Dit zijn de 5 beste nieuwe iOS-games van mei 2018

Erwin Vogelaar
30 mei 2018, 19:22
3 min leestijd

We duiken in het enorme aanbod van nieuwe games in de App Store en plukken de pareltjes eruit. Dit zijn de 5 beste iOS-games van mei 2018.

Lees verder na de advertentie.

Dit zijn de 5 beste iOS-games mei 2018

Hoewel we maandelijks maar vijf games uitkiezen, hebben we toch een flinke variatie aan titels voor je. Je kunt simpel wat pool met een twist spelen, in het menselijk lichaam duiken met een prachtige puzzelgame of iets leren over Lebensborn-kinderen. En dat is niet alles. Dit zijn de games die je deze maand moet checken.

1. Pocket Run Pool

Pocket Run Pool is de nieuwste game van gamemaker Zach Gage, bekend van onder andere Really Bad Chess en Flipflop Solitaire. Nogmaals pakt hij een bekend concept en geeft hij er een unieke twist aan. Deze keer is het pool, waarin je de ballen met een bepaalde score in het gat met de hoogste verdubbelaar moet stoten. De game speelt zo lekker weg, dat je telkens een nieuw potje start.

Een beperkte versie van de game is gratis Je kunt dan een ‘standard run’ doen, waarin je zoveel mogelijk punten probeert te verzamelen. Ook kun je deelnemen aan een tournament. Betaal je eenmalig 4,49 euro, dan speel je de volledige game vrij, worden advertenties verwijderd en mag je de ‘Break of the Week’ spelen.

Pocket Run Pool

Zach Gage

Gratis via App Store

2. Homo Machina

In deze puzzelgame maak je een reis door het menselijk lichaam. De kleine mensjes die daar werken, besturen elk onderdeel van de hoofdpersoon en moeten onder andere ervoor zorgen dat eten goed wordt verwerkt en het hart klopt. Als speler help je door door de juiste werktuigen aan te raken, of door puzzeltjes op te lossen. De stijl en muziek zijn top en de game is nog leerzaam ook.

Homo Machina

ARTE Experience

€ 2,99 via App Store

3. My Child Lebensborn

My Child Lebensborn is een hele andere soort game. Dit is namelijk een spelletje dat meer leerzaam dan leuk is. Je adopteert een Lebensborn-kind in Noorwegen. Lebensborn-kinderen zijn in de tijd van de Tweede Wereldoorlog geboren om meer mensen met een Arisch uiterlijk te krijgen.

Door deze geschiedenis groeien de kinderen op met veel haat, terwijl ze zelf niets aan hun oorsprong kunnen doen. De game wil laten zien hoe de oorlog ver na het einde nog slachtoffers maakt, terwijl jij gewoonweg probeert te zorgen voor een kind dat wordt gepest.

My Child Lebensborn

Sarepta Studio AS

€ 2,99 via App Store

4. Jurassic World Alive

Het is steeds lekkerder weer buiten, dus waarom zou je er niet op uit gaan om een spelletje te spelen? Vergelijkbaar met Pokémon GO, kun je met Jurassic World Alive naar buiten om dinosauriërs te vinden en die te laten vechten. Dat werkt niet door Pokéballs naar ze te gooien, maar door via drones darts te schieten om dna te verzamelen. Met genoeg dna maak je eigen dino’s waar je mee kunt vechten. Ga er dus op uit en bouw je eigen Jurassic World.

Jurassic World Alive

Ludia

Gratis via App Store

5. Disney Heroes: Battle Mode

Ga in deze game met je favoriete Disney-helden op pad om de wereld te reden. Wreck-It Ralph belandt in een digitale stad, waar een virus niet alleen de wereld maar ook de helden corrumpeert. Hierdoor moet je ook tegen andere bekende helden vechten uit onder andere The Incredibles en Toy Story. De gevechten gaan grotendeels automatisch, maar door de juiste helden en spullen te kiezen kom jij er als winnaar uit. Hopelijk voegen de makers later nog meer Disney-personages toe.

Disney Heroes: Battle Mode

PerBlue Entertainment, Inc

Gratis via App Store

Meer games

Trekken deze games je toch niet aan, of zoek je gewoonweg nog meer om te spelen? Dan ben je bij ons aan het goede adres, want we kiezen elke maand vijf nieuwe games uit. Check de vorige edities ook eens:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen