Dit zijn de 5 beste iOS-games van juni 2017

Erwin Vogelaar
28 juni 2017, 20:26
3 min leestijd
Dit zijn de 5 beste iOS-games van juni 2017

Naast Monument Valley 2 zijn er in juni nog meer toffe games voor je iPhone en iPad verschenen. Dit zijn de beste iOS-games van juni 2017.

Lees verder na de advertentie.

Beste iOS-games juni 2017

Monument Valley 2 steelt deze maand natuurlijk de show, maar dat betekent niet dat er geen andere toffe games te spelen zijn. We hebben een gevarieerd aanbod. Je mag sluipen in een stripboek, strategisch oorlog voeren, eindeloos rennen en puzzels oplossen. Voor ieder wat wils dus.

1. Monument Valley 2

Monument Valley 2 werd onverwachts onthuld tijdens Apples WWDC-presentatie en was direct te koop in de App Store. Een fijne verrassing en weer een bijzondere game-ervaring. Monument Valley 2 is vergelijkbaar met het eerste deel. Weer doorloop je mooie, maar niet al lastige perspectiefpuzzels. De kracht zit echter niet in de moeilijkheid, maar in hoe de game eruit ziet, prettig weg speelt en een mooi klein verhaal heeft.

In tegenstelling tot het vorige deel, volg je in Monument Valley 2 twee personages: een moeder en dochter. De moeder moet leren haar kind steeds meer los te laten, terwijl het meisje op zichzelf leert te staan.

Download Monument Valley 2 in de App Store (5,49 euro)

Monument Valley 2

ustwo games

€ 5,49 via App Store

2. Framed 2

Naast Monument Valley is ook het toffe Framed terug voor een tweede deel. Het spel valt niet alleen op door de stripboekstijl, maar spelen ook daadwerkelijk als een strip. Je moet namelijk de plaatjes op de juiste volgorde zetten, zodat het hoofdpersonage de juiste acties onderneemt en niet gespot wordt. De game speelt weer heerlijk weg, met een aantal erg originele levels. De muziek maakt het helemaal af.

Download Framed 2 in de App Store (5,49 euro)

FRAMED 2

Loveshack

€ 5,49 via App Store

3. Epic Little Wargame

Toe aan wat strategie in je leven? Dan ben je bij Epic Little Wargame aan het juiste adres. Met deze game bouw je een basis en val je met jouw leger de tegenstanders aan. Het is een turn based game, wat betekent dat je de tijd krijgt om na te denken om elke unit te verzetten. De game heeft een flinke singleplayer campagne, waar je flink wat uren in kunt stoppen. Daarnaast mag je ook tegen vrienden spelen, of juist samen tegen de computer vechten.

Download Epic Little Wargame in de App Store (5,49 euro)

Epic Little War Game

Rubicon

€ 5,49 via App Store

4. Flipping Legend

Het is knap hoe gamemakers het endless runner-genre nog fris kunnen aan laten voelen. Zoals met Flipping Legend. In de game speel je als krijger, boogschutter of magiër en spring je door de levels heen om zover mogelijk te komen. Dit doe je door naar linksboven of rechtsboven te springen. Daarbij moet je niet alleen alle vallen ontwijken, maar ook zoveel mogelijk vijanden verslaan. Door op tegenstanders te landen vult je levensmeter bij. Dit is nodig, want deze meter kakt razendsnel in. Is de meter leeg, dan is het game over.

Download Flipping Legend in de App Store (gratis)

Flipping Legend

Noodlecake

Gratis via App Store

5. The House of Da Vinci

Fan van The Room en wil je meer? Dan ben je bij The House of Da Vinci aan het juiste adres. De game heeft een hoop gevarieerde puzzels die je op moet lossen, maar ook een uitstekend verhaal met een heerlijke sfeer. Door de gelijkenis met The Room is het niet de meest originele game, maar The House of Da Vinci zit verder wel uitstekend in elkaar.

Download The House of Da Vinci in de App Store (5,49 euro)

The House of Da Vinci

Blue Brain Games

€ 5,49 via App Store

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's