:22
3 min leestijd
De 7 beste Nederlandse iOS-apps van maart – 2016

We lichten op iPhoned regelmatig nieuwe iOS-apps uit. Niet alleen apps die internationaal aanslaan, maar ook apps van Nederlandse bodem. Dit zijn de 7 beste Nederlandse apps van maart die je niet mag missen!

Lees verder na de advertentie.

De beste Nederlandse apps van maart

1. Datumprikker

De Datumprikker-app ging deze maand volledig op de schop. De update geeft het menu een fris en overzichtelijk design, waardoor je afspraak binnen enkele minuten gepland is. Ook handig is dat de app voortaan samenwerkt met je agenda, zodat ook andere afspraken zichtbaar zijn in de app. Datumprikker kun je ook gebruiken om mensen op de hoogte te stellen van een nieuw rooster.

Datumprikker

Plan to Meet B.V.

Gratis via App Store

2. Blendle

Ook de Blendle-app kreeg een lik verf. De werking is vergelijkbaar met de webversie, maar de interface is uiteraard geoptimaliseerd voor mobiel gebruik. Met de app kun je on-demand artikelen lezen van je favoriete kranten en tijdschriften. In totaal zijn er al ruim 150 titels in de app te vinden. Voor losse artikelen betaal je tussen de 15 cent en 1 euro, afhankelijk van de lengte en publicatie.

Blendle

Blendle

Gratis via App Store

3. Lingo

Lingo voor iOS mag natuurlijk niet in dit lijstje ontbreken. Net zoals op tv probeer je woorden te raden die de makers hebben bedacht. Je krijgt daarvoor vijf beurten en als je die niet benut, mag de tegenstander. Raad je het woord wel, dan mag je een bal graaien. Je kunt ze husselen door de iPhone te schudden, daarna sleep je een bal naar boven uit de bak.

lingo app

4. TimesUpp

De slimme reisassistent TimesUpp is toe aan een nieuwe versie. Die voegt onder meer een beter design toe, waardoor de applicatie overzichtelijker oogt en soepeler werkt. Daarnaast synchroniseert TimesUpp afspraken tot 60 dagen in de toekomst en haalt hij reistijden op. Het invoeren van afspraken doe je in de Agenda-app, maar dit kan ook met het bijhorende menu in TimesUpp.

TimesUpp OV, Verkeer, Parkeren

Innovactory International B.V.

Gratis via App Store

5. Nrc.nl

Het NRC heeft een nieuwe iOS-app gelanceerd. De app bestaat uit een lange verticale lijst met de nieuwste artikelen die ook gepubliceerd zijn op de NRC-website. Er is helaas (nog) geen mogelijkheid om te filteren op onderwerpen of specifieke artikelen, wat de applicatie wat onoverzichtelijk maakt. De artikelen die je ziet op het scherm worden wel mooi weergegeven, zonder enige reclame of opsmuk.

nrc.nl app kleinr

6. Pathé Thuis

Pathé Thuis is een soort digitale videotheek. De app maakt geen gebruik van abonnementen zoals Netflix en Videoland, maar laat de gebruiker per film betalen, net zoals iTunes. De prijs voor een film begint bij 2,49 euro. In de app is het mogelijk om te zoeken op titel, acteurs, genre en meer om bij de gewenste film uit te komen. Daarbij ondersteunt de iPhone-versie de Chromecast.

Pathé Thuis

Thuisbioscoop

Gratis via App Store

7. BuurtApp

BuurtApp is een nieuw initiatief voor Nederlandse buren. De app toont wie er allemaal in de buurt wonen, maar kan ook worden gebruikt om je buurt veiliger te maken of om andere mensen te spreken of helpen. Door berichten via BuurtApp te versturen, blijf je in contact of kun je iets afspreken. Fijn is dat je hiervoor geen telefoonnummer hoeft op te geven.

BuurtApp

Buurtcontact.nl

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu