De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

De 7 leukste iPhone en iPad apps in de App Store van week 28 – 2014

Rutger Otto
13 juli 2014, 11:36
3 min leestijd
De 7 leukste iPhone en iPad apps in de App Store van week 28 – 2014

iPhoned zet iedere zondag de leukste iPhone en iPad apps voor je op een rijtje. Ideaal als je afgelopen week niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er zijn verschenen. Lees gauw verder en zorg dat je weer helemaal op de hoogte bent!

Lees verder na de advertentie.

Ook deze week hebben we weer een gezonde selectie aan iPhone en iPad apps die je helpen om het meeste uit je iDevice te halen. Daarnaast kun je een fijn stuk gaan fietsen met de 5 beste fiets apps, kun je WK-trauma’s verwerken met 3 penalty apps én check je welke 4 apps van Yahoo de moeite waard zijn.

Horeca Inspectiekaart

Ministerie van Economische Zaken

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Het spreekwoord mag dan ‘weet wat je eet’ luiden, maar het is wel zo handig dat je ook weet wáár je eet. De Horeca Inspectiekaart toont lunchrooms bij jou in de buurt op een kaart. Met kleurtjes heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) aangegeven waar je veilig en schoon kunt eten. Lunchrooms die weinig waarde hechten aan hygiëne kun je op deze manier gemakkelijk ontdekken. Later zullen naast lunchrooms ook andere horeca-gelegenheden in de app getoond worden.

Living Planet

Samer Azzam

€ 2,29 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Met Living Planet maak je wel heel bijzondere foto’s en video’s. Dankzij de app lijkt het net alsof je een foto hebt genomen of een video hebt geschoten van een heel klein planeetje. Na de laatste update van Living Planet is het mogelijk om de media te bewerken zodat de manipulatie optimaal getweakt kan worden. Zo kun je bijvoorbeeld draaiing, afstelling en grootte aanpassen door simpelweg aan knoppen te schuiven. Ook zijn er filters en kun je muziek toevoegen. De app zelf heeft geen camerafunctie, je kunt media pas achteraf inladen en vervormen.

Angry Birds Star Wars II

Rovio Entertainment Oyj

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Dankzij een update is Angry Birds Star Wars II gratis te downloaden. Het spel is een kruising van Angry Birds en de prequel-trilogie van Star Wars. De aankleding van de bekende katapultgame is dus volledig in de sfeer van Star Wars. Met de update zijn er dertig nieuwe levels toegevoegd.

Assassin's Creed Pirates

Ubisoft

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

In de mobiele spin-off van de Assassins Creed gameserie kruip je in de huid van een kapitein en voer je vuurgevechten op zee tegen vijandelijke schepen. De game is deze week App van de Week en dus gratis te downloaden. In het spel kun je kanonnen afschieten en aanvallen van tegenstanders afweren op volle zee. Naast een hoofdverhaal zijn er behoorlijk wat zijmissies om te spelen. Met de schatten die je verzameld huur je nieuwe bemanning en breidt je jouw schip uit.

Tekenbeet

RIVM

Gratis via App Store

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu heeft de app Tekenbeet uitgebracht met een radar, zodat je weet waar in de buurt er veel teken zitten. Daarnaast biedt de app ook informatie over de ziekte van Lyme, wat je op kunt lopen door een tekenbeet. Er wordt eveneens uitgelegd hoe je op teken controleert en hoe je ze verwijdert.

Launch Center Pro - Icon Maker

Contrast

Gratis via App Store

Launch Center Pro kun je gebruiken om handelingen op je iPhone sneller te doen. De app biedt eenzelfde soort indeling als iOS: apps en knoppen staan in een grid op het scherm. Met de app kun je met een druk op de knop foto’s naar Facebook sturen of nieuwe items in je agenda plaatsen. De snelkoppelingen moet zorgen dat je acties op je iPhone met nét wat minder tussenstapjes uitvoert.


Voor mensen met een Fitbit fitnesstracker die gemotiveerd willen worden om meer te bewegen is er de FitRPG app. Daarmee maak je van je leven een role-playing game. De app, die in verbinding staat met je iPhone, houdt bij hoeveel je beweegt. Door quests aan te nemen om bijvoorbeeld 3 kilometer af te leggen of 20 duizend stappen te zetten binnen een bepaalde tijd, verzamel je goud en punten waarmee je jouw FitRPG personage sterker kan maken. Je kan het zelfs opnemen met je vrienden… die dan natuurlijk ook een Fitbit moeten hebben.

Check de beste iPhone en iPad apps van de afgelopen weken

Hieronder vind je onze overzichten met de beste iPhone en iPad apps van de afgelopen weken.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu