Viaplay aanbieding: bekijk de Formule 1 met 20% korting

De 7 beste Nederlandse iOS-apps van augustus – 2016

Wouter Nijsen
31 augustus 2016, 12:06
3 min leestijd
De 7 beste Nederlandse iOS-apps van augustus – 2016

We lichten op iPhoned regelmatig nieuwe iOS-apps uit. Niet alleen apps die internationaal aanslaan, maar ook apps van Nederlandse bodem. Dit zijn de 7 beste Nederlandse apps van augustus die je niet mag missen!

Lees verder na de advertentie.

De beste Nederlandse apps van augustus

1. ING Mobiel Betalen

De Mobiel Betalen-app van ING is deze maand geüpdatet met een nieuwe manier van betalen. De app krijgt een functie waarmee klanten via LinkedIn, Facebook, Twitter en WhatsApp een betaalverzoek kunnen delen. Ontvangers klikken op de link die ze toegestuurd krijgen en kunnen ze meteen via iDeal betalen. Ook als iemand anders geen ING-klant is, maakt dat niet uit, want het werkt met alle Nederlandse banken.

ING Bankieren

ING

Gratis via App Store

2. ResQ

Er wordt teveel voedsel weggegooid, vinden de Finse makers van ResQ, ook in Nederland. Daarom is de app sinds deze maand ook hier beschikbaar, om restjes tegen gereduceerd tarief te verkopen. De app werkt met gps, zodat je direct kunt zien welke restaurants er bij jou in de buurt (of elders in het land) meedoen. Door op de punaises op de kaart te tikken, verschijnen aangeboden maaltijden in beeld. Je kunt ze direct bestellen en vervolgens haal je ze af bij het restaurant.

ResQ Club

ResQ Club Oy

Gratis via App Store

3. Fietstel

Verschillende bedrijven houden in samenwerking met de overheid de Fiets Telweek. Daarmee worden zoveel mogelijk fietsbewegingen in kaart gebracht. Met de bijhorende app kun je meedoen. Op 19 september start de app (automatisch) met meten als je hem aan hebt staan, maar de Fietstel-app is nu al te downloaden. Als gebruiker moet je wel toegang verschaffen om gps-gegevens door te sturen en de bewegingssensor te laten gebruiken.

Fiets Tel-app

Mobidot B.V.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store
fietstel-app

4. Pathé

De Pathé-app maakt de overstap naar versie 3.0, en die neemt een nieuw ontwerp met zich mee. Ook maakt de bioscoopteken de app eindelijk geschikt voor het scherm van de iPhone 6S en iPhone 6S Plus. De app heeft een nieuw startscherm waarin je direct kunt zien welke films er op dit moment draaien, terwijl een balk onderin beeld je gemakkelijk door de verschillende onderdelen van de app laat navigeren.

Pathé Nederland

Pathé Theatres BV

Gratis via App Store

5. Omapost

Herken je het, dat je eigenlijk vaker naar je opa of oma (of iemand anders) zou moeten gaan? En als je er bent, dan gaat het vaak over de standaardzaken, omdat het lastig is om uit te leggen wat je in het dagelijks leven doet. Door ze elke maand een kaartje te sturen met persoonlijke foto en een tekstje, wordt dat anders. De bedoeling is elke maand een kaartje te sturen. Per kaartje betaal je 2,50 euro, maar dan doet Omapost ‘het saaie werk’. Dat houdt in: de kaart met postzegel op de post doen.

Omapost - stuur een kaartje

studio andere koek

Gratis via App Store
omapost uitg

6. Florin

Florin is een nieuwe sociale betaal-app. Deze app maakt het mogelijk om bedragen over te boeken naar anderen. Hierbij maakt het niet uit bij welke bank de ontvanger of verzender zit. Met de app kun je zowel geld vragen als betalen, dat doe je door een link te delen met vrienden. Zij kunnen dan via iDeal een betaling doen, zonder daarvoor de app te hoeven installeren. Om de identiteit van mensen vast te stellen, gebruikt de app telefoonnummers.

5 betaal-apps om de rekening te splitten: welke is het beste?

7. Trein 2

Tot slot werd deze maand de trein-app Trein 2 uitgebracht. De applicatie is een alternatief voor de NS Reisplanner-app en laat je snel en simpel de vertrektijden van je trein checken. Ook storingen worden uiteraard getoond, waarbij het handig is dat je een alternatief reisadvies krijgt wanneer je te maken hebt met een storing. Ook kun je reizen offline opslaan voor later.

Trein app

Tom Lokhorst

Gratis via App Store

→ Check ook de beste Nederlandse apps van juli!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu