De 8 beste Nederlandse iOS-apps van juni – 2016

Wouter Nijsen
29 juni 2016, 20:44
4 min leestijd
De 8 beste Nederlandse iOS-apps van juni – 2016

We lichten op iPhoned regelmatig nieuwe iOS-apps uit. Niet alleen apps die internationaal aanslaan, maar ook apps van Nederlandse bodem. Dit zijn de 8 beste Nederlandse apps van juni die je niet mag missen!

Lees verder na de advertentie.

De beste Nederlandse apps van juni

1. Tikkie

Als je regelmatig een avondje weggaat met vrienden, zul je ook regelmatig de volgende dag geld overmaken naar degene die de rekening heeft betaald. Met Tikkie wil ABN AMRO dit zo makkelijk mogelijk maken, met een beetje hulp van WhatsApp. Het fijne: het maakt Tikkie niet uit bij welke bank je zit.

Nadat je je in de app hebt aangemeld met je naam en telefoonnummer, is het belangrijk dat je jouw IBAN-nummer invoert waar er geld op gestort kan worden. Vervolgens kun je de app gebruiken om snel betaalverzoeken aan te maken en te delen. Dat laatste kan bijvoorbeeld via WhatsApp of Telegram.

Tikkie

ABN AMRO Bank N.V.

Gratis via App Store

2. ING Bankieren

De update van de ING Bankieren-app heeft als belangrijkste vernieuwing dat er nu 3D Touch-opties verschijnen als je stevig op het app-icoon drukt. Hierdoor kun je direct naar het scherm van de app springen om over te schrijven, een betaalverzoek te versturen of de scanner activeren.

Omdat het hier om 3D Touch-functies gaat, is dit deel van de update alleen relevant voor eigenaren van een iPhone 6S (Plus). Gelukkig maar dat versie 3.5.1 ook nog wat andere nieuwigheden met zich meebrengt. Zo kun je nu een omschrijving toevoegen tijdens het aanmaken van een betaalverzoek.

ING Bankieren

ING

Gratis via App Store

3. Willem

Willem is de ideale app om op de hoogte te blijven van al het filmgeweld in Nederland. De applicatie, afkomstig van dezelfde ontwikkelaars als de Pathé Thuis-app, toont welke films er op dit moment in de bios draaien en welke populair zijn on-demand.

Druk je op de uitgelichte afbeelding van een film, dan opent een apart menu met daarin de synopsis, algemene score en professionele recensiescore. Daarin zijn de beoordelingen van bekende media in terug te vinden, zoals het AD, de Telegraaf, nrc en nog veel meer. Zo weet je meteen of het de moeite waard is om deze te bekijken.

Willem

Thuisbioscoop

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

4. NS Reisplanner

Door een update van de NS Reisplanner-app kun je vanaf nu gemakkelijk je treinkaartjes bestellen via de app zelf. Zo kun je zonder zorgen op reis, zelfs als je geen OV-chipkaart bij de hand hebt. Dit kan een enkele reis zijn, een retour of abonnement. Druk op ‘Koop kaartje’ naast de tarievensectie om kaartje aan te schaffen.

Als je klaar bent, ontvang je een E-ticket waarmee je kunt reizen. Het ticket kun je uitprinten of via je iOS-apparaat laten scannen door de OV-poort. Houd er rekening mee dat je de app en code ook in de trein bij je houdt, aangezien de code niet alleen de poortjes opent, maar ook de conducteur laat zien dat je in het bezit bent van een geldig vervoersbewijs.

NS

NS Reizigers B.V.

Gratis via App Store
Wildfulness

5. Wildfulness

Als je erg gestresst bent, is Wildfulness dé app bij uitstek om je tot rust te laten komen. De applicatie beschikt over acht geanimeerde landschappen: een frisse Herfstbries, zware Winterse Bergen, Gouden Uur, rustgevende Lentemorgen, Regen in het Bos, Zomernacht, Het Meer en een Stormachtige Nacht. Deze met de hand getekende landschappen zien er stuk voor stuk bijzonder mooi uit.

De natuur-app probeert je in de sessies met rustgevende muziek helemaal kalm te laten worden. Ook kun je een timer instellen, zodat je zelf de lengte van een sessie bepaalt. Handig wanneer je niet de hele dag rustig aan kunt doen.

Wildfulness - Relax met Natuur

Wild Ventures

€ 2,99 via App Store

6. Appie voor iPad

Boodschappen-app Appie van Albert Heijn kreeg deze maand een volwaardige release op de iPad. Naast Bonus-aanbiedingen krijg je ook recepten te zien als je de app opstart. Daarnaast is het mogelijk om vanuit te app boodschappen te bestellen.

De Appie-app maakt goed gebruik van het grote scherm van de iPad. De interface ziet er goed uit en oogt rustig en overzichtelijk. Bovendien is het aanbod behoorlijk groot, dus je kunt eigenlijk alles vinden wat je zoekt.

7. ABN AMRO Mobiel Bankieren

Met de Mobiel Bankieren-app kon je al jaren via iDeal betalen, maar hier had je altijd het losse e.dentifier kastje voor nodig. Niet handig, omdat je met iDeal juist snel en gemakkelijk online af kunt rekenen. Dit losse apparaatje hoef je voor deze betalingen niet meer met je mee te nemen, al moet je wel onder je daglimiet blijven.

Deze maatregel heeft ABN Amro als extra beveiliging toegevoegd. Hierdoor is de e.dentifier voortaan voor kleinere bedragen niet meer nodig. Een andere optie is natuurlijk dat je handmatig je daglimiet hoger zet, zodat je er voortaan ook grotere geldbedragen mee kunt afrekenen zonder het apparaatje.

ABN AMRO

ABN AMRO Bank N.V.

Gratis via App Store

8. WeTransfer

WeTransfer was al beschikbaar voor iOS, maar kreeg deze maand ook een Mac-app. Met de applicatie is het nog gemakkelijker om bestanden vanaf je Mac(Book) snel met iemand te delen. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen, is een bestand selecteren en naar het WeTransfer-icoontje slepen in je menubalk.

Door de Finder bladeren en de juiste bestanden aanvinken is ook een optie. De app begint vervolgens meteen met het uploaden, wat je kunt zien aan een blauw lijntje dat het WeTransfer-logo opvult. Nadat het bestand geüploaded is, geeft de app je een downloadlink die je met iedereen kunt delen.

WeTransfer: menu bar transfers

WeTransfer BV

Gratis via App Store

→ Check ook de beste Nederlandse apps van mei!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen