Dit zijn de 5 beste nieuwe iOS-games van maart 2018

Erwin Vogelaar
30 maart 2018, 19:23
4 min leestijd
Dit zijn de 5 beste nieuwe iOS-games van maart 2018

Maart was voornamelijk de maand van Battle Royale met Fortnite en PUBG Mobile, maar er is nog meer verschenen in de App Store. Dit zijn volgens ons de beste iOS-games van maart 2018.

Lees verder na de advertentie.

Beste iOS-games maart 2018: Battle Royale-editie

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat de grootste Battle Royale-games PlayerUnknown’s Battlegrounds en Fortnite nu op iOS speelbaar zijn. Dat deze games bovenaan staan in onze lijst met favoriete games van maart is dan geen verrassing, want wat zijn ze goed. Is Battle Royale echter niets voor je? Dan kun je vast wel uit de voeten met de andere games die we hebben uitgekozen.

1. Fortnite (Invite Event)

Hoewel er alleen nog maar een bètaversie van Fortnite verkrijgbaar is, is het toch al onze game van de maand. Fortnite op iOS is namelijk een waanzinnig leuke game en vergeleken met grote concurrent PUBG Mobile meer geschikt voor smartphones. De potjes gaan vlotter, de besturing is net wat soepeler en bouwen voegt een interessante dimensie toe.

Lees ook: Met deze 6 Fortnite-tips haal je zo Victory Royale

In de game duik je met 99 andere spelers op een eiland vol met wapens en moet je zien te overleven tot het eind. Met dit concept is elk potje anders, omdat spelers verschillend reageren op allerlei situaties. Fortnite is de populairste game van het afgelopen jaar en dat is niet zonder reden.

Download Fortnite in de App Store (gratis)

Fortnite

Epic Games

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

2. PUBG Mobile

Hoewel Fortnite beter past op smartphones, is PUBG Mobile ook een waanzinnig goede game. In deze Battle Royale-game drop je uiteraard ook op een eiland vol wapens, maar zijn de potjes wat langer en trager. Hierdoor is de game ook een stuk spannender en kan elke kleine beweging teveel zijn. Bouwen om jezelf te beschermen kun je niet, dus je moet het puur hebben van je omgeving als er op je wordt geschoten. In onze PUBG Mobile review lees je meer over de game.

Lees ook: Met deze 6 PUBG Mobile-tips haal je eindelijk een chicken dinner

beste ios-games maart 2018

Download PUBG Mobile in de App Store (gratis)

PUBG MOBILE

Tencent Mobile International Limited

Gratis via App Store

3. Armello

Fan van bordspellen en zoek je de volgende stap? Armello brengt een bordspel tot leven, met een combinatie van Game of Thrones en Kolonisten van Catan. Het doel is om de koning van de troon van de tegenstander te jagen. Dat kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door roem te verzamelen of kwade krachten aan te roepen.

Om dat te bereiken doet elke speler quests, bijvoorbeeld het bereiken van een specifiek vak op het speelbord. Iedereen is op deze manier bezig met eigen doelen, maar je komt elkaar ook tegen en dan is het vechten geblazen. Een combinatie van dobbelstenen en de statistieken van je helden zorgen voor de uitslag. De game is helaas wel wat aan de trage kant.

Download Armello in de App Store (gratis)

Armello

League of Geeks

Gratis via App Store

4. De Sims Mobile

Hoewel we enigszins teleurgesteld waren in de nieuwe De Sims voor smartphones, is het wel een uitgebreide game waar je een hoop plezier uit kunt halen. Je maakt verschillende personages die hun leven leiden. Ze werken, gaan relaties aan enzovoort. Ondertussen speel je nieuwe meubels voor je huis vrij, ontmoet je anderen en beleef je avonturen. De game voelt wel een stuk minder vrij dan de grote De Sims-games, maar meer daarover lees je in onze De Sims Mobile review. Maakt je dat niet uit? Dan is het genieten geblazen.

Download De Sims Mobile in de App Store (gratis)

De Sims™ Mobile

Electronic Arts

Gratis via App Store

5. Dumb Ways To Die 3: World Tour

Het is weer tijd om op heel veel domme manieren dood te gaan. Het gaat niet goed met Dumbville en het is aan jou om het stadje te herbouwen. Dat doe je door minigames te spelen en goede scores te halen. Het is een leuke game met een flinke variatie aan spelletjes en stapels aan dingen om vrij te spelen.

Download Dumb Ways To Die 3: World tour in de App Store (gratis)

Dumb Ways To Die 3: World Tour

Metro Trains Melbourne Pty Ltd

Gratis via App Store

Meer games

Check ook de games die we afgelopen maanden hebben uitgekozen, met de beste iOS-games van januari en beste iOS-games van februari.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen