Dit zijn de 10 beste iOS-games van september – 2016

Erwin Vogelaar
30 september 2016, 14:11
6 min leestijd
Dit zijn de 10 beste iOS-games van september – 2016

We zetten de 10 beste iOS-games september 2016 op een rij. Met deze maand onder andere muziek, hacken en Batman. Lees gauw verder!

Lees verder na de advertentie.

Beste iOS-games september 2016

Heb je altijd al eens Batman willen zijn? Dan krijg je nu een kans met de nieuwe Batman-serie van Telltale, in de stijl van onder andere The Walking Dead en The Wolf Among Us. Ook is de Lumines-serie eindelijk speelbaar op iOS, sluit de Sorcery!-serie af met het vierde deel en is er nog veel meer te spelen.

1. Lumines Puzzle & Music

Lumines is een geliefde gameserie dat origineel op de PlayStation Portable van Sony is gepubliceerd, maar later ook voor enkele andere platformen is verschenen. Nu kun je eindelijk ook Lumines op je iPhone of iPad spelen. Deze muzikale game draait om het wegspelen van blokjes door kleuren aan elkaar te koppelen. Er valt telkens een blok met vier vakjes naar beneden. Door op de grond vier vakjes van dezelfde kleur in een blok te krijgen, verdwijnt dat hele blok.

Als je de game vergelijkt met Tetris, maar dan iets ingewikkelder en met een hoofdrol voor muziek, dan kom je een heel eind. De game weet vooral op te vallen door de muziek en de manier waarop de gameplay invloed heeft op die muziek. Specifiek gezegd zorg het spelen ervoor dat jij muziek maakt.

LUMINES PUZZLE AND MUSIC

mobcast inc.

€ 3,49 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

2. Batman – The Telltale Series

Nananananananana nananananananana, Batman! In de nieuwste serie van gamemaker Telltale mag je in je huid kruipen van de Dark Knight himself. Na onder andere The Walking Dead en The Wolf Among Us, duikt Telltale weer de comics in voor een game waarin je keuzes belangrijker zijn dan je acties.

Wees schurken te slim af, worstel met Catwoman of wees Bruce Wayne en probeer je te redden tijdens het netwerken met andere rijke lui. Verwacht voornamelijk heel veel herkenbare dingen uit het Batman-universum en lastige beslissingen.

Batman - The Telltale Series

LCG Entertainment, Inc.

Gratis via App Store

3. o:anquan

o:anquan is een heerlijk verslavende game. Op het speelveld worden cijfers geplaatst en deze moet je zien te verwijderen. Het verwijderen van cijfers kan alleen als je meerdere dezelfde cijfers naast elkaar plaatst. De truc is echter dat als je een cijfer verplaatst, deze daalt. Dus een 9 drie plekken opzij rollen maakt het een 6. Het veld vult zich razendsnel op, dus je moet rap nadenken over welke cijfers je weg speelt. De mooie zwart-witte stijl maakt het af.

o:anquan

Topebox Co. Ltd.

Gratis via App Store

4. Sorcery! 4

Over keuzes gesproken: het is alweer tijd voor het vierde deel in de Sorcery!-serie. Hiermee eindigt de gameserie, dus er is veel af te sluiten in het verhaal. Alle keuzes die je in de vorige delen gemaakt hebt spelen door in deze versie. Je kunt dit deel wel spelen zonder de vorige games gespeeld te hebben, maar dan mis je toch veel diepte. Nieuw in dit deel is onder andere dat magie een grotere rol speelt. Specifiek moet je tegenspreuken onthouden voor de gevechten met vijanden die zelf magie gebruiken.

Sorcery! 4

inkle

€ 5,99 via App Store

5. Hackers – Join the Cyberwar!

Hackers heeft weinig met echt hacken te maken, maar de game moet je wel het gevoel geven hoe het is om een hacker te zijn. In de game kun je namelijk een netwerk-architectuur bouwen om jezelf te verdedigen en anderen aan te vallen. Het is een kat en muis-spel, waarin je constant op moet passen dat je data niet wordt gestolen, terwijl je de juiste upgrades installeert om anderen te slim af te zijn. Het lijkt meer op een soort tower defense game dan een hacking-game, maar het is hoe dan ook leuk.

Hackers - Join the Cyberwar!

Trickster Arts s.r.o.

Gratis via App Store

6. Atomic Super Lander

In Atomic Super Lander dreigt de aarde kapot te gaan aan talloze meteorieten, dus hoog tijd om die stenen helemaal kapot te maken. In je scheepje vind je een weg naar deze meteorieten en plant je een bom om weer op tijd te ontsnappen. Klinkt simpel? Is het niet. Je schip moet veilig door de ruimte manoeuvreren, je moet goed landen, de meteorieten zitten vol met vijanden en andere gevaren en je moet weer op tijd weg komen voordat de bom ontploft. Er kan dus een hoop mis gaan en dat houdt de game spannend en leuk.

Atomic Super Lander

Crescent Moon Games

€ 3,49 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

7. 60 Seconds!

Je krijgt 60 seconden om te beslissen wat je meeneemt van je huis naar de schuilkelder. Een bom dreigt te vallen, dus de komende tijd zit je vast. Welke spullen, hoeveel voedsel en welke wapens neem je mee? En wat doe je met je familie? Na die 60 seconden begint de game eigenlijk pas, want dan moet je zo lang mogelijk zien te overleven. Heb je jouw familie achtergelaten? Dan is er meer eten voor jou. Toch heb je ook minder handen voor andere klussen. Welke keuzes maak je in deze wereld? Dood ga je sowieso, maar de weg er naartoe is elke keer anders. Het is leuk om te proberen met welke combinatie van spullen en welke keuzes je het het langs volhoudt.

60 Seconds! Atomic Adventure

Robot Gentleman sp. z o.o.

€ 4,99 via App Store

8. Tower Rumble

In Tower Rumble is het je doel om de torens aan de andere kant van het speelveld kapot te maken. Je manschappen lopen automatisch naar deze torens toe om te vechten, maar de tegenstander laat dit niet zomaar gebeuren en stuurt vanaf de andere kant ook manschappen om jou te verslaan. Om het tij te doen keren stuur jij spreuken vanaf de zijlijn.

Dit doe je door drie vakjes met spreuken te matchen op kleur, om vervolgens de spreuken weg te swipen. Er zijn aanvallende en verdedigende spreuken en bijvoorbeeld spreuken die je manschappen sneller maken. Ben je goed bezig, dan kun je upgrades kopen zodat je beter bestand bent tegen de vijand.

Tower Rumble

Steven McCall

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

9. One More Bounce

In One More Bounce moet je een balletje hoog houden en door de levels voorthelpen. Dit doe je indirect door trampolines te tekenen. Met je vinger teken je lijnen waar het balletje op moet stuiteren. Dit is moeilijker dan het klinkt, want de lijnen moeten niet te lang of te kort zijn. Ook moet de lijn de bal de juiste kant op sturen. Lang nadenken kan niet, want de bal stuitert snel verder en elke stuiter vraagt weer om een nieuwe lijn.

One More Bounce - GameClub

GameClub

Gratis via App Store

10. Orbt

In Orbt moet je de aarde behoeden van de ondergang. Draaiend om een zwart gat moet je er niet alleen voor zorgen dat de planeet niet opgeslokt wordt, maar je moet ook binnenkomende meteorieten ontwijken. Deze hemellichamen kun je namelijk niet zoals in Atomic Super Lander vernietigen. Je speelt de game met één vinger. Raak je het scherm aan, dan gaat de aarde omhoog. Laat je los, dan gaat de aarde weer naar het zwarte gat toe.

orbt - Gravity Defying Action

Nickervision Studios

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu