Dit zijn de 10 beste iOS-games van mei – 2016

Erwin Vogelaar
31 mei 2016, 20:16
5 min leestijd
Dit zijn de 10 beste iOS-games van mei – 2016

Mei was een mooie maand, zeker voor iOS-games. Geiten springen, duiven daten en de sterren schitteren als juwelen in de lucht.

Lees verder na de advertentie.

Beste iOS games mei 2016

Lelijke games kunnen ook goed zijn. Imbroglio is daar een goed voorbeeld van. Het lijkt wel alsof de beelden in de game door een kind zijn getekend, maar de gameplay zit uitstekend in elkaar. Ook achter de duiven van Hatoful Boyfriend zit een diepere game dan je zou verwachten en achter de scheepjes van Sea Hero Quest zit er een test voor de ziekte van Parkinson verstopt. Achter de nieuwe Goat Simulator? Daar zit gewoon een geit.

1. Imbroglio

Imbroglio ziet er wat eigenaardig uit. De grafische stijl voelt zelfs wat amateuristisch vergeleken met andere games in de App Store. Laat je daar echter niet door afschrikken, want de rest van de game is namelijk fantastisch. Imbroglio is een soort rogue-like, maar lijkt nauwelijks meer op andere games in het genre. Je hebt een speelbord waarop elk vakje bestaat uit een wapen.

Als je op een vakje staat kun je alleen dat wapen gebruiken. De vijanden die binnenkomen zijn zwakker voor het ene wapen dan het andere wapen, dus je moet slim over het veld voortbewegen. Om het je extra moeilijk te maken, worden er muren neergezet die na elke punt dat je pakt veranderen. Denk goed na en zet je stappen voorzichtig.

Imbroglio

Michael Brough

€ 4,99 via App Store

2. Hatoful Boyfriend

Hatoful Boyfriend is een datinggame waarin je als menselijk meisje een relatie zoekt op een school voor duiven. Klinkt vreemd? Dat is het ook en dat maakt het leuk. Toch zit er ook meer achter deze game. Hatoful Boyfriend is meerdere malen te spelen, omdat je elke keer achter een andere duif aan kunt. De verhalen die je vervolgens beleeft kunnen grappig, maar ook verrassend emotioneel zijn. Hatoful Boyfriend is een unieke game die je toch op z’n minst een keer geprobeerd moet hebben.

Hatoful Boyfriend

Devolver

€ 4,99 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

3. Bejeweled Stars

Bejeweled is terug. De koning van de match 3-game is van de troon gestoten door Candy Crush, maar nu is het tijd om terug te slaan. Hiervoor hebben de makers duidelijk gekeken naar wat Candy Crush zo populair maakt.

Daarom bestaat Bejeweled nu ook uit levels met uitdagingen en heb je levens die je kunt verliezen. Het resultaat is een bijzonder fijne match 3-game, die ons doet terugdenken aan de Bejeweled van vroeger.

Bejeweled Stars

Electronic Arts

Gratis via App Store

4. Mekorama

In Mekorama moet je een robotje helpen om in allerlei levels een toren te beklimmen. Deze torens zijn puzzels, dus je moet onder andere uitzoeken hoe je objecten uit de levels kunt gebruiken om de robot verder te laten lopen. Je kunt de camera vrij rond de torens draaien, zodat je de puzzels vanuit allerlei perspectieven bekijkt. Mekorama is niet moeilijk, maar wel vrolijk en leuk.

Mekorama

Martin Magni

Gratis via App Store

5. Titan Quest

Titan Quest is een gameklassieker, die nu ook gewoon op je iOS-apparaat te spelen is. Het is een actie-rpg waarin je een hoop mytische wezens een kopje kleiner hakt. De game is vergelijkbaar met de populaire Diablo-serie. De game kost 7,99 euro, maar daar krijg je heel wat uurtjes spelplezier voor terug.

6. INKS.

INKS. lijkt in de basis een vrij simpele flipperkastgame, maar het is stiekem een prachtig kunstwerk dat door de speler ingekleurd mag worden. De flipperkasten zijn eenvoudig, met enkel de flippers onderin het scherm en enkele bouncepads. Voor de rest draait alles om de kleuren. Elke kast heeft bovenin wat punten die geraakt moeten worden om de levels uit te spelen. Elk punt spat als verf uit elkaar en dat ziet er prachtig uit.

INKS.

State of Play Games

€ 2,49 via App Store

7. Sea Hero Quest

In Sea Hero Quest stap je in de voetsporen van je vader, die langzaam zijn herinneringen kwijtraakt. Je gaat daarom opzoek naar de zeemonsters die hij gevonden heeft, om ze eens en voor altijd op de foto te zetten. Sea Hero Quest is al een geinige game met een leuke stijl, maar vooral bijzonder is dat je door het spelen onderzoekers helpt.

De manier waarop jij vaart wordt namelijk bewaard en vergeleken met alle andere spelers, om te zien hoe gezonde mensen navigeren. Hierdoor wordt de game een soort medische test voor het vroeg vaststellen van Parkinson.

Sea Hero Quest

GLITCHERS LTD

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

8. Goat Simulator: Waste of Space

De lente is aangebroken, dus het is tijd voor geitjes. Waste of Space is het zoveelste deel in de Goat Simulator-serie en direct ook de leukste. Dit komt door de science fiction-setting en de manier waarop het bekende films op de hak neemt. De gameplay is wel grotendeels hetzelfde gebleven, want je moet als geit vooral heel veel chaos aanbrengen door te springen, beuken en likken.

Goat Simulator

Coffee Stain Publishing

€ 9,99 via App Store

9. Uncharted: Fortune Hunter

Uncharted: Fortune Hunter is een companion-app voor PlayStation 4-game Uncharted 4. Dit betekent dat je punten in deze iOS-game kunt verdienen, die je vervolgens kunt uitgeven in de grote game. Wat Fortune Hunter echter zo tof maakt, is dat het ook helemaal op zichzelf staat als puzzelgame, die overigens veel weg heeft van Lara Croft Go. De game is wellicht niet zo goed als zijn inspiratiebron, maar toch zeer zeker de moeite waard.

UNCHARTED: Fortune Hunter™

PlayStation Mobile Inc.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

10. Hungry Shark World

Eet of wordt gegeten in deze gevaarlijke onderzeewereld. Als kleine haai moet je goed opletten dat je niet gepakt wordt door een groter gevaarlijk beest en je kunt enkel nog kleine visjes naar binnen slurpen. Zorg ervoor dat je grotere beesten vrijspeelt en je wordt zo koning van de oceaan.

Hungry Shark World

Ubisoft

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu