De 5 beste iOS-games van september: Mario Kart Tour, Inbento en meer
Erwin Vogelaar

We duiken in het enorme aanbod van nieuwe games in de App Store en plukken de pareltjes eruit. Dit zijn de beste iOS-games van september 2019.

Beste iOS-games september 2019

Afgelopen maand is Apple Arcade gelanceerd met meer dan zeventig nieuwe games. Lees onze Apple Arcade review om er achter te komen wat wij van deze nieuwe dienst vinden. Daarnaast zijn er natuurlijk ook games verschenen die niet onderdeel zijn van dit abonnement. De beste zetten we weer voor je op een rij.

1. Mario Kart Tour

De nieuwste Nintendo-game staat nu in de App Store. Deze keer heeft het Japanse bedrijf gekozen om een mobiele versie van het populaire Mario Kart te maken. De nadruk ligt in Mario Kart Tour niet zozeer op het racen, maar vooral op het ontgrendelen van personages, karts en gliders. Daarbij spelen in-app-aankopen een hele grote rol. Toch is het ook gewoonweg een hele leuke en charmante racegame waar je daadwerkelijk goed in kunt worden. We krijgen er maar geen genoeg van.

Mario Kart Tour

Nintendo Co., Ltd.

9,4 (26251 reviews)
Gratis via App Store

2. Inbento

Zoek je iets meer rustgevends, dan moet je absoluut bij Inbento zijn. In dit aandoenlijke puzzelspelletje ben jij een moederkat die lunches maakt voor haar kitten. Dat gebeurt in een typisch Japanse stijl, met rijst, vis, zeewier en meer. Je doel is om in elk puzzeltje een specifiek eindproduct voor elkaar te krijgen met de ingrediënten die je hebt. Dat is leuk om te doen en als beloning krijg je ook nog eens een schattig verhaaltje tussendoor.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

inbento

Lukasz Spierewka

9 (4 reviews)
€ 3,49 via App Store

3. Football Drama

In de grote hoeveelheid voetbalgames op de markt, doet Football Drama het helemaal anders. In deze game ben jij een voetbalmanager die een club er weer bovenop moet helpen. Dat doe je op twee manieren. Allereerst zijn er natuurlijk de voetbalwedstrijden. Jij kiest of je team rustig aan doet of risico neemt, en door het spelen van tactische kaarten pak je het voordeel. Maar ook buiten het veld moet je in gesprekken keuzes maken die de toekomst van jou en je team beïnvloeden. Het is weer eens wat anders.

Football Drama

Open Lab Srl

€ 5,49 via App Store

4. Escape Funky Island

Je bent een detective op een heel vreemd eiland, waar je op zoek bent naar de stukjes van een kaart. De puzzels in de game bestaan voornamelijk uit het combineren van de juiste voorwerpen, om zo iets te bereiken in de omgeving. Dat zorgt voor een toegankelijke game, met genoeg humor en een leuke stijl.

Escape Funky Island

Snapbreak Games

9,6 (9 reviews)
Gratis via App Store

5. Detention

Wil je een avonturenspel dat wat meer volwassen is? En je voornamelijk de stuipen op het lijf jaagt? Dan moet je bij Detention zijn. Je wordt wakker in een lokaal op school terwijl iedereen is verdwenen. Je gaat maar op zoek naar de uitgang, maar al snel kom je een meisje tegen dat haar ketting kwijt is. Je besluit haar te helpen zoeken in de donkere school vol geheimen. Dat is griezelen geblazen.

Detention

RedCandleGames

€ 5,49 via App Store

Meer games

Is dit nog niet genoeg? We duiken elke maand in de App Store om weer vijf nieuwe games uit te zoeken. Check ook onze lijst met de beste iOS-games van augustus. En schrijf je in voor onze nieuwsbrief om volgende maand vijf nieuwe games in je mailbox te ontvangen. Of download de iPhoned-app via de knop hieronder.

IP

BigSpark B.V.

9,2 (7375 reviews)
Gratis via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.