De 5 beste iOS-games van november: Mosaic, Monomals en meer
Erwin Vogelaar

We duiken in het enorme aanbod van nieuwe games in de App Store en plukken de pareltjes eruit. Dit zijn de beste iOS-games van november 2019.

Beste iOS-games november 2019

1. Game van de maand: Mosaic (Apple Arcade)

Het mooie van Apple Arcade is dat je games speelt die je anders wellicht niet zo snel oppakt. Zoals Mosaic, een soms tergend trage game over een saaie man met een betekenisloos bestaan. Heb je een abonnement op Apple Arcade? Dan kunnen we deze game toch aanraden.

Zodra deze man zijn tanden poetst en een goudvis uitspuugt, verandert namelijk alles. Als speler weet je vervolgens nooit wat je te wachten staat. Het ene moment moet je berichten op je telefoon wegtikken en het andere moment los je een puzzelspelletje op, waarna je een prachtige vlinder volgt die de troosteloze wereld nog een beetje hoop geeft.

Mosaic is een unieke game waar we echt van hebben genoten. Ja, het is erg traag. Ga je er echter in mee, dan stapelen de verrassingen zich op. De game is tevens zo mooi gemaakt dat bijna elke scène een goede wallpaper zou zijn.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

The Mosaic

Raw Fury

8,2 (10 reviews)
Gratis via App Store

2. Monomals (Apple Arcade)

Monomals is de eerste game van Nederlandse makers op Apple Arcade. Dat is niet voor niets, want de kwaliteit spat er vanaf. Monomals bestaat uit twee onderdelen. Allereerst duik je met een microfoon de zee in om Monomals te vinden.

Vervolgens gebruik je deze beestjes om muziek te maken. Elke Monomal heeft een eigen toon, waardoor je met meer beestjes meer complexe muziek maakt. Deze deuntjes kun je daarna uiteraard online delen.

Monomals

PICOMY

9,2 (9 reviews)
Gratis via App Store

3. Doors: Awakening

Doors: Awakening is een leuk puzzelspel, waarin je een relatief klein bouwwerk helemaal uitpluist om tot de oplossing te komen. Zo moet je kleine onderdeeltjes oppakken, aan touwtjes trekken en andere dingen proberen. Vooral tof is dat de game ook via augmented reality te spelen is. Daarmee plaats je het level in je eigen huiskamer.

Doors: Awakening

Snapbreak Games

8,8 (276 reviews)
Gratis via App Store

4. The Wanderer

We kennen allemaal het verhaal van Frankenstein, een dokter die een monster tot leven wekt. Deze game gaat over dat monster. Vrijgelaten in de wereld, gaat hij op zoek naar wie hij is. Dat resulteert in een wat zweverige, maar ook hele mooie game. Onder andere door de stijl en de muziek. Op deze manier heb je het monster van Frankenstein nog nooit meegemaakt.

The Wanderer

Jamie Parish

9,8 (8 reviews)
Gratis via App Store

5. Football Manager 2020 Mobile

Echte voetballiefhebbers moeten opletten, want je kunt weer in de rol van manager kruipen met de nieuwe versie van Football Manager.

Welke club en welke spelers kies jij? En welke tactiek pas je toe om als winnaar van het veld te stappen? Met dit jaar onder andere meer nadruk op de media, en je komt dichterbij de actie dan ooit.

Football Manager 2020 Mobile

SEGA

9,6 (812 reviews)
€ 9,99 via App Store

Meer games

Is dit nog niet genoeg? We duiken elke maand in de App Store om weer vijf nieuwe games uit te zoeken. Check ook onze lijst met de beste iOS-games van oktober en 15 beste Apple Arcade-games. En schrijf je in voor onze nieuwsbrief om volgende maand vijf nieuwe games in je mailbox te ontvangen. Of download de iPhoned-app via de knop hieronder.

IP

BigSpark B.V.

9,2 (7372 reviews)
Gratis via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.