De 5 beste iOS-games van november: Chuchel, Kingdom Rush en meer

Erwin Vogelaar
3 december 2018, 20:24
3 min leestijd
De 5 beste iOS-games van november: Chuchel, Kingdom Rush en meer

We duiken in het enorme aanbod van nieuwe games in de App Store en plukken de pareltjes eruit. Dit zijn de beste iOS-games van afgelopen maand.

Lees verder na de advertentie.

Beste iOS-games november 2018

Ook deze maand hoef jij je niet te vervelen. Je kunt onder andere aan de slag met de nieuwe game van de makers van Machinarium, aan de verkeerde kant staan in het nieuwste deel van de Kingdom Rush-serie en zelfs Assassin’s Creed sluipt zich een weg naar je iPhone. Wat ga jij spelen?

1. Chuchel

Chuchel is een bolletje stof met een hoedje dat heel veel trek heeft in een kers. Het fruit ligt echter telkens net buiten zijn bereik. In allerlei situaties moet jij helpen om de kers te grijpen. Dat betekent voornamelijk dat je op elk voorwerp en wezen tikt om te zien wat er gebeurt. Dat verveelt nooit, want er gebeurt altijd iets grappigs. Zie de game als een soort interactieve tekenfilm van de makers van het uitstekende Machinarium.

CHUCHEL

Amanita Design s.r.o.

€ 5,99 via App Store

2. Kingdom Rush Vengeance

De beste tower defense-reeks is terug met een nieuw deel. Kingdom Rush Vengeance doet het echter net een beetje anders. Je kruipt deze keer namelijk in de huid van de slechterikken. Hoewel de game in de basis nog steeds dezelfde gameplay heeft, waarbij je torens bouwt om de tegenstander te slim af te zijn, voelt het hierdoor toch fris. Wel jammer is dat de game je duidelijk aanmoedigt om geld uit te geven, terwijl je al 5,49 euro betaalt om te mogen spelen.

→ Review: Kingdom Rush Vengeance is onze favoriete iOS-game van het moment

Kingdom Rush Vengeance TD

Ironhide S.A.

€ 2,99 via App Store

3. Spitkiss

Spitkiss gaat over wezens die op eerste gezicht verliefd worden. Dat moment wordt visueel gemaakt in verschillende levels, waarin jij spuug van het ene personage naar het andere personage manoeuvreert om boodschappen over te brengen. Dat klinkt viezer dan het is. Spitkiss is in de praktijk gewoonweg een originele puzzelplatformgame met een leuke aankleding.

Spitkiss

Plug In Digital

€ 2,49 via App Store

4. Assassin’s Creed: Rebellion

De populaire Assassin’s Creed-serie vindt zijn weg naar smartphones, maar niet zoals je zou verwachten. Je doel is om in deze game een basis te bouwen waar de ‘Brotherhood’ kan groeien. Teams van drie personages stuur je er op uit om missies te doen, om zo materialen voor je basis te verdienen. Hoe meer je speelt en ervaring opdoet, des te meer mogelijkheden je krijgt en assassins je vrijspeelt. Speel echter niet te veel, want dan houdt deze free-to-play-game je tegen met een energiesysteem.

Assassin’s Creed Rebellion

Ubisoft

Gratis via App Store

5. Old School RuneScape

Heb je vroeger RuneScape gespeeld? Dan kun je nu herinneringen ophalen met Old School RuneScape op je iPhone. Het is een beetje priegelen op dat kleine schermpje, maar de volledige game is te spelen. Heb je nooit RuneScape gespeeld, dan is dit je kans om het alsnog te proberen. Let wel op: de game is flink verouderd en naar huidige maatstaven ook best wel saai. Toch is het ook een stuk gamegeschiedenis dat je een keer gezien moet hebben. En als het bevalt, kun je er zo tientallen tot honderden uren in stoppen.

Old School RuneScape

Jagex

Gratis via App Store

Meer games

Is dit nog niet genoeg? We duiken elke maand in de App Store om weer vijf nieuwe games uit te zoeken. Check ook onze lijst met de beste iOS-games van oktober. En schrijf je in voor onze nieuwsbrief om volgende maand vijf nieuwe games in je mailbox te ontvangen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu