De 7 beste apps van Nederlandse bodem (augustus 2015)

Rutger Otto
31 augustus 2015, 20:11
3 min leestijd
De 7 beste apps van Nederlandse bodem (augustus 2015)

We lichten op iPhoned regelmatig nieuwe iOS-apps uit. Niet alleen apps die internationaal aanslaan, maar ook apps van Nederlandse bodem. Dit zijn de 7 beste Nederlandse apps van augustus die je niet mag missen!

Lees verder na de advertentie.

De beste Nederlandse apps van augustus

IBAN-tool

De Nederlandsche Bank N.V.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Voor iedereen die maar niet kan wennen aan de langere IBAN-rekeningnummers is er nu een handige app. Met de zogeheten IBAN-tool kun je jouw oude bankrekeningnummer invoeren en de app zet die dan direct om naar het bijhorende IBAN-nummer. Zoek je het IBAN-nummer van een kort nummer, bijvoorbeeld voor goede doelen, dan moet je altijd ING aangeven als bank om het juiste IBAN te krijgen. De app helpt je hierbij.

Bus & Trein: OV Planner, Metro, Tram, Veerboot, Bus en Trein openbaar vervoer tijden live en reizen plannen

Sander de Koning

€ 3,49 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

De openbaar vervoer-app Bus & Trein werd deze maand van een update voorzien, waarmee Apple Watch-ondersteuning werd toegevoegd. Vanaf nu kun je op je smartwatch checken wat actuele vertrek- en aankomsttijden van je trein of bus zijn. Ook kun je zien wat de precieze reistijd is. De app is verder voorzien van een nieuwe planner, zodat je locaties voor thuis, school en werk kunt instellen. Daarnaast is het mogelijk om reizen offline op te slaan, zodat je altijd een reisboekje bij de hand hebt.

Follywood - Dub Movies

Basebone Studios Ltd.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Dodub is DubSmash, maar dan precies andersom. In deze geinige Nederlandse app is het niet de bedoeling om fragmenten te playbacken, maar moet je juist zelf praten over een bestaand en bekend fragment. Denk aan bekende scènes uit bijvoorbeeld Star Wars, The Hangover of de epische film 300. De filmpjes die je ‘nasynchroniseert’ mogen een lengte van 15 seconden hebben en zijn gemakkelijk met vrienden te delen.

Lexa | Dating App, Meet Local

Lexa.nl

Gratis via App Store

Ook de iOS-app van datingsite Lexa is van ondersteuning voor de Apple Watch voorzien. Dat heeft wat simpele functies opgeleverd, waardoor je ook prima met de Apple Watch-app kunt flirten. Via de Watch kun je zien wie er met je flirt en het bijhorende profiel checken. Je ziet dan zijn of haar naam, leeftijd, woonplaats en profielfoto, zodat je direct weet met wie je te maken hebt. Naast flirten kun je ook tekstberichten versturen door woorden te dicteren. Je iPhone hoeft er dus niet voor uit je broekzak.

Fiets Tel-app

Mobidot B.V.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

App de Fiets is een initiatief van de Nederlandse Fietsersbond om het fietsgedrag in Nederland in kaart te brengen. Door de app te gebruiken deel je jouw fietstochtjes met de onderzoekers, die hier vervolgens mee aan de slag gaan om het fietsnetwerk in ons land te verbeteren. Je kunt ook zelf statistieken bekijken, zoals de gemiddelde snelheid van fietsers in jouw provincie. Ook maak je als deelnemer kans op een gloednieuwe fiets.

Contranoid

Q42 B.V.

Gratis via App Store

Contranoid is een spel voor twee personen dat verschillende gameklassiekers zoals Pong en Tetris met elkaar combineert. De game speel je op één scherm en dat wordt al snel chaotisch. Je probeert elkaars gebied in te nemen door balletjes op je ‘peddel’ te laten stuiteren. Daarmee probeert de ene speler het scherm wit te maken, de andere probeert zwart te claimen. De balletjes stoten tegen de gebieden van de ander, die dan steeds blokken moeten inleveren. Hoe te langer je speelt, des te beter de upgrades worden en dat resulteert in meer chaos.

Picnic Online Boodschappen

Picnic

Gratis via App Store

Begin deze maand maakten we kennis met Picnic, een app van Nederlandse bodem die boodschappen gratis bij je thuis kan bezorgen. Vanuit de app selecteer je wat je nodig hebt – van groente en fruit tot vlees en vis – waarna de producten later op de dag bij je worden thuisbezorgd. Picnic bevindt zich momenteel wel nog in de testfase, waardoor slechts een klein aantal gebruikers bij de internetsupermarkt kan shoppen.

→ Check ook de beste Nederlandse apps van juli!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu