Elke maand verschijnen talloze internationale apps, maar ook in Nederland worden aan de lopende band apps en updates uitgebracht. In dit maandelijkse overzicht zetten we de best Nederlandse apps van januari op een rij.
Wazzurb; jouw buurt in een veilig sociaal netwerk
Wazzurb
Wazzurb is het beste te omschrijven als een Facebook voor de buurt. Alleen de mensen in de buurt kunnen berichten van andere buurtbewoners op de tijdlijn zien. Zo kun je laagdrempelig berichten en foto’s delen en op die manier je buren leren kennen. Ook houdt Wazzurb de buurt veilig met een waarschuwingsmodus. Daarmee laat je het buurtgenoten weten als er bijvoorbeeld inbrekers actief zijn.
ING heeft een update gekregen met de focus op de virtuele assistent van de app. Gebruikers die iOS 10 of hoger draaien, kunnen voortaan aan de ING Bankieren-app vragen om geld over te maken. Zo kun je met je stem een overschrijving of betalingsverzoek doen. De ING-app werkt voor deze functie met Siri en je ING-adresboek. Je geeft simpelweg een commando als ‘HĂ© Siri ik wil geld overmaken’ of ‘HĂ© Siri ik wil geld ontvangen’ om de actie uit te voeren.
Kiosk-app Blendle kwam deze maand met een nieuw verdienmodel. Voor een tientje per maand krijg jij elke dag een selectie artikelen die jou interesseren. Daarmee is de vergelijking met Spotify nog wat kort door de bocht, want voor dit vaste bedrag per maand kun je niet onbeperkt alle artikelen van alle kranten en tijdschriften lezen. Via een algoritme wordt jouw persoonlijke aanbod samengesteld, wat voor iedereen uniek is.
Topics NL
DPG Media Services
De krantenuitgever de Persgroep bracht dit jaar een nieuwe Topics NL-app uit. Heb je een abonnement op Ă©Ă©n van de dertien kranten, dan kun je ze allemaal lezen via deze app. Lezers kunnen in de app op onderwerp (topics) kiezen waarover ze artikelen willen bekijken.
Ava is een app die slechthorenden wilt helpen in het dagelijks leven. De app luistert wat iemand zegt en zet de woorden om in tekst op het scherm. EĂ©n van de makers van Ava, dat in San Francisco wordt ontwikkeld, is de Nederlander Pieter Doevendans. Mede dankzij hem werkt Ava nu in het Nederlands, maar ook Engels en Frans worden ondersteund. Met de app kunnen doven en slechthorenden zelfs groepsgesprekken volgen via de tekst op de iPhone.
Lees het laatste nieuws over Apple
- Op deze manier kun je wel veilig en goedkoop shoppen bij Temu (10-12)
- Anoniem bellen iPhone: zo schakel je nummerherkenning uit (10-12)
- Release van iOS 18.2 uitgesteld: wanneer komt de update naar je iPhone? (10-12)
- Dit is de eerste concurrent van Apple Pay op de iPhone (10-12)
- ‘Nieuwe HomePod krijgt een oled-scherm’ (en dit is wanneer) (10-12)