De 6 beste naslagwerken-apps voor je iPhone of iPad
Gijs Ettes

Naslagwerken is een van de minder bekende categorieën in de App Store, maar dat betekent niet dat je hier geen handige apps voor je Apple-toestel vindt. Het aanbod is echter groot en daarom lichten we in dit artikel de 6 beste naslagwerken-apps uit waarmee je meer te weten komt over bijvoorbeeld de wereld en je omgeving.

Wikipedia (AppStore Link) Wikipedia
Ontwikkelaar: Wikimedia Foundation
Beoordeling: 4+
Prijs: Free Download

De officiële app van Wikipedia is onlangs van een grote update voorzien die deze nog overzichtelijker maakt. Het design is rustig en werkt goed op het grote scherm van de iPad. Maak je gebruik van de iPhone, dan navigeer je ook gemakkelijk door de app, maar kan het lastig zijn om artikelen te bewerken. Dat laatste kun je overigens zowel in- als uitgelogd doen. Handig aan Wikipedia is de zijbalk die je opent door op de menuknop rechtsboven te tikken. Deze deelt het beeld in tweeën, zodat je links nog de pagina kunt lezen en rechts de inhoud ervan ziet. Het is gemakkelijk om naar beneden te scrollen en direct naar het gewenste pagina-onderdeel te gaan.

Kenteken Opzoeken (AppStore Link) Kenteken Opzoeken
Ontwikkelaar: VWE Bureau voor Voertuigdocumentatie en -informatie B.V.
Beoordeling: 4+
Prijs: Free Download

Kenteken Opzoeken is zo’n app die precies doet wat je van de naam verwacht. Zie je een auto waarin je interesse hebt of wil je gewoon wat meer informatie over een bepaalde bolide opzoeken, dan kun je in de app het kenteken invoeren. Vervolgens zie je hoe oud de auto is, hoeveel vermogen hij heeft, wat hij nieuw kostte en wat hij als occasion nog waard is. Alle RDW-informatie wordt getoond, zodat je ook direct ziet wanneer het voertuig gekeurd moet worden. Eerder opgevraagde kentekens worden overzichtelijk weergegeven onder het kopje ‘Geschiedenis’.

Sky Guide AR (AppStore Link) Sky Guide AR
Ontwikkelaar: Fifth Star Labs LLC
Beoordeling: 4+
Prijs: € 3,49 Download

Liefhebbers van sterren en planeten komen met Sky Guide aan hun trekken. Nadat je de app hebt gestart, richt je je iPhone naar de lucht, waarna automatisch sterren(beelden), hemellichamen en satellieten worden getoond. Dat is handig als je twijfelt of een lichtpunt aan de hemel een ster of een satelliet is. Vervolgens kun je meer informatie opvragen en foto’s bekijken. Sky Guide is een van de beste apps in zijn soort en werkt ook op plekken waar je geen (gps)signaal hebt en waar veel lichtvervuiling is. Wat ons betreft is de app zijn bescheiden prijskaartje dubbel en dwars waard.

Onze Taal (AppStore Link) Onze Taal
Ontwikkelaar: Firm IT
Beoordeling: 4+
Prijs: Free Download

Onze Taal is een handige app voor journalisten, schrijvers en mensen die gewoonweg meer willen weten over spelling, grammatica en het juist formuleren van bepaalde uitdrukkingen. De gratis app bevat circa 2000 taaladviezen voor correct taalgebruik die je op verschillende manieren kunt doorzoeken. Zo zijn de adviezen via de index of favorietenlijst te benaderen of door één of meerdere trefwoorden in te voeren. Adviezen zijn erg duidelijk en desgewenst met anderen te delen. Onze Taal bevat tevens nieuws en interessante weetjes met betrekking tot de Nederlandse taal.

UNESCO World Heritage (AppStore Link) UNESCO World Heritage
Ontwikkelaar: Harper Collins Publishers Limited
Beoordeling: 4+
Prijs: € 3,49 Download

UNESCO World Heritage bundelt de mooiste beschermde plekken op aarde. Denk aan het Great Barrier Reef in Australië of de Machu Picchu in Peru. Je kunt prachtige foto’s van deze plekken bekijken, er meer over te weten komen en zien wanneer ze zijn toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Daarnaast toont de app onlangs bekeken locaties en de mooiste plekken in jouw omgeving. Dit maakt de applicatie voor zowel reizigers als huismussen erg interessant.

Kieskeurig.nl Productchecker (AppStore Link) Kieskeurig.nl Productchecker
Ontwikkelaar: Sanoma Digital The Netherlands B.V.
Beoordeling: 4+
Prijs: Free Download

De productchecker van Kieskeurig is een handig naslagwerk voor allerlei (elektronische) apparatuur. Je kunt de database van de site doorzoeken op producten of merken, barcodes scannen, filteren op diverse eigenschappen (schermgrootte, prijs, megapixels) en gemakkelijk producten vergelijken. Dat is ideaal als je bijvoorbeeld in een winkel staat en wilt weten of een gevraagde prijs wel de laagste is. Zoek je juist de beste iPhone aanbiedingen, dan ben je op iPhoned het goedkoopst uit!

Op zoek naar meer? Check ons overzicht met de populairste iPhone apps van dit moment!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.