Dit zijn de 5 beste iOS-games van mei 2017

Erwin Vogelaar
31 mei 2017, 19:28
3 min leestijd
Dit zijn de 5 beste iOS-games van mei 2017

Oude mannen, een circus en aardappelen in onze top vijf beste iOS-games van mei 2017. En natuurlijk een onhandige springende vis.

Lees verder na de advertentie.

Beste iOS-games mei 2017

We hebben twee verrassend emotionele games deze maand uitgekozen. Zowel Old Man’s Journey als To the Moon draaien om personages die één van hun laatste reizen maken, op totaal verschillende manieren. Tussen deze emotie is er gelukkig ook tijd voor ongein met het Nederlandse Penarium en uiteraard Magikarp Jump. En vergeet de aardappelen van Spaceplan niet.

1. Old Man’s Journey

Ja, deze game is relatief duur en relatief kort. Met twee uur ben je er doorheen en heb je geen reden om opnieuw te spelen. Toch staat Old Man’s Journey bovenaan onze lijst, omdat de game uitzonderlijk mooi is. In de game volg je de reis van een oude man die zijn veilige leventje achterlaat. De man is te oud om nog uitgebreid te klimmen en klauteren, dus moet je de omgeving zo organiseren dat hij doorloopt. De wereld is prachtig, waardoor je naar elk scherm kunt blijven staren. Ook het verhaal is aangrijpend en blijft na die twee uur nog lang hangen.

Download Old Man’s Journey in de App Store (5,49 euro)

Old Man's Journey

Broken Rules

€ 4,99 via App Store

2. Penarium

Vanuit Nederland komt deze dwaze platformer. In Penarium wordt hoofdpersonage Willy in het circus gegooid, waar hij allerlei gevaren moet ontwijken ter vermaak van het publiek. Denk aan raketten, zagen, messen, vuur, lasers en andere ongein. Om verder te komen, moet Willy tonnen verzamelen. Heeft hij genoeg tonnen, dan mag je door naar het volgende level met nog meer gevaren. Het is een erg leuke game die veel vraagt van je reactievermogen.

Download Penarium in de App Store (2,29 euro)

Penarium

Team17 Digital Limited

€ 1,99 via App Store

3. To the Moon

Over oude mannen en emotionele verhalen gesproken: To the Moon is nu speelbaar op je iOS-apparaat. De game wist al hoge ogen te scoren op de pc, maar werkt ook uitstekend op een iPhone of iPad. Hoewel je in deze game alleen maar loopt en het verhaal beleeft, is To the Moon waanzinnig mooi met goede personages en een ijzersterke soundtrack. Deze game moet je echt een keer gespeeld hebben.

Download To the Moon in de App Store (5,49 euro)

To the Moon

X.D. Network Inc.

€ 4,99 via App Store

4. Spaceplan

Alles in Spaceplan draait om aardappelen. De game is een clicker, wat betekent dat je zoveel mogelijk klikt om dingen voor elkaar te krijgen. Deze keer gaat het om het zoveel mogelijk energie opwekken met aardappelen. Spaceplan onderscheidt zich van andere clickers met een verhaal en een einde, waardoor het een stuk meer behapbaar is dan de gemiddelde game in dit genre. Ook de grafische stijl is bijzonder.

Download Spaceplan in de App Store (3,49 euro)

SPACEPLAN

Devolver

€ 2,99 via App Store

5. Magikarp Jump

In de nieuwe game van The Pokémon Company staat de sufste Pokémon in de hoofdrol: Magikarp. Deze vis kan niet veel meer dan een beetje springen, maar laten daar nou net wedstrijden omheen gebouwd worden. Als Magikarp-trainer is het jouw doel om je vis te voeren, te trainen en deel te laten nemen aan wedstrijden. Hier is niet veel interactie voor nodig, maar toch kunnen we niet stoppen met spelen. Door de vrolijke stijl, hilarische woordgrappen en willekeurige gebeurtenissen blijven we maar terugkomen.

Download Magikarp Jump in de App Store (gratis)

Pokémon: Magikarp Jump

The Pokemon Company

Gratis via App Store

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen