De 7 beste Nederlandse apps van januari – 2016

We lichten op iPhoned regelmatig nieuwe iOS-apps uit. Niet alleen apps die internationaal aanslaan, maar ook apps van Nederlandse bodem. Dit zijn de 7 beste Nederlandse apps van januari die je niet mag missen!

De beste Nederlandse apps van januari

PluhZ

Pluhz

10 (1 reviews)
Gratis via App Store
PluhZ introduceerde deze maand een iOS-app, waarmee je kunt chatten met medisch specialisten wanneer jij een vraag over je gezondheid hebt. Het is begonnen met een webplatform maar het is dus ook mogelijk om via een app vragen te stellen aan deskundigen. Dit kan onder meer een medisch jurist, arts of kraamverzorgende zijn. Zij staan 24/7 voor jou klaar en geven binnen 24 uur antwoord in de beveiligde omgeving van de app.

RTL XL

RTL Nederland B.V.

4 (21 reviews)
Gratis via App Store
De RTL XL-app voor iOS kreeg onlangs een update en die maakt het voor alle gebruikers mogelijk om beelden naar de Chromecast te sturen. Hiervoor hoef je alleen op het bekende Chromecast-icoontje in het afspeelscherm te tikken. Wel worden voor en tijdens het spelen advertenties getoond. Die worden niet op je televisie afgespeeld, maar op je iPhone of iPad.

rtl xl

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Auto Spotter

Ali Farhat

9 (28 reviews)
Gratis via App Store
Stel, je rijdt op de snelweg en plotseling komt daar jouw droomauto voorbij. Flitsende velgen, rood geverfd en een ronkende uitlaat. Dit is de auto waar jij voortaan in wilt rondrijden. Maar… hoe vind je hem? Simpel, via het kenteken. Door het kenteken in te voeren, hoest Auto Radar een lijst van vergelijkbare auto’s op die bij jou in de buurt te koop staan. Gegevens over de auto worden gedownload via de RDW.

ING bracht deze maand een nieuwe app uit in de App Store. Twyp laat je geld overmaken via een telefoonnummer. De app is in wezen een digitale portemonnee, die je steeds aanvult vanaf je bank. Dat werkt gewoon via iDeal of een creditcard, of je nou lid bent bij ING of bij een andere bank. Dat aanvullen gaat simpel; je bepaalt zelf het bedrag en kunt het restant later laten terugstorten.

Receptenmaker

Mobiel Bekeken

Gratis via App Store
Receptenmaker is een populaire app om gevonden recepten te beheren. Zo kun je gerechten uit 24Kitchen, Allerhande, Jamie Oliver en diverse supermarkten in één plek opslaan en er zo voor zorgen dat je altijd iets lekkers op tafel tovert. Deze maand kreeg de app 3D Touch-ondersteuning, een vernieuwde Inspiratie-functie en opties om snel een eenvoudig recept te vinden. Handig!

Receptenmaker 7.0

Dumpert

DT Media B.V.

9 (1426 reviews)
Gratis via App Store
De Dumpert-app is toe aan versie 2.0 en die voegt een nieuw design en enkele functionaliteiten toe. De kleur zwart staat nu centraal en daarnaast zijn de vier tabbladen onderaan vervangen door drie nieuwe. Het gaat om ‘Nieuw’, ‘Toppers’ en ‘Dumpen’. Ook nieuw is de optie om video’s te streamen naar je tv via AirPlay of de Chromecast. Aanrader voor fans van de bekende filmpjessite.

- GO - Concentratie Reactie Snelheid Vrienden -

OCG Studios

Gratis via App Store
De app GO maakt het verdelen van klusjes leuk door er een spelletje van te maken. Wanneer je een klusje hebt ingevoerd, zoals het halen van koffie voor je collega’s of het uitlaten van de hond, zie je op je iPhone een rode knop. Wanneer die van kleur verandert, moet je zo snel mogelijk op het scherm tikken. Wie de beste reactietijd heeft wint en de verliezer moet het klusje uitvoeren.

→ Check ook de beste Nederlandse apps van december!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.