De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

De 5 beste iOS-games van september: Life is Strange, Cube Escape en meer

Erwin Vogelaar
28 september 2018, 19:31
3 min leestijd
De 5 beste iOS-games van september: Life is Strange, Cube Escape en meer

We duiken in het enorme aanbod van nieuwe games in de App Store en plukken de pareltjes eruit. Dit zijn de beste iOS-games van september 2018.

Lees verder na de advertentie.

Beste iOS-games september 2018

Wat ga jij deze maand spelen? Je kunt onder andere aan de slag met de prequel van het emotionele Life is Strange en het nieuwste deel in de Cube Escape-serie. Cube Escape: Paradox doet het iets anders dan vorige edities, want er hoort een korte film bij. Daarnaast hebben we deze keer nog drie puzzelgames uitgekozen, maar ze zijn wel compleet verschillend van elkaar.

1. Life is Strange: Before the Storm

Voordat Max Caulfield in Life is Strange de superkracht kreeg om de tijd terug te draaien, gebeurde er een hoop andere dingen in het dorpje Arcadia Bay. Met name met Chloe Price en haar vriendschap met de populaire Rachel Amber. Daar gaat Life is Strange: Before the Storm over.

Hoewel deze game niet is gemaakt door de makers van Life is Strange, spelen de losse afleveringen hetzelfde. Je bestuurt Chloe en maakt voor haar keuzes in het verhaal. Deze keer geen superkrachten, maar wel weer een bijzonder emotioneel verhaal waarin je onder andere meer leert over de achtergrond van de rebel met het blauwe haar.

Op dit moment is enkel nog de eerste aflevering te koop. Voor de rest moet je je nog even geduld hebben.

Life is Strange: Before Storm

SQUARE ENIX

Gratis via App Store

2. Cube Escape: Paradox

Met de tiende Cube Escape-game van Nederlandse maker Rusty Lake moest er iets bijzonders gebeuren. Daarom hoort bij Cube Escape: Paradox een korte film. Deze film kun je hieronder in zijn volledigheid bekijken. Duik daarna in het spel, waarin je als detective Dale Vandermeer wakker wordt in een vreemde kamer zonder je geheugen. Je doel is om via puzzels uit die kamer te ontsnappen en je herinneringen terug te krijgen.

Cube Escape: Paradox

Rusty Lake

Gratis via App Store

3. Alphabear 2

In de Alphabear-games moet je goed zijn in Engels. Je doel is namelijk om met de letters die op het speelveld liggen zo lang mogelijke woorden te maken. Een succesvol woord zorgt ervoor dat alle letters in dat woord van het veld verdwijnen en de beren groter worden. Hoe groter de beren, des te hoger de score. Voeg daar een hoop woordgrappen aan toe en je hebt een puzzelgame die je echt moet pro-beren.

beste ios-games september 2018

Alphabear: Words Across Time

Spry Fox, LLC

Gratis via App Store

4. Valleys Between

In Valleys Between bestuur jij de natuur. Je bepaalt of ergens water en gras verschijnt, of er bomen groeien en of dieren hun doel kunnen bereiken. Het is een mooie en rustgevende puzzelgame, dat spelers bewuster maakt over het milieu. Want plant je teveel, dan verschijnen er huizen en krijgt de natuur minder ruimte. Je doel is om de wereld zo lang mogelijk te laten groeien. Om dat extra uitdagend te maken, krijg je wisselende doelen om te voltooien.

Valleys Between

Little Lost Fox

€ 2,99 via App Store

5. Shi Ro

Liefhebber van Japanse cultuur? Dan moet je Shi Ro checken. In deze bijzondere game moet je originele puzzeltjes oplossen die wat lastig uit te leggen zijn. Het idee is dat je routes tussen manen moet maken, om hun druppels in de zee te laten verdwijnen. Als je speelt, wordt vanzelf duidelijk wat de bedoeling is.

De puzzels zijn heel aardig, maar het is de presentatie waardoor Shi Ro echt opvalt. Alles zit verpakt als een mooi versierde lacquer box, die je ronddraait om meer te ontdekken. Elke puzzel speelt een Japans woord vrij en langzaamaan leer je een verhaal over een keizerin die de zee van de lucht moet scheiden.

SHI•RO

the brothers grimm

€ 2,99 via App Store

Meer games

Is dit nog niet genoeg? We duiken elke maand in de App Store om weer vijf nieuwe games uit te zoeken. Lees de beste iOS-games van augustus. En schrijf je in voor onze nieuwsbrief om volgende maand vijf nieuwe games in je mailbox te ontvangen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen