Dit zijn de 10 beste iOS-games van juni – 2016

Erwin Vogelaar
30 juni 2016, 16:40
5 min leestijd
Dit zijn de 10 beste iOS-games van juni – 2016

De zomer is begonnen, dus er komen wat minder games uit in de App Store. Toch is er weer genoeg om van te genieten. Met rodeo’s, puzzels, kwallen, planten en meer.

Lees verder na de advertentie.

Beste iOS games juni 2016

We hebben de beste nieuwe iOS-games van de afgelopen maand op een rij gezet. Je hoeft je deze zomer dus geen moment te vervelen. Zo kun je dieren vangen in Rodeo Stampede, op avontuur in Never Alone en Kingdom Hearts Unchained of gewoon even rustig wat planten verzorgen in Viridi.

1. Rodeo Stampede

In Rodeo Stampede ben je een cowboy op de Afrikaanse vlaktes. Er vindt een ‘stampede’ plaats, waarbij buffels, zebra’s, giraffen, olifanten en meer aan het rennen zijn door een ravijn en jij van dier naar dier springt door je lasso te gebruiken. Door je vinger op het scherm te plaatsen, bestuur je het beest waar je op zit en door los te laten spring je weg naar het volgende slachtoffer.

Het duurt namelijk niet lang tot elk dier je aanwezigheid zat wordt en gaat protesteren. Spring daarom op tijd naar een volgend beest en rij ongestoord verder. In je vliegende dierentuin kun je ondertussen een onderkomen bouwen, zodat het je tijdens het rennen makkelijker wordt gemaakt.

Rodeo Stampede: Sky Zoo Safari

Featherweight Games Pty Limited

Gratis via App Store

2. Never Alone: Ki Edition

In Never Alone ga je op pad als een jong meisje om meer te leren van de wereld. Dit doet ze samen met een wit vosje. Het resultaat is een heel aardig platformspel, dat soms helaas wel wat onhandig bestuurt. Wat de game echter bijzonder interessant maakt, is dat het ook een verhaal vertelt over een echte Inuit-stam.

Zowel in de gamewereld als de video’s tussendoor leer je over de tradities en folklore van die stam. De game is gemaakt in samenwerking met de mensen uit de stam en dat is onder andere terug te zien in de stukjes interview die je vrijspeelt tijdens het spelen. Na afloop heb je je dus niet alleen vermaakt, maar ook wat geleerd.

Never Alone: Ki Edition

E-Line Media

€ 5,99 via App Store

3. Kingdom Hearts Unchained χ

De Kingdom Hearts-serie combineert de werelden van Disney met de personages van de Final Fantasy-games. Nu is de serie ook op je iPhone te spelen met Kingdom Hearts Unchained χ. In de game maak je een personage aan en reis je de verschillende werelden af om tegen de ‘heartless’ te vechten. Als je de game start is het even schrikken, want er is een hoop vrij te spelen en te upgraden.

Toch kun je alles vrij snel onder de knie krijgen en ga je aan de slag met de vele quests. Het is erg jammer dat deze missies allemaal op hetzelfde neerkomen, namelijk door een gebied lopen, vijanden verslaan en de baas een kopje kleiner maken. Toch is het een game waar je jezelf lang mee kunt vermaken.

KINGDOM HEARTS Uχ Dark Road

SQUARE ENIX

Gratis via App Store

4. Voi

Voi is een prachtig puzzelspel met een simpel concept. Je moet met de vormpjes die je voor handen krijgt een voorbeeldvorm namaken. Dit klinkt simpel en je hebt ook maar twee kleuren om mee te werken. Schuif je de vormpjes echter over elkaar heen, dan verandert de kleur. De puzzels zijn hierdoor lastiger dan je zou denken. Het resultaat is een uniek, mooi en vooral ook rustig puzzelspelletje.

VOI - puzzle game

gamebra.in

€ 1,19 via App Store

5. Human Resource Machine

Deze game komt van de makers van Little Inferno en World of Goo, dus dan weet je zeker dat je iets tofs voorgeschoteld krijgt. In Human Resource Machine moet je een bedrijf runnen door te programmeren.

In het eerste level hoef je enkel wat items van een inbox naar een outbox te sturen door dit commando in te voeren, maar de opdrachten worden steeds ingewikkelder des te verder je de ladder van succes beklimt. Een super originele puzzelgame, die ook nog eens erg leuk is.

Human Resource Machine

Experimental Gameplay Group

€ 5,99 via App Store

6. Redungeon

In Redungeon moet je erg snel nadenken. Het is een roguelike waarin je als soldaat door een donkere dungeon gaat om zover mogelijk te komen. Er staan talloze gevaren op je te wachten, dus verwacht vaak dood te gaan en opnieuw te beginnen. Je kunt ook niet lang blijven wachten, omdat de duisternis achter je aan komt. Dit resulteert in een hectische, maar erg leuke game.

Redungeon

Nitrome

Gratis via App Store

7. NinjAwesome

In NinjAwesome ben je een niet al te subtiele ninja, die vooral springt en werpsterren gooit. Rennen gaat automatisch, maar uiteraard staan er een hoop obstakels op je route. Links op het scherm tikken laat de ninja springen, links naar beneden schuiven laat hem over de grond glijden en een aanval doen.

Rechts tikken laat de ninja met werpsterren gooien. Tijdens je avonturen verdien je munten zodat je de ninja kunt upgraden. Met genoeg uitdagingen en een endless mode is er altijd wat te doen.

NinjAwesome

GameResort LLC

Gratis via App Store

8. Slip Away

In Slip Away ben je een kleine kwal in een gevaarlijke wereld. Het idee achter de game is dat je of links op het scherm drukt en het kwalletje naar linksboven schiet, of rechts in het scherm drukt en het kwalletje naar rechtsboven schiet.

Maar omdat er zoveel gevaar is, is de timing super belangrijk. Soms is het bijvoorbeeld beter om even te wachten en het kwalletje wat te laten zakken. Maak je een foutje? Dan moet je weer helemaal opnieuw beginnen.

Slip Away

Nanovation

Gratis via App Store

9. LEGO Star Wars The Force Awakens

Star Wars is met The Force Awakens weer helemaal terug. Nadat we in de LEGO-games al met alle vorige Star Wars-films gespeeld hebben, is het nu tijd voor het nieuwste deel in de serie. Met LEGO-versies van Rey, Finn, Poe en Kylo Ren speel je in de game het verhaal van de film na, maar niet exact zoals de film. De game zit namelijk weer vol grapjes en leuke scenes die alleen kunnen omdat alles uit LEGO-steentjes is opgebouwd.

LEGO® Star Wars™ - TFA

Warner Bros.

Gratis via App Store

10. Viridi

Is dit een game of een app om te relaxen? Wat het ook is, we kunnen het niet laten om elke ochtend even onze plantenbak te bekijken en onze planten water te geven. De app geeft je een pot en wat planten om te verzorgen. De planten groeien in realtime, dus je moet veel geduld hebben. Gelukkig is er een rustgevend muziekje aanwezig en een slak om je gezelschap te houden.

Viridi

Badru LLC

Gratis via App Store

→ Check ook de beste iOS-games van mei!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu