De 6 beste Nederlandse apps van juli – 2014

31 juli 2014, 12:31
3 min leestijd
De 6 beste Nederlandse apps van juli – 2014

We lichten op iPhoned de beste apps uit voor iOS. Niet alleen apps die internationaal aanslaan, we vergeten ook de apps van Nederlandse bodem niet. Dit zijn de 6 beste Nederlandse apps van juli die niet op jouw toestel mogen ontbreken!

Lees verder na de advertentie.

Weerslag

The Meteo Company

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Drie jaar nadat ze Buienradar maakten, zij dezelfde appontwikkelaars terug met Weerslag. Deze gratis app lijkt veel op Buienradar, al wordt de kaart van Nederland in geeltinten weergegeven, in plaats van groen. Met GPS bepaalt Weerslag waar je bent. Zo hou je in de gaten of er regen op komst is. Naast neerslag, zijn onder meer ook ‘zon en wolken’ en ‘buien met onweer’ te checken. Weerslag maakt gebruik van 40 radars en combineert die met satellietdata. Daarmee moet Weerslag veel nauwkeuriger zijn dan andere diensten.

Horeca Inspectiekaart

Ministerie van Economische Zaken

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Benieuwd waar je veilig en schoon kunt lunchen? De Horeca Inspectiekaart van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit toont de locaties. Op de kaart worden lunchrooms met een kleur aangestipt, waaraan je meteen ziet of de onderneming zijn zaakjes op orde heeft. Groen is goed, oranje meldt een tekortkoming en rood betekent dat de tent onder verscherpt toezicht staat. Waarom dat zo is en wat er aan scheelt, staat kort uitgelegd. Momenteel zijn alleen lunchrooms beschikbaar, over een jaar moeten ook andere horeca-gelegenheden aan de inspectiekaart worden toegevoegd.


De Zonnen app geeft advies op maat als het gaat om verantwoord bruin bakken in de zon. De app gebruikt locatievoorzieningen om te bepalen waar je bent. Op die manier berekent het de zonnekracht op jouw plek. In het hoofdscherm zie je een gekleurde cirkel, die met kleuren aangeeft hoe sterk de UV-straling op dat moment is. Dat kan veranderen door bijvoorbeeld de reflectie van water (op het strand of aan het zwembad). Een timer geeft aan hoe lang je in de zon kan blijven. Komt hij op nul, doe je er goed aan om de schaduw op te zoeken. Met persoonlijke instellingen krijg je een advies op maat. Zo geef je aan wat voor huid je hebt en of je snel verbrandt, en welke factor zonnebrand je gebruikt. Vul je dat niet in, maakt de app een schatting op basis van de gemiddelde Nederlander.

Thuisarts.nl

Nederlands Huisartsen Genootschap

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

De app Thuisarts van het Nederlands Huisartsen Genootschap toont informatie over verschillende onderwerpen, van hoofdpijn en griep tot kneuzingen. Je kunt de specifieke aandoeningen en de symptomen en oorzaken ervan lezen en je krijgt advies over wat je het beste kunt doen in welke situatie. Met zelftests valt te bepalen of een bezoek naar de huisarts nodig is. Daarnaast is het mogelijk om gegevens van je arts in te voeren, zodat je die in geval van nood snel bij de hand hebt. Ook krijg je bijvoorbeeld medicatieherinneringen.

Tekenbeet

RIVM

Gratis via App Store

Dankzij de Tekenbeet app, weet je wat een teek is, hoe je er één herkent en wat de ziekte van Lyme is, de ziekte die je van een tekenbeet kan oplopen. Symptomen die erbij horen worden eveneens uitgelegd. In de app is te vinden hoe je op tegen controleert en hoe je ze verwijdert. Handig is ook de tekenradar, die tien dagen vooruit kijkt om te zien hoeveel overlast je kunt verwachten.


Met de totaal vernieuwde app van UPC kunnen klanten met een digitaal tv-abonnement overal live televisie kijken. Niet alleen meer op het thuisnetwerk, maar ook onderweg via wifi of 3G/4G. Alle zenders uit het pakket zijn te bekijken. Daarnaast is Horizon Go van een nieuw ontwerp voorzien, waarbij de app overzichtelijker en ruimer oogt dan voorheen. Ook nieuw is dat je een persoonlijke tv-gids kunt samenstellen.

Check ook ons overzicht met de beste Nederlandse apps van juni!

Lees meer App Store nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu