De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

De 5 beste iOS-games van mei: The Gardens Between, KIDS en Jumpgrid

Erwin Vogelaar
30 mei 2019, 19:30
3 min leestijd
De 5 beste iOS-games van mei: The Gardens Between, KIDS en Jumpgrid

We duiken in het enorme aanbod van nieuwe games in de App Store en plukken de pareltjes eruit. Dit zijn de beste iOS-games van mei 2019.

Lees verder na de advertentie.

Beste iOS-games mei 2019

Puzzelgames zijn er in alle vormen en maten. Zo speel je met de tijd in The Gardens Between en moet je razendsnel reageren in Jumpgrid. Heb je niet zoveel tijd om te gamen? Geen nood, want zowel KIDS als The Stillness of the Wind zijn zo voorbij. Toch laten beide games een lange indruk achter.

1. The Gardens Between

The Gardens Between is een uniek puzzelspel. In elk level is het je uiteindelijke doel, om een lichtbol naar de uitgang te brengen. Onderweg kom je allerlei obstakels tegen, zoals planten die de lichtbol willen opeten.

De game bestuur je door de tijd vooruit of achteruit te spoelen, waarbij je toekijkt hoe twee vrienden door de tuinen lopen op weg naar hun doel. Ondertussen moet je ervoor zorgen dat de personages bepaalde acties doen om het einde daadwerkelijk te halen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld een lichtbol op een springend robotje plaatsen, om de bol later in het level weer op te pikken.

De obstakels worden steeds verder uitgebreid. Zo kom je al snel bruggen tegen die alleen bestaan als jij juist geen lichtbol bij je hebt. Op deze manier moet je steeds beter nadenken en heen en weer spoelen, om tot de oplossing te komen. Leuk is ook dat de game zowel horizontaal als verticaal is te spelen en je maar één vinger nodig hebt.

The Gardens Between

THE VOXEL AGENTS PTY. LTD.

€ 4,99 via App Store

2. KIDS

Deze korte interactieve animatie gaat over menigtes. Ze vallen door gaten, lopen een richting op en slaan elkaar. De unieke stijl en bizarre gebeurtenissen zijn de moeite meer dan waard. Ook al duurt de game maar een kwartier tot een half uur.

KIDS⁢

Playables

€ 2,99 via App Store

3. The Stillness of the Wind

In The Still of the Wind is het tijd om even tot rust te komen. Je speelt als Talme, een oudere dame die haar huis en kleine boerderij onderhoudt. Ze is alleen, maar krijgt zo nu en dan brieven van bekenden in de stad. Deze brieven worden steeds heftiger, maar het is aan Talma om zich puur op haar boerderijtje te richten.

Pluk groenten, maak kaas en knuffel je geit. Geef jezelf de tijd om jezelf hierin te verliezen en je krijgt er iets moois voor terug. Wel is de game vrij kort.

The Stillness of the Wind

Fellow Traveller

€ 4,99 via App Store

4. Jumpgrid

Jumpgrid is een razendsnel puzzelspelletje. Het idee is dat je op een grid elk node moet oppakken. Dat doe je door van node naar node te springen.

Klinkt simpel? Voeg er dan wat rap bewegende obstakels aan toe en plots is het een ander verhaal. Je dient de puzzels in enkele seconden op te lossen. Maak je een fout? Dan reset het level razendsnel zodat je de volgende poging kunt wagen.

Jumpgrid

Ian MacLarty

€ 2,99 via App Store

5. Daggerhood

Daggerhood is een platformer met een leuke gimmick. Je hebt een mes vast die je kunt werpen, waarna die weer in je handen terugkeert.

Dat is niet het toffe, want als je het mes werpt en op de knop druk voordat het wapen weer terugkeert, teleporteer je naar de locatie van het mes. Dat idee geeft een hoop mogelijkheden in platformsecties waarin je snel moet reageren.

Daggerhood

Crescent Moon Games

€ 2,99 via App Store

Meer games

Is dit nog niet genoeg? We duiken elke maand in de App Store om weer vijf nieuwe games uit te zoeken. Check ook onze lijst met de beste iOS-games van april. En schrijf je in voor onze nieuwsbrief om volgende maand vijf nieuwe games in je mailbox te ontvangen. Of download de iPhoned-app via de knop hieronder.

IP

BigSpark B.V.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen