De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

De 5 beste Nederlandse apps van februari – 2017

Wouter Nijsen
27 februari 2017, 14:35
4 min leestijd
De 5 beste Nederlandse apps van februari – 2017

Elke maand verschijnen talloze internationale apps, maar ook in Nederland worden aan de lopende band apps en updates uitgebracht. In dit maandelijkse overzicht zetten we de best Nederlandse apps van februari op een rij.

Lees verder na de advertentie.


“Kamergotchi, een spel voor de betrokken kiezer”, zo omschrijft de app van Zondag met Lubach zich. Dat de naam wel erg veel lijkt op Tamagotchi lijkt, is geen toeval. In het simpele spelletje krijg jij namelijk een politicus toegewezen, die jij vervolgens moet verzorgen. Een balk onderin beeld die van rood naar groen loopt, laat zien hoe tevreden de politicus met jou is. Dit percentage kun je omhoog halen door je Kamergotchi eten, aandacht of kennis te geven.

Na een paar keer tikken is je mini-politicus het zat en schorst hij jullie afspraak voor zes minuten. Met spraakbalonnetjes laat het cartooneske figuur weten waar hij of zij het meest behoefte aan heeft. Door aan deze wensen te voldoen hou je het figuurtje in leven, zodat de teller rechts onderin beeld verder oploopt.


Staat die ene tafel of lamp wel mooi bij jou thuis? Met de nieuwe app van Bol.com kun je ze via augmented reality ‘testen’ in je woning voordat je overgaat tot kopen. Het programma is gemaakt door INDG, die de app Amikasa maakte waarmee je woningen kunt inrichten. Je geeft toegang tot de camera en plaatst dan virtueel objecten in de kamer. De bedoeling is dat je artikelen op die manier bekijkt alsof ze in je woning staan. Zo voorkom je als klant dat je artikelen terug moet sturen als ze toch niet bij de rest van het interieur blijken te passen.

Na het opstarten van de app krijg je zes categorieën van artikelen te zien: tafels, fauteuils, eetkamerstoelen, banken/zetels, kasten en lampen. Door op één daarvan te tikken, kom je in een nieuw scherm terecht waar meerdere producten worden getoond in een honingraat-achtige vormgeving.

Hidden Folks

Hidden Folks

Adriaan de Jongh

€ 4,99 via App Store

Waar is Wally? Zoekplaatjes zijn van alle tijden, maar met Hidden Folks maakt het puzzelgenre pas echt succesvol de stap naar de iPhone en iPad. Het resulteert in één van de leukste en origineelste iPhone-games van dit moment. Het idee is kinderlijk simpel: onderin beeld zie je de figuurtjes en objecten die je moet vinden in een enorme warboel die op de rest van je scherm verschijnen. Dit klinkt niet zo spannend, maar door de grafische stijl en geluidseffecten wordt het dit wel. De zoekplaatjes van Hidden Folks zijn namelijk veel meer dan een statische tekening.

Ieder level is een wereld op zich, waarin je tientallen poppetjes tot leven ziet komen. In het junglelandschap springen apen door de boomtoppen, zitten kampeerders rond een kampvuur en vaart een stel in een bootje over de rivier. Alleen goed kijken naar een plaatje om alle Hidden Folks te vinden is ook niet genoeg. Je zult echt op onderzoek uit moeten gaan, waarbij je in- en uitzoomt en kijkt welke objecten een geheim verbergen.

ING Bankieren

ING

Gratis via App Store

Na het installeren van de update van de ING Bankieren-app, kun je via de Berichten-app ook de ING-app voor iMessage installeren. Na de installatie kun je heel gemakkelijk een betaalverzoek naar iemand of een groepsgesprek sturen. Handig als je na een avondje stappen met vrienden nog geld tegoed hebt.

Zonder de Berichten-app te verlaten vul je bedrag in, kies je een categorie (pizza, film, drinken) en maakt de ING-app een speciale url aan. De anderen kunnen op deze link klikken om direct naar een pagina doorgestuurd te worden. Hier kunnen ze het verschuldigde bedrag overmaken naar je rekening.

SpellTower Nederlands

Zach Gage

€ 2,99 via App Store

SpellTower is geen echte Nederlandse app, maar sinds deze maand is er wel een Nederlandse versie van de populaire game beschikbaar. Het is een fantastische puzzelgame dat volledig draait om het vormen van woorden. Op het scherm wordt namelijk een toren gebouwd van letters en het is aan de speler om met die letters kloppende woorden te maken. Deze woorden verdwijnen vervolgens van het scherm. Dit is nodig, want de blokjes mogen net als in Tetris de bovenkant niet raken.

Deze aparte versie van de app heeft ook direct alle nieuwe functies van het vernieuwde SpellTower 4.0. Met name enkele nieuwe modi. De nieuwe Zen-modus werkt als de standaard Puzzel-modus, maar dan zonder dat je lange woorden hoeft te maken. Ook is er een multiplayer-modus aanwezig.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen