Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

De 8 beste Nederlandse apps van 2014

Rutger Otto
31 december 2014, 15:12
3 min leestijd
De 8 beste Nederlandse apps van 2014

Ook in Nederland worden mooie, handige en leuke apps gemaakt. Elke maand lichten we ze uit op iPhoned. Deze 8 Nederlandse apps blinkten in 2014 uit in de App Store.

Lees verder na de advertentie.

Flitsmeister

Flitsmeister B.V.

Gratis via App Store

Flitsmeister is één van de populairste Nederlandse apps, die dit jaar alleen maar beter is geworden. De verkeers-app waarmee onder meer flitsers worden getoond, kreeg begin dit jaar een nieuw design en nieuwe functies. Later werd de app advertentievrij en kon je de maximumsnelheid op wegen checken. Sinds kort is de app helemaal klaar voor de nieuwe iPhones en worden files en flitsers uitgesproken door de app, zodat je je ogen op de weg kan houden.

9292 reisplanner OV + e-ticket

9292

Gratis via App Store

Iedereen die wel eens met het ov reist, moet 9292 gebruiken. Met de app kun je jouw reis van A naar B helemaal plannen. Je krijgt dan de beste route voorgeschoteld met het openbaar vervoer, hoelang je onderweg bent en hoelang je erover doet. Inmiddels is de app ook voorzien van een functie die toont of er tijdens je reis vertraging voorkomt en zo ja, hoeveel dat is.

Peerby

Peerby

Gratis via App Store

Peerby is een Nederlandse-leenapp, waarmee je kunt aangeven iets te zoeken. Buren kunnen gehoor geven aan je oproep en hetgeen wat je zoekt aan je uitlenen. De NEderlandse startup kreeg dit jaar een flinke investering van 1,7 miljoen euro van buitenlandse bedrijven om er ook over de grens een succes van te maken. Dit jaar werd dat geld onder meer in een complete remake gestopt waardoor spullen nu nog beter te zoeken en te vinden zijn.

Buienalarm

Infoplaza BV

Gratis via App Store

Buienalarm was altijd al één van de fijnste en handigste weer-apps, maar is dit jaar nog beter geworden. Het belangrijkst is de toevoeging van een widgetfunctie. Je hoeft dus niet per se de app te openen om te weten te komen of het gaat regenen. Ook is Buienalarm geoptimaliseerd voor de grotere iPhone-schermen.

Foodzy

Foodzy

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Foodzy is een voedseltracker die je aan Apples Gezondheid-app kan koppelen, zodat je je calorieënverloop kunt bijhouden. Daarnaast kun je ook activiteitstrackers synchroniseren met Foodzy, zoals Jawbone. In de app kan je aantikken wat je die dag allemaal hebt gegeten. Omdat de app Nederlands is, vind je er ook veel Nederlandse producten, zoals een glas Optimel framboos of een sneetje bruin brood. Dat doe je allemaal handmatig, maar Foodzy pakt wel zelf standaardporties en als je iets vaak eet, kun je het sneller vinden.

Cucalu

It's Not an App

€ 1,99 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Cucalu is een foto-app die gebruikers opdrachten geeft, waardoor je anders naar je omgeving gaat kijken en anders gaat fotograferen. De makers noemen Cucalu liever een spel: in de echte wereld ga je op zoek naar geometrische vormen om met je iPhone vast te leggen. Je begint met een cirkel, later ga je op zoek naar vierkanten en driehoeken. Dat doe je met verschillende missies. Zo moet je bijvoorbeeld zes cirkels fotograferen binnen een radius van 250 meter of krijg je een tijdslimiet. Cucalu gaat niet om het maken van meesterlijke kiekjes, maar om het (opnieuw) bewust worden van je omgeving.


De Zonnen app geeft advies op maat als het gaat om verantwoord bruin bakken in de zon. De app gebruikt locatievoorzieningen om te bepalen waar je bent. Op die manier berekent het de zonnekracht op jouw plek. In het hoofdscherm zie je een gekleurde cirkel, die met kleuren aangeeft hoe sterk de UV-straling op dat moment is. Een timer geeft aan hoe lang je in de zon kan blijven. Komt hij op nul, doe je er goed aan om de schaduw op te zoeken. Met persoonlijke instellingen krijg je een advies op maat.

MAXS, BOETE EN SNELHEIDSMETER

Innovactory International B.V.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

MAXS maximumsnelheid vergroot de verkeersveiligheid door te allen tijden de huidige snelheid en de maximale toegestane snelheid te tonen. Mocht de app je erop betrappen dat je te hard rijdt, dan krijg je een waarschuwing. Ook toont hij op hetzelfde moment de hoogte van de boete, zodat je weet hoeveel je moet betalen als je geen snelheid afneemt. Door gelijktijdig ook de hoogte van de eventuele boete te tonen, hoopt de ontwikkelaar bestuurders ervan te weerhouden dat zij te snel rijden. De app werkt overigens met zowel lokale als provinciale- en snelwegen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu