Ontdek de iPhone 12 met Unlimited data deal en gratis 5G van KPN!

Dit zijn de 5 beste iOS-games van september 2017

Erwin Vogelaar
28 september 2017, 16:58
4 min leestijd
Dit zijn de 5 beste iOS-games van september 2017

We duiken voor jullie regelmatig de App Store in om de beste nieuwe games uit het aanbod te plukken. Het resultaat is de 5 beste iOS-games van september 2017.

Lees verder na de advertentie.

Beste iOS-games september 2017

Misschien schrik je even van de prijzen van de games die we deze maand hebben uitgekozen. Vaak zijn iOS-games namelijk gratis, of je betaalt enkele euro’s. Toch er is een duidelijk verschil in kwaliteit en hoeveelheid game je krijgt als je iets meer wil betalen. Games als The Witness en Ace Attorney laten je tientallen uren spelen zonder herhaling of in-app-aankopen. Dit zijn echte topgames en daar mag best wat voor tegenover staan.

1. The Witness

The Witness is een van de beste games die in 2016 uitkwam en nu kun je de volledige game gewoon op je iPhone of iPad spelen. Het idee is dat je op een eiland terecht komt vol met puzzels. Het is een prachtige wereld, maar toch is de hoofdrol weggelegd voor de breinbrekers.

beste ios-games september 2017

Elke puzzel leert je iets meer over de unieke puzzeltaal van de game. Snap je een puzzel niet, dan loont het dus om even rond te lopen en elders aan de slag te gaan. Wie weet leer je wat nieuws waardoor je die eerdere puzzels nu wel snapt. Je bent helemaal vrij om te gaan, staan en puzzelen waar je wil. The Witness is zo’n game die je hoofd helemaal overneemt. Onder de douche, voor je gaat slapen en direct als je wakker wordt lopen de lijntjes in je gedachten door.

Download The Witness in de App Store (10,99 euro)

The Witness

Thekla, inc.

€ 10,99 via App Store

2. Thimbleweed Park

Dit is een point-and-click-avontuur van gamelegende Ron Gilbert (The Secret of Monkey Island). Hoewel het een moderne game is, ziet het er toch ouderwets uit. Dat komt de sfeer ten goede. Ook de gameplay voelt retro. Tik op een woord als ‘use’, ‘talk to’ of ‘open’ en vervolgens op een voorwerp, om een actie te doen. Het verhaal gaat over twee fbi-agenten die een moord oplossen. Thimbleweed Park is veel meer dan nostalgie en een uitstekende op zichzelf staande game.

Download The Thimbleweed Park in de App Store (10,99 euro)

Thimbleweed Park

Terrible Toybox, Inc.

€ 10,99 via App Store

3. OPUS: Rocket of Whispers

In OPUS help je twee mensen een raket te bouwen, zodat ze hun geliefden een ruimtebegravenis kunnen geven. Het is een uniek avontuur, niet alleen door het bijzondere en emotionele verhaal. Ook de gameplay is uniek. Soms ben je buiten om onderdelen voor de raket te zoeken, andere keren focus je op gesprekken en bouw je dingen in je basis. Beetje bij beetje openen zowel de wereld als het verhaal voor je. Hoewel OPUS gratis lijkt, moet je wel 2,29 euro betalen om de volledige game vrij te spelen.

Download OPUS: Rocket of Whispers in de App Store (gratis)

OPUS: Rocket of Whispers

SIGONO INC.

Gratis via App Store

4. Phoenix Wright: Ace Attorney – Spirit of Justice

We hebben geen ‘objection!!’ dat Ace Attorney – Spirit of Justice nu ook op iOS te spelen is. In de game met Phoenix Wright en Apollo Justice moet je weer lastige zaken oplossen, door hints te zoeken en in de rechtszaal de juiste keuzes te maken. De game bevat goede personages, een interessant verhaal en een stapel boeiende zaken.

Wel is het handig voor het verhaal als je de vorige games in deze serie hebt gespeeld, maar het is geen vereiste. Om het hele verhaal te spelen ben je 16,99 euro kwijt. Als je niet zeker weet of je de volledige game gaat spelen, kun je er ook voor kiezen om losse episodes te kopen.

Download Phoenix Wright: Ace Attorney – Spirit of Justice in de App Store (1,09 euro)

Ace Attorney Spirit of Justice

CAPCOM

€ 1,09 via App Store

5. Drag’n’Boom

Omdat je portemonnee ook wat rust nodig heeft, hebben we gelukkig ook nog een leuke gratis game voor je. In Drag’n’Boom bestuur je een kleine draak die heel wat kracht heeft. Door de vinger over de linkerkant het scherm te slepen, laat je het draakje door de lucht vliegen. Sleep je aan de rechterkant van het scherm, dan laat je het beest vuurballen schieten. Met deze acties moet je door de levels razen en zoveel mogelijk goud verzamelen. Helaas is er geen grote variatie in vijanden of aanvallen, maar toch speelt deze game heerlijk weg. Fijn voor tussendoor.

Download Drag’n’Boom in de App Store (gratis)

Drag'n'Boom

Ankama

Gratis via App Store

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Video's