Dit zijn de 10 beste iOS-games van oktober – 2016

Erwin Vogelaar
28 oktober 2016, 13:56
5 min leestijd
Dit zijn de 10 beste iOS-games van oktober – 2016

Oktober was een prachtige maand! Waarom? Omdat er stapels goede games in de App Store zijn gepubliceerd. We zetten de beste iOS-games van oktober 2016 voor je op een rij.

Lees verder na de advertentie.

Beste iOS-games oktober 2016

Er zijn een rijk aantal verschillende topgames uitgekomen de afgelopen maand, maar we hebben weer een selectie weten te maken. Zo kun je deze maand een vreemd schaakspel spelen, een metronetwerk aanleggen, sluipen, vechten, huilen en nog veel meer. Dit zijn onze favoriete nieuwe iOS-games van de afgelopen maand.

1. Really Bad Chess

Vergeet alles wat je weet over schaken. Nouja, bijna alles. Onthoud wat de verschillende stukken zijn en wat ze op het bord kunnen doen, maar verder mogen alle regels overboord. In Really Bad Chess krijg je namelijk willekeurige stukken, zodat elk potje een volledige verrassing is. Je krijgt gelukkig een beperkt aantal mogelijkheden om een zet ongedaan te maken, want de gevolgen zijn niet direct te overzien.

Een groot gemis is wel dat de game geen multiplayer heeft en je dus altijd tegen de computer moet strijden. Lokale of online multiplayer zou een hoop toevoegen. De basis die er nu is, is namelijk fantastisch.

Really Bad Chess

Zach Gage

Gratis via App Store

2. Mini Metro

In Mini Metro moet je metrolijnen aanleggen. Dit gebeurt abstract, alsof je de kaart van een metrogebied tekent. Elke kleur is een andere lijn. Deze lijnen leg je langs stations die constant passagiers te vervoeren hebben. De truc is om de vraag naar metro’s constant te kunnen bijbenen en de passagiers op tijd naar hun doel te brengen.

Er passen maar een beperkt aantal mensen in een metro en als een station te vol staat is het game over. Van een rustgevende ervaring verandert de game daarom al snel in een stressvol geheel waarin je goed moet kijken en snel beslissingen moet maken. Erg leuk en verrassend moeilijk.

Mini Metro

Dinosaur Polo Club

€ 4,99 via App Store

3. Invisible Inc.

Invisible Inc is een nieuwe iOS-game van de makers van Don’t Starve. De games hebben weinig met elkaar te maken, behalve dat je zeker weet dat je met kwaliteit te maken hebt. In deze turn based tactische game moet je in willekeurige levels naar binnen sluipen. Nadat je jouw doel bereikt hebt, moet je ook weer ongezien wegkomen.

Hierbij moet je niet alleen oppassen dat de vijanden je niet zien, maar ook dat de camera’s en andere beveiligingssysteem je niet opmerken. Invisible Inc is een intense game, met een toffe stijl. Helaas is de app alleen nog maar op een iPad te spelen. Hopelijk volgt een iPhone-versie later.

Invisible, Inc.

Klei

€ 5,99 via App Store

4. That Dragon, Cancer

That Dragon, Cancer is even iets heel anders dan andere games in de App Store. De makers van deze game vertellen een verhaal over hun zoontje dat ongeneeslijk ziek is en hoe ze daar mee om gaan. Dat resulteert in een game waarin de interactie beperkt is, maar die toch emotioneel enorm binnenkomt. Als je eens iets heel anders wil spelen en openstaat voor een emotioneel verhaal, dan kunnen we That Dragon, Cancer aanraden.

That Dragon, Cancer

Numinous Games

€ 5,99 via App Store

5. Banner Saga 2

De prachtig getekende stijl van turn based-strategiegame Banner Saga 2 is eigenlijk al genoeg om deze game te kopen. Gelukkig zijn daarnaast de personages, het verhaal en voornamelijk ook de gevechten meer dan de moeite waard. Gebruik je manschappen op een slimme manier, om in elk gevecht als winnaar uit de bus te komen. Maak daarnaast moeilijke keuzes die het verhaal veranderen. Banner Saga 2 is een unieke game die mooi tot zijn recht komt op je iOS-apparaat.

Banner Saga 2

Stoic

€ 11,99 via App Store

6. Concrete Jungle

In Concrete Jungle bouw jij een stad, maar je moet goed opletten welk gebouw je waar zet. Elk gebouw dat je op een vakje plaats geeft namelijk bepaalde eigenschappen aan de vakjes om zich heen. Denk hierbij aan pluspunten en minpunten. Toch moet je bij elke strook aan vakjes een bepaalde score halen. Dat betekent dat je goed moet plannen en je constant je omgeving in de gaten moet houden. De leuke stijl maakt de game helemaal af.

Concrete Jungle

ColePowered Games Ltd.

€ 5,99 via App Store

7. Plants vs Zombies Heroes

Het is alsof Plants vs Zombies en Hearthstone een kindje hebben gekregen, want Plants vs Zombies Heroes pakt elementen van beide games voor een nieuwe vorm van strijd tussen de bekende plantjes en ondoden.

De planten die je plaatst zijn er niet alleen om de zombies aan de andere kant van de tuin te verslaan, maar je einddoel in de potjes is in deze game het vernietigen van de zombieheld terwijl je jouw held beschermt. Dit doe je door kaarten met planten slim neer te leggen, zodat je niet alleen de zombies raakt, maar voornamelijk ook de levenspunten van de held tot het nulpunt brengt.

Plants vs. Zombies™ Heroes

Electronic Arts

Gratis via App Store

8. Dan the Man

Dan the Man is de nieuwe game van de makers van Jetpack Joyride en dat zie je er direct vanaf. Deze keer heb je echter geen jetpack, maar wel vuisten tot je beschikking. Je springt je een weg door de levels heen, terwijl je talloze vijanden in elkaar mept voordat ze jou raken. Gelukkig kun je extra wapens oppakken, zoals werpsterren, messen en pistolen. Zijn deze echter op, dan moet je het weer volledig van je vuisten hebben.

Dan The Man

Halfbrick Studios

Gratis via App Store

9. Rusty Lake: Roots

Rusty Lake is terug met een nieuw deel, een spannend puzzelavontuur in een griezelige wereld. In deze game volg je James Vanderboom, maar wat er met hem gebeurt moet je maar zelf achter zien te komen. Zijn verhaal beleef je onder andere door interessante puzzels op te lossen. Rusty Lake: Roots is een game dat je enkele uren aan je scherm kluistert en je pas na het einde pas weer los laat.

Rusty Lake: Roots

Rusty Lake

€ 3,49 via App Store

10. The Bug Butcher

The Bug Butcher heeft wel wat weg van Space Invaders, maar dan in een modern jasje. Je kunt naar rechts en links lopen en naar boven schieten, terwijl je probeert te overleven. Talloze alieninsecten komen op je af en weten je telkens te verrassen met nieuwe aanvallen. Blijf op je hoede en je houdt het het langste vol.

The Bug Butcher

Noodlecake

€ 4,99 via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu