Ontdek de iPhone 12 met Unlimited data deal en gratis 5G van KPN!

Dit zijn de 5 beste iOS-games van maart 2017

Erwin Vogelaar
31 maart 2017, 19:01
4 min leestijd
Dit zijn de 5 beste iOS-games van maart 2017

De afgelopen maand was een prachtige periode voor iOS-games. Wij plukken de leukste titels eruit en presenteren je de top 5 beste iOS-games maart 2017.

Lees verder na de advertentie.

Beste iOS-games maart 2017

Soms zijn er van die maanden waarin de ene na de andere topgame uitkomt. Maart is zo’n maand. Niet alleen voor iOS overigens. Gamers die een spelcomputer hebben staan, konden afgelopen maand onder andere kiezen voor The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Horizon Zero Dawn, Nier Automata en nu ligt ook Mass Effect: Andromeda in de winkels. Heb je geen console? Geen nood, want er is ook genoeg te spelen op iOS. We hebben een top vijf voor je met de beste iOS-games maart 2017.

1. Oxenfree

Oxenfree is een opvallende game in de App Store. Deze titel was namelijk al eerder voor dekstopcomputers uitgebracht en werd daar met een hoop lof ontvangen. Nu is de volledige game ook te spelen op je iOS-apparaat. In Oxenfree volg je het spannende avontuur van een groepje jongeren dat op een verlaten eiland terecht komt. Hier maakt het hoofdpersonage iets vreemds wakker met haar radio en gaat de reis goed mis. Het doel is om erachter te komen wat er gebeurt en met zoveel mogelijk groepsleden weer van het eiland te raken.

De game valt op verschillende manieren op. Allereerst door de stijl en de unieke personages. Ook de dialogen zijn erg goed. Je kunt in deze gesprekken keuzes maken die invloed hebben op het verloop van de game. Hierdoor is Oxenfree prima meerdere keren te spelen. Het sterkste punt van de game is de spannende sfeer. Speel daarom in het donker met een koptelefoon op voor de beste ervaring.

Download Oxenfree in de App Store (gratis)

OXENFREE

Night School Studio

Gratis via App Store

2. Cosmic Express

Cosmic Express is een bijzonder leuke puzzelgame van de makers van A Snowman is Hard to Build. In de game moet je sporen bouwen, zodat een treintje lang alle locaties van een ruimtekolonie kan rijden.

Op elke locatie moet je met dit spoor een puzzeltje oplossen. Je moet er namelijk voor zorgen dat het treintje alle poppetjes naar hun juiste huisje brengt. Toch kun je maar één of twee poppetjes tegelijk in je trein kwijt, waardoor je goed moet kijken waar je het spoor neerlegt. De puzzels zijn erg leuk. Dat de game er ook nog eens extreem schattig uitziet is tevens meegenomen.

Download Cosmic Express in de App Store (gratis)

Cosmic Express

Draknek Limited

€ 5,49 via App Store

3. Beglitched

“Beglitched is een game over onzekerheid in onze computers en onszelf”. Dit is een van de meest overdreven beschrijvingen voor een originele match three-game. In de game speel je als een leerling van de Glitch Witch en moet je aan het hacken gaan. In deze wereld is hacken namelijk een magische bezigheid.

Reizend door computersystemen moet je tegen andere personages vechten via speelvelden waarin je drie dezelfde blokjes met elkaar combineert om dingen te laten gebeuren. Bijvoorbeeld het laten afgaan van een bom. De game heeft veel humor en een stijl die je niet snel elders terugvindt.

Download Beglitched in de App Store (gratis)

Beglitched

Alec Thomson

€ 4,49 via App Store

4. TypeShift

Van de maker van het fantastische SpellTower, komt het nieuwe woordspelletje TypeShift. Het idee van deze game is dat je letters omhoog of omlaag moet schuiven om woorden te vormen. Zodra je alle letters op het scherm een keer gebruikt hebt, ben je klaar met het level.

Er is ook een puzzelmodus die als een soort kruiswoordpuzzel speelt. Je krijgt dan hints naar woorden die je moet zoeken door op dezelfde manier te schuiven met de beschikbare letters. Het grote nadeel van de game is dus dat je behoorlijk goed moet zijn met Engelse woorden. Er is geen Nederlandse taaloptie en er wordt toch naar de meest vreemde woorden gevraagd. Heb je daar geen problemen mee, dan is TypeShift een uitstekende game.

Download TypeShift in de App Store (gratis)

Typeshift

Zach Gage

Gratis via App Store

5. Sunless Sea

Net als Oxenfree is Sunless Sea een game die al een hoop lof heeft verzameld na de release op desktopcomputers. De iOS-versie is echter alleen op een iPad te spelen niet op een iPhone. Heb je een iPad? Dan kun je met Sunless Sea een van de meest intrigerende games ooit spelen waarin spel en literatuur op een unieke manier worden gecombineerd.

Je reist met een klein bootje over de donkere zee en komt daar van alles tegen. Door keuzes te maken in je route en de verhalen, is elke speelsessie anders. In totaal zijn er meer dan 350.000 woorden gebruikt om de verhalen te vertellen. Er is een hoop te zien, te lezen en te ontdekken in deze bijzondere game.

Download Sunless Sea in de App Store (gratis)

Sunless Sea

Failbetter Games

€ 10,99 via App Store

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Video's