De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

De 8 leukste iPhone en iPad apps in de App Store van week 27 – 2014

Gijs Ettes
6 juli 2014, 12:42
4 min leestijd
De 8 leukste iPhone en iPad apps in de App Store van week 27 – 2014

iPhoned zet iedere zondag de leukste iPhone en iPad apps voor je op een rijtje. Ideaal als je afgelopen week niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er zijn verschenen. Lees gauw verder en zorg dat je weer helemaal op de hoogte bent!

Lees verder na de advertentie.

Apps, apps en nog meer apps

Ook deze week hebben we weer een gezonde selectie aan iPhone en iPad apps die je helpen om het meeste uit je iDevice te halen. Daarnaast kun je aan de slag met 6 uitstekende Adobe apps en de 5 beste Nederlandse apps van de maand juni! Ga je op vakantie? Check dan zeker ons overzicht met de 9 beste reisgids apps voor je iPhone!


Het kwik stijgt weer en de zon laat zich vaker zien. Tijd om het terras op te zoeken of een lekker dagje op het strand te vertoeven. Wees echter verstandig en zoek op tijd de schaduw op, want UV straling kan schadelijk zijn voor je huid. De Nederlandse app Zonnen voorkomt dat je verbrandt als je in de zon zit. Dat heb je namelijk niet altijd meteen door, totdat je zo rood als een kreeft thuiskomt en alles pijn doet.


Day One is één van de meest uitgebreide dagboek-apps voor de iPhone. Wil je je dagelijks leven digitaal gaan vastleggen, dan is dit je moment, want de komende week is Day One gratis te downloaden. Je hebt er geen ijzeren discipline voor nodig om elke dag te denken: ik moet nog iets schrijven. Je kan meteen na het downloaden instellen dat je aan de app herinnerd wordt, zodat je elke dag of elke week (of nooit) een berichtje krijgt.

Anchor Pointer Compass GPS

Alexander Deplov

€ 3,99 via App Store

Anchor Pointer is een nieuwe app die tussen alle navigatie-apps die de App Store rijk is, toch weet op te vallen. Dat komt omdat de app geen kaart gebruikt, maar de weg wijst door middel van een kompas en ankers. In tegenstelling tot andere navigatie-apps als Google Maps, word je met Anchor Pointer dus niet voorzien van een wegwijzer die elke straat en hoek aangeeft. Anchor Pointer is avontuurlijker en veel minimaler in opzet.

South Park

VIMN Germany GmbH

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Veel fans hebben er waarschijnlijk al lang op gewacht, maar nu is het dan eindelijk zover. Met de komst van de officiële South Park-app heb je voortaan alle 250- en toekomstige afleveringen bij de hand. Handig en bovendien gratis. Bovendien ondersteunt de app Airplay zodat je de aflevering kunt streamen naar je Apple TV. Vanuit het hoofdmenu van de app navigeer je gemakkelijk naar alle seizoenen, uitgelichte en de meeste populaire afleveringen. Nederlandse ondertitels ontbreken helaas nog.

Stitch It

Thirty Seven Inc.

Gratis via App Store

Wat als je een lang gesprek hebt gevoerd in bijvoorbeeld iMessage en je wil die delen met iemand anders? Ga je dan een stapel screenshots om de beurt opsturen of maak je er liever een langs screenshot van? Dat laatste kan je doen met Stitch It. Je maakt als gewoonlijk screenshots door steeds naar beneden te scrollen en een nieuw stukje te pakken. Deze worden opgeslagen in je filmrol. Met de app maak je van deze gefragmenteerde screenshots heel gemakkelijk één lange.

Thuisarts.nl

Nederlands Huisartsen Genootschap

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Deze app, die werd ontwikkeld door het Nederlands Huisartsen Genootschap, toont informatie over uiteenlopende onderwerpen, van hoofdpijn en griep tot kneuzingen. Je kunt meer lezen over specifieke aandoeningen en de symptomen en oorzaken ervan. Ook krijg je advies over wat je in welke situatie moeten doen en zijn er zelftests om te bepalen of een bezoek aan de huisarts nodig is of niet. Weet je niet precies de naam van je aandoening, dan kun je het pijnlijke lichaamsdeel aantikken om er meer over te weten te komen.

Mountain

David O'Reilly

€ 0,99 via App Store

Mountain is een abstracte bergsimulator waarin je absoluut niets hoeft te doen. Als je de app opent, dien je drie persoonlijke tekeningen te maken die onder meer refereren naar je jeugd en het verleden. Dat is de meeste interactie die je in de app zult hebben. Nadat je wat hebt gekrabbeld, wordt je persoonlijke berg vormgegeven en kan het simuleren losbarsten. De draait in een langzaam tempo rond en je kunt in- en uitzoomen door te pinchen. Als je uitzoomt, zie je berg in het heelal zweven.

Stitch It

Thirty Seven Inc.

Gratis via App Store

Shutter is een app van StreamNation, een dienst van Deezer-oprichter Jonathan Benassaya, waarmee je video’s en foto’s direct van de cloud kan streamen. Shutter werkt met de servers van StreamNation, die toestaan dat je zoveel foto’s en video’s kan opslaan als je zelf wil. Het bedrijf belooft dat de dienst voor altijd gratis blijft.

Check de beste iPhone en iPad apps van de afgelopen weken

Hieronder vind je onze overzichten met de beste iPhone en iPad apps van de afgelopen weken.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen