Dit zijn de 7 beste iOS-games van november 2016

Erwin Vogelaar
30 november 2016, 20:31
3 min leestijd
Dit zijn de 7 beste iOS-games van november 2016

De feestdagen zijn een ideale tijd om even goed in een aantal games te duiken. Voor inspiratie check je wat volgens ons de beste iOS-games van november 2016 zijn.

Lees verder na de advertentie.

Beste iOS-games november 2016

De afgelopen maand zijn er duidelijk minder topgames in de App Store verschenen, maar dat betekent niet dat we nog wat pareltjes hebben gevonden. Een aantal uitstekende games om je de komende feestdagen mee te vermaken. Van het uitgebreide SteamWorld Heist en de originele puzzels in unWorded tot snelle springactie in High Risers.

1. SteamWorld Heist

In SteamWorld Heist ga je als een groepje steampunk robots er op uit om te roven. Jouw personage besturen doe je in beurten. Je kunt elke beurt een bepaald stukje lopen of een actie doen. Een actie bestaat bijvoorbeeld uit iets oppakken, schuilen of schieten. Je moet tijdens je roofsessies goed nadenken wat je met je beurten doet. Zo kun je bijvoorbeeld een krachtiger schot afvuren, maar dan moet je wapen wel enkele beurten afkoelen. Het is een leuk systeem in een behoorlijk uitgebreide game.

SteamWorld Heist

Image & Form International AB

€ 5,99 via App Store

2. unWorded

In unWorded beleef je een emotioneel verhaal van een schrijver die terugdenkt aan zijn leven. Als speler moet je in puzzeltjes deze herinneringen bij elkaar zoeken. Dit doe je door letters op de juiste plek te zetten. Niet om woorden te maken, maar om vormen te creëren. Maak met alle de letters op het veld een boot of gieter, en zie hoe het voorwerp tot leven komt en het verhaal verder gaat.

unWorded

Bento

€ 3,49 via App Store

3. Yankai’s Triangle

In Yankai’s Triangle word je gepresenteerd met allerlei kleine driehoekjes, die je op een juiste manier moet draaien zodat ze een grote driehoek vormen. Hiervoor kijk je naar het patroon op de losse vormpjes. Aanvankelijk hoef je maar vier gelijke driehoeken met elkaar te verbinden, maar later komen er meer vormen om de hoek kijken. Het concept is niet heel spannend, maar toch is het moeilijk om te stoppen met spelen. Het voelt zeer bevredigend om die driehoeken te blijven maken.

YANKAI'S TRIANGLE

Kenny Sun

€ 3,49 via App Store

4. The Trail

The Trail is de nieuwe game van legendarische gamemaker Peter Molyneux. In de game ga je op reis door over een pad te wandelen. Dit gaat grotendeels automatisch, zodat jij je kunt richten op de omgeving. Daar zijn namelijk een hoop interessante items te vinden waarmee je kunt craften om zo beter te worden. Voornamelijk interessant is hoe het ruilen werkt bij de verschillende kampen die je tegenkomt. De partijen plaatsen hun items op een lopende band. Hoe verder de voorwerpen op de band liggen, des te lager de prijs is. Ben je echter te laat, dan valt alles van de band in de versnipperaar.

The Trail

Kongregate

Gratis via App Store

5. High Risers

Tussen alle uitgebreide games in, is het ook fijn om iets kleins en snels te hebben. In High Risers is het je enige doel om zo hoog mogelijk te komen door te klimmen in een wolkenkrabber. Het mannetje op het scherm rent automatisch en jij hoeft enkel te springen. De uitdaging zit erin dat het mannetje zowel links als rechts naar beneden kan vallen. Je moet het springen dus zo timen dat hij tegen een muur oploopt en direct andere kant op rent. Bij één foutje is het game over en moet je opnieuw beginnen. Hoe hoog kun je komen?

High Risers

Kumobius

Gratis via App Store

6. Microsoft Solitaire Collection

Patience in de lijst met beste nieuwe iOS-games? Jazeker. Deze vijf verschillende versies van het beroemde Solitair waren lange tijd exclusief te spelen op Windows-computers. Iedereen die wel eens met zo’n pc heeft gewerkt kent ze wel. Nu zijn de kaartspelletjes ook speelbaar op je iOS-apparaat. Niet enkel zijn de verschillende modi zo verschillend dat je eigenlijk vijf verschillende games hebt, maar Microsoft heeft ook gezorgd voor een extra laag Xbox Live. Hierdoor zijn er allerlei uitdagingen en punten die je kunt verdienen.

Microsoft Solitaire Collection

Microsoft Corporation

Gratis via App Store

7. ISLANDS: Non-Places

Hoewel dit niet een game in de traditionele zin van het woord is, willen we ISLANDS toch aanraden. Het is een stuk interactieve kunst, waarin je naar de bizarre, maar mooie omgevingen kijkt. Het enige wat je kunt doen is rondkijken en op de knipperende lampjes drukken om de game te vorderen. Aanrader!

ISLANDS: Non-Places

CARLBURTON LLC

€ 3,49 via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu