Dit zijn de 4 beste notitie-apps voor je iPhone en iPad

Michel van 't Klaphek
18 april 2018, 19:20
3 min leestijd
Dit zijn de 4 beste notitie-apps voor je iPhone en iPad

Wanneer je snel een gedachte of krabbel kwijt wil, hoef je niet per se een tekstverwerker te openen. Een notitie-app biedt namelijk uitkomst. iPhoned zet de vier beste notitie-apps voor iOS op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

De beste iOS notitie-apps

In principe hoef je natuurlijk geen aparte app te downloaden. iOS beschikt standaard al over Notities, een app die voor de meeste mensen voldoende is. Naast standaard notities maken kun je ook foto’s en video’s invoegen, evenals checklists opstellen. Je hebt vele opmaakopties tot je beschikking, evenals de mogelijkheid om tekeningen te maken.

Het kan echter zijn dat je ook graag wat anders probeert. De App Store biedt gelukkig plaats aan vele andere notitie-apps, waarvan sommigen zeker de moeite waard zijn. We zetten de vier beste alternatieven op een rijtje.

1. Drafts: notities zonder afleiding

Onze persoonlijke favoriet: Drafts. De app is zeer eenvoudig en minimalistisch van opzet, maar biedt toch genoeg opties zodat zelfs de meest veeleisende gebruikers ermee aan de slag kunnen.

beste iOS notitie-apps Drafts

Zodra je de app opent, zie je direct een leeg vlak dat uitnodigt om erop te schrijven. Dit is ideaal voor het vastleggen van een vlugge gedachte. Dit idee wordt versterkt door de verdere vormgeving van de app: het ontwerp is bewust simpel van opzet. Op deze manier hoef je niet na te denken over de vormgeving van je tekst.

Daarnaast werkt Drafts intuïtief dankzij de inbox-functionaliteit. Zodra je een notitie hebt aangemaakt, wordt deze toegevoegd aan dit postvak en kun je vervolgacties uitkiezen. Van e-mailen, herinneringen instellen tot aan direct op Twitter plaatsen: het kan allemaal. Drafts is redelijk prijzig, maar is het bedrag naar onze mening meer dan waard.

Drafts (Legacy Version)

Agile Tortoise

€ 5,49 via App Store
Helaas, deze app is uit de App Store verwijderd

2. Google Keep: simpel, goed en snel

Liever geen geld uitgeven aan een notitie-app? Probeer dan Google Keep eens. Googles eigen notitie-app valt vooral op dankzij de overzichtelijke interface. Door middel van kleuren en kaders kun je notities met dezelfde strekking of categorie gemakkelijk bij elkaar plaatsen. Bovendien kun je niet alleen tekst opslaan, maar ook bijvoorbeeld spraakmemo’s opnemen.

examen-apps

Deze opnames worden automatisch voor je uitgeschreven. Handig, want transcriberen is doorgaans een tijdrovende bezigheid. Ook is het mogelijk om reminders in te stellen die je kunt koppelen aan een bepaalde locatie. Zo krijg je bijvoorbeeld een melding wanneer je langs de supermarkt loopt en nog brood moet kopen.

Google Keep - Notities/lijsten

Google LLC

Gratis via App Store

3. Noted: focus op audio-opname

Noted valt met name op door zijn focus op audio-opnames. Je kunt tegelijkertijd aantekeningen noteren en audio opnemen en hier vervolgens automatisch een tijdstip bijplaatsen. Dit is handig, want op deze manier breng je gemakkelijk structuur aan in bijvoorbeeld (lange) interviews. Dankzij de previewmodus kun je bovendien snel controleren of je het juiste fragment van een tijdstip hebt voorzien.

beste iOS notitie-apps Noted

Daarnaast kun je ook ‘gewone’ notities met de app maken, die automatisch in iCloud opgeslagen worden. Noted richt zich met name op studenten die hoorcolleges willen opnemen en professionals die vergaderingen later willen terugluisteren. Daarom zit er een mogelijkheid in de app om opnames direct met medestudenten of collega’s te delen.

Noted is in principe gratis, maar om alle functies te ontgrendelen, moet je 0,99 euro per maand of 8,99 euro per jaar neerleggen. De volledige versie beschikt onder meer over onbeperkte cloudopslag.

Noted․

Digital Workroom Ltd

Gratis via App Store

4. Notability: zeer compleet

Notability is eveneens een zeer complete app. Je kunt er onder meer standaard notities mee maken, pdf-bestanden van aantekeningen voorzien en op afbeeldingen en foto’s schetsen. Ook bevat de app een mogelijkheid om audio op te nemen en van bepaalde tags te voorzien, zodat je deze later gemakkelijk terugvindt. Dit werkt echter net iets minder gemakkelijk dan bij Noted.

beste iOS notitie-apps Notability

Daarnaast slaat Notability al je bestanden automatisch op in iCloud, waardoor ze altijd altijd up-to-date zijn. Een leuke toevoeging is de goede ondersteuning van de Apple Pencil. Verder kun je al je notities gemakkelijk ordenen door ze in overzichtelijke mapjes te plaatsen.

Notability is met zijn prijs van 10,99 euro zeker geen goedkope app. Sommigen vinden het echter fijner om in één keer een app aan te schaffen, in plaats van maandelijks te hoeven betalen.

Notability

Ginger Labs

€ 9,99 via App Store

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's