De 5 beste Nederlandse apps van augustus – 2014

Rutger Otto
29 augustus 2014, 15:06
2 min leestijd
De 5 beste Nederlandse apps van augustus – 2014

We lichten op iPhoned de beste apps uit voor iOS. Niet alleen apps die internationaal aanslaan, we vergeten ook de apps van Nederlandse bodem niet. Dit zijn de 5 beste Nederlandse apps van augustus die niet op jouw toestel mogen ontbreken!

Lees verder na de advertentie.

Cucalu

It's Not an App

€ 1,99 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Cucalu is een foto-app die het net wat anders aanpakt dan zijn concurrenten. De gebruiker krijgt namelijk opdrachten waardoor je anders naar je omgeving gaat kijken en anders gaat fotograferen. De makers noemen Cucalu liever een spel: in de echte wereld ga je op zoek naar geometrische vormen om met je iPhone vast te leggen. Je begint met een cirkel, later ga je op zoek naar vierkanten en driehoeken. Dat doe je met verschillende missies. Zo moet je bijvoorbeeld zes cirkels fotograferen binnen een radius van 250 meter of krijg je een tijdslimiet. Cucalu gaat niet om het maken van meesterlijke kiekjes, maar om het (opnieuw) bewust worden van je omgeving.

brabant vertelt

RP Landegent

Gratis via App Store

Brabant vertelt is een app van het Brabants Kenniscentrum Kunst en Cultuur en ontwikkelaar Roeland Landegent. De app geeft enkele wandelroutes die je in Brabant kunt doen en voorziet de gebruiker van allerlei informatie voor tijdens het lopen. Deze maand kreeg de app nieuwe routes in de omgeving van Helmond. Aan het eind van de zomer moeten er 20 wandelroutes beschikbaar zijn. Brabant vertelt maakt wandelingen interessant: zo krijgt de wandelaar achtergrondinformatie bij gebouwen, maar biedt de app soms ook foto’s en video’s.


In het kort is Wingme te omschrijven als Tinder met een wingman. Dat betekent dat degene die single is een tussenpersoon kan inschakelen om een potentiële liefde te keuren. De wingman maakt een voorselectie en vervolgens mag de dater in die selectie nog naar links of rechts swipen. Veegt zowel de dater als de geselecteerde de goede kant op, dan komen ze samen in een chatgesprek.

NLZIET | Online tv-kijken

NLZIET Cooperatief U.A.

Gratis via App Store

NLziet kwam deze maand met een belangrijke update voor iOS. Vanaf nu is het namelijk mogelijk om video’s van NLziet via Chromecast (een HDMI-stick van Google voor in de tv) naar de televisie te streamen. Gebruikers kunnen met NLziet programma’s van de Nederlandse omroepen NPO, RTL en SBS terugkijken of al zien voordat ze op tv komen. De dienst kost 7,95 euro per maand.

Prattle

Mad Holdings, LLC

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

De app Prattle werd gemaakt door twee neven van 15 en 18 jaar oud. Arthur de Voogd en Thomas Boersma maakten een soort Snapchat voor audioberichten. Hiermee kun je spraakopnames maken, die naar vrienden sturen, en als het is afgespeeld dan verdwijnt ‘ie. Volgens de makers betekent dat: compleet van de service verdwenen. Wel zo fijn voor mensen die waarde hechten aan hun privacy. De app werkt supersimpel en ziet er strak uit.

Check ook ons overzicht met de beste Nederlandse apps van juli!

Lees meer App Store nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu