De 7 beste iOS-apps voor een geslaagd kerstfeest
Lars Paymans

Tijdens het kerstdiner blijven de iPhones van de iPhoned-redactie ook in een broekzak zitten. Gedurende de rest van de twee dagen zijn er echter genoeg handige kerst-apps om op je iPhone ho ho homescreen te zetten. Wij zetten onze beste kerst-apps op een rij.

Onze beste kerst-apps van het jaar

De beste kerst-apps hoeven niet direct iets met een kerstboom of de kerstman te maken te hebben. Voor dit overzicht hebben we bewust gezocht naar apps die goed van pas komen tijdens de feestdagen.

Google Photos (AppStore Link) Google Photos
Ontwikkelaar: Google, Inc.
Beoordeling: 4+
Prijs: Free Download

Wat je ook gaat doen met kerst, je gaat er gegarandeerd foto’s van maken met je iPhone. Door deze na afloop naar Google Foto’s te uploaden en een album aan te maken, kun je deze meteen delen met alle andere aanwezigen. Ook zij kunnen op hun beurt weer hun kerst-kiekjes in het album slepen. Op die manier krijgt iedereen de leukste foto’s van de kerstdagen, zonder ze allemaal in een WhatsApp-groep een voor een te bekijken. Je foto’s in Google Foto’s op slaan is sowieso een goed idee. De app geeft je namelijk onbeperkt online opslag, zodat je al je foto’s ook nog hebt als je iPhone het niet meer doet.

beste kerst-apps

Flitsmeister (AppStore Link) Flitsmeister
Ontwikkelaar: Flitsmeister B.V.
Beoordeling: 4+
Prijs: Free Download

Voor iedereen die Driving Home For Christmas letterlijk neemt: met Flitsmeister blijf je niet alleen op de hoogte van mogelijke kerstdrukte op de weg. Je voorkomt ook dat je per ongeluk geflitst wordt omdat je zo snel mogelijk naar de gourmetschotel wil rijden die thuis op je staat te wachten. Flitsmeister is onlangs nog compleet vernieuwd, wat de app een overzichtelijker uiterlijk heeft gegeven. De fanatieke community die continu meldingen doorgeeft zorgt ervoor dat Flitsmeister een onmisbare app is voor iedereen die de weg op gaat.

Foodie - Delicious Camera for Food (AppStore Link) Foodie - Delicious Camera for Food
Ontwikkelaar: SNOW INC.
Beoordeling: 4+
Prijs: Free Download

In het begin van het artikel beloofden we nog dat we onze iPhone niet zouden gebruiken tijdens het kerstdiner, maar dat is natuurlijk niet helemaal waar. Dat indrukwekkende kerstdiner moet immers wel even vastgelegd worden om iedereen jaloers mee te maken. De beste app om dit mee te doen is Foodie, een app die speciaal bedoeld is voor het fotograferen van eten. Foodie helpt je een handje om je bord te centreren en zit vol met filters die verschillende soorten eten er op hun best uit laten zien.

Instagram Stories Update

Instagram (AppStore Link) Instagram
Ontwikkelaar: Instagram, Inc.
Beoordeling: 12+
Prijs: Free Download

Je fotografische wonders delen doe je natuurlijk op een netwerk dat speciaal voor foto’s bedoeld is. Zeker omdat Instagram sinds deze week verschillende kerst-stickers heeft toegevoegd. Hiermee zet je een cartooneske sneeuwpop in beeld tijdens de kerstwandeling, zelfs als het geen vlokje gesneeuwd heeft. Nog voor het vuurwerk de lucht in gaat heeft Instagram ook beloofd verschillende nieuwjaars-stickers toe te voegen aan het aanbod.

SketchParty TV Free (AppStore Link) SketchParty TV Free
Ontwikkelaar: Magnate Interactive Ltd
Beoordeling: 4+
Prijs: Free Download

Terwijl de ene helft van de familie uitbuikt na het kerstdiner, zijn er vast ook mensen die in zijn voor een spelletje. Als je een Apple TV hebt, raden we je SketchParty TV aan. Deze app is namelijk ook leuk voor mensen die normaal gesproken nooit games spelen en enorm simpel. Iedereen die Pictionary kent, weet namelijk hoe dit werkt. Terwijl een iemand een tekening maakt, is het aan de rest van de spelers om te raden wat er precies geschetst wordt.

Sing! Karaoke by Smule (AppStore Link) Sing! Karaoke by Smule
Ontwikkelaar: Smule
Beoordeling: 12+
Prijs: Free Download

Als je die kerstmuziek even zat bent, kun je natuurlijk ook gewoon zelf de microfoon pakken. Met Sing! Karaoke verander je de Apple TV en een paar iPhones in een heuse karaokeset. Je kunt smartphones gemakkelijk aan de app koppelen, die vervolgens als microfoon fungeren. In de app staat er een flinke lijst met nummers tot je beschikking, al hangt het natuurlijk van je eigen zangkunsten af of je hier de avond leuker van maakt of niet.

beste kerst apps

Forest by Seekrtech (AppStore Link) Forest by Seekrtech
Ontwikkelaar: ShaoKan Pi
Beoordeling: 4+
Prijs: € 2,29 Download

Als je moeite hebt om je iPhone tijdens de kerstdagen niet aan te raken, moet je Forest eens proberen. Deze app moedigt je aan om smartphonegebruik te minderen, op een speelse manier. In de app plant je namelijk boompjes die alleen groeien als je de iPhone niet ontgrendelt. Kun je de verleiding van een notificatie niet weerstaan, dan ben je terug bij af. Al deze gegevens worden netjes bijgehouden, zodat je een leuk overzicht maakt van alle momenten waarop je bewust je iPhone even links liet liggen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.