De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

De 5 beste iOS-games van oktober: Call of Duty, Swords of Ditto en meer

Erwin Vogelaar
31 oktober 2019, 19:20
4 min leestijd
De 5 beste iOS-games van oktober: Call of Duty, Swords of Ditto en meer

We duiken in het enorme aanbod van nieuwe games in de App Store en plukken de pareltjes eruit. Dit zijn de beste iOS-games van oktober 2019.

Lees verder na de advertentie.

Beste iOS-games oktober 2019

Deze maand knallen we er op los in een uitstekende mobiele versie van Call of Duty, moet je de wereld van het kwaad redden in The Swords of Ditto en kom je helemaal in de stemming voor Halloween met een schilderachtig horrorspel. Wat ga jij spelen?

1. Call of Duty: Mobile

Terwijl Call of Duty: Modern Warfare hoge ogen scoort op spelcomputers en pc, hebben wij nog de grootste plezier met Call of Duty: Mobile. De makers hebben deze serie succesvol naar het kleine schermpje van je iPhone gebracht, met een opvallend prettige besturing en mooie beelden. De game heeft enkel een focus op multiplayer, maar met korte deathmatch-potjes en een flinke battle royale-modus hoef jij je niet snel te vervelen.

Lees ook: 11 tips om alles uit Call of Duty: Mobile te halen

Call of Duty®: Mobile

Activision Publishing, Inc.

Gratis via App Store

2. The Swords of Ditto

In The Swords of Ditto ga je op avontuur om de heks Mormo te verslaan. Elke eeuw komt dit kwaad weer op, om het land van Ditto in rep en roer te brengen. Je hebt vier dagen de tijd om je voor te bereiden op dit gevecht.

De wapens in de game bestaan uit speelgoed die je met stickers verbetert. Ga je dood? Dan begin je een eeuw later weer met een nieuw personage. Je behoudt je ervaring wel, maar al je speelgoed en stickers zijn kwijt. Door het vechtsysteem onder controle te krijgen en beter speelgoed te vinden, moet het uiteindelijk lukken om Mormo te verslaan.

The Swords of Ditto

Devolver

€ 6,99 via App Store

3. Layers of Fear

Rond Halloween is het leuk om enge games te spelen en weinig games zijn zo eng als Layers of Fear. In de game speel je een schilder die zijn schilderij af moet zien te krijgen. Daarvoor moet je op onderzoek in een vreemd gebouw waar dingen nooit lang hetzelfde blijven. Als jij je omdraait, is de gang waar je net doorheen liep verdwenen. En waarom hoor je plots de piano spelen? En wat bewoog daar in je ooghoek?

Layers of Fear: 3D Horror Game

Bloober Team S.A.

€ 9,99 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

4. Rome: Total War – Alexander

Na Rome: Total War kun je nu aan de slag met Alexander, een soort losstaande uitbreiding voor Rome: Total War. Deze keer ga je wat verder terug in de tijd, uiteraard in de rol van Alexander de Grote. De game is vergelijkbaar met de originele game, dus vooral leuk als je meer van hetzelfde zoekt. De game was eerder al verkrijgbaar voor de iPad, maar kun je nu ook gewoon op je iPhone spelen.

ROME: Total War - Alexander

Feral Interactive Ltd

€ 5,99 via App Store

5. King of Fighters Allstar

Liefhebbers van vechtgames kunnen hun hart ophalen met King of Fighters Allstar in de App Store. Deze actiegame bevat personages van alle vorige games in deze serie. Dat betekent meer dan tweehonderd vechters om uit te kiezen om samen de strijd aan te gaan tegen de slechteriken. Met een hoop heerlijk overdreven actie.

The King of Fighters ALLSTAR

Netmarble Corporation

Gratis via App Store

Apple Arcade-update

Natuurlijk vergeten we Apple Arcade ook niet in onze maandelijkse game-update. Zo hebben we de beste Apple Arcade-games voor je op een rijtje gezet. Daar zijn recentelijk onder andere het magistrale Manifold Garden en het koddige Pilgrims aan toegevoegd. We plukken er eentje uit:

Manifold Garden

In Manifold Garden stap je een wereld binnen die niet ophoudt, maar zich eindeloos herhaalt. Stap je dus van een platform en val je naar beneden? Dan kom je datzelfde platform vanzelf weer tegen. In deze unieke wereld kom je terecht in ruimtes waar je puzzels dient op te lossen. Daarvoor krijg je de mogelijkheid om de zwaartekracht om te draaien naar welke kant je maar wil.

Manifold Garden

William Chyr Studio

Bekijken via App Store

Meer games

Is dit nog niet genoeg? We duiken elke maand in de App Store om weer vijf nieuwe games uit te zoeken. Check ook onze lijst met de beste iOS-games van september. En schrijf je in voor onze nieuwsbrief om volgende maand vijf nieuwe games in je mailbox te ontvangen. Of download de iPhoned-app via de knop hieronder.

IP

BigSpark B.V.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu