De 8 beste Nederlandse iOS-apps van juli – 2016

Rutger Otto
31 juli 2016, 10:52
3 min leestijd
De 8 beste Nederlandse iOS-apps van juli – 2016

We lichten op iPhoned regelmatig nieuwe iOS-apps uit. Niet alleen apps die internationaal aanslaan, maar ook apps van Nederlandse bodem. Dit zijn de 8 beste Nederlandse apps van juli die je niet mag missen!

Lees verder na de advertentie.

De beste Nederlandse apps van juli

Plekk

Plekk

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Het Nederlandse Plekk is een dating-app die het eens wat anders doet. De app koppelt jouw interesses aan locaties, zodat je alleen mensen ontmoet die op dezelfde plekken komen als jij. Check je bijvoorbeeld in bij een museum, dan geef je aan waarom die plek bijzonder is. Zo leert de ander direct iets over jou als persoon. De mensen die ook op de plek zijn geweest, kun je zien en anoniem liken. Liken ze jou ook, dan is er een match en kun je chatten.

Flamyngo - Save & Share Places

Flamyngo

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Dankzij Flamyngo krijg je alleen nog vakantietips van mensen die je kent. De app-makers hopen van de app een ‘sociale reisgids’ te maken. In de gids komen dus geen tips waar alle toeristen komen, maar juist de persoonlijke tips van familie of vrienden. Bekenden kunnen hun tips gemakkelijk naar jouw app sturen via een linkje. Daarvoor hebben ze de app niet nodig. Ook handig als je in het buitenland bent: de tips kun je offline bekijken.

De Nederlandse tijdschrift-app Maggy heeft nieuwe opties toegevoegd. Met de app kun je voor een vast bedrag per maand onbeperkt tijdschriften lezen op je iPhone. Die tijdschriften en magazines zijn nu ook offline op te slaan. Wil je slechts enkele artikelen bewaren, dan kan dat ook. Verder geeft Maggy je nu de mogelijkheid om suggesties te geven om nieuwe tijdschriften voor te stellen. Als je wilt, verschijnen die aanbevelingen dagelijks in je mailbox.

ING Bankieren

ING

Gratis via App Store

ING heeft gezegd dat gebruikers in het najaar betalingen via de app kunnen goedkeuren in plaats van een TAN-code te gebruiken. Maar de bank heeft deze maand al een functie geïntroduceerd: Kijk Vooruit. Hiermee worden bepaalde vaste bedragen elke maand standaard afgeschreven. Ook kan ING voorspellen wat voor extra uitgaves je hebt, omdat je vaak handmatig dezelfde overboekingen maakt. Met Kijk Vooruit kun je op die manier bekijken wat je de komende 35 dagen in elk geval gaat uitgeven. Zo kun je voorkomen rood te staan.

Rijbewijs Trainer – Oefen & Leer CBR Theorie-Examens voor Auto, Scooter en Motor

Bizboard

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Geen app kan je helpen met het halen van je rij-examen, maar bij het theorie-examen is dat wel mogelijk. De app Rijbewijs Trainer helpt je met leren. De app geeft je een oefenexamen, waarvoor je dertig minuten de tijd krijgt, net als het echte examen van het CBR. Na elke vraag kun je ervoor kiezen om het examen te pauzeren, om uitleg te lezen. Dat kan ook achteraf. De app biedt bij elke vraag een foto van de situatie en een timer die aftelt, want de vragen moeten snel beantwoord worden.

KNLTB ClubApp

KNLTB

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Kun je maar geen tegenstander vinden met tennis maar speel je wel graag een potje? De KNLTB ClubApp moet uitkomst bieden. Via de app kun je op een Tinder-achtige manier op zoek naar nieuwe tegenspelers. Op basis van de gewenste speeldag en voorkeuren als leeftijd en niveau krijg je potentiële partners te zien. Vindt de ander jou ook interessant als partner, dan kan er direct contact gemaakt worden om een baan te reserveren.

KNIPPR TV

T-Mobile Netherlands Holding BV

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Knippr, de tv-dienst van T-Mobile, is nu ook te streamen op Apple TV of via de Chromecast. In juni werd de dienst gelanceerd op iOS, maar nu is er een Apple TV-app, waarmee gebruikers programma’s kunnen terugkijken of kunnen opnemen. De app heeft onder meer een uitgebreide tv-gids met alle zenders uit het pakket van de gebruiker. De app werkt alleen op de nieuwe versie van de Apple TV, mensen met een oudere versie kunnen binnenkort AirPlay gebruiken om beelden van hun iPhone naar de tv te streamen.

NLZIET | Online tv-kijken

NLZIET Cooperatief U.A.

Gratis via App Store

De app van NLZiet voegde deze maand al wel ondersteuning voor AirPlay toe aan zijn app. Gebruikers met een Apple TV kunnen daarmee uitzendingen naar hun televisie streamen. Van RTL XL en Kijk (het video-on-demand-platform van SBS) is het hele aanbod te streamen, van de NPO Plus is het streamen via AirPlay alleen mogelijk met video’s die na 1 juli 2016 zijn gepubliceerd.

→ Check ook de beste Nederlandse apps van juni!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu