De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Beste iOS-games van juli: Creaks en vier andere spellen

Erwin Vogelaar
3 augustus 2020, 19:30
4 min leestijd
Beste iOS-games van juli: Creaks en vier andere spellen

Op iPhoned kiezen we elke maand een nieuwe topgame uit die er voor ons uitspringt. Daarnaast hebben we nog enkele gametips voor je. Dit zijn de beste iOS-games van juli 2020.

Beste iOS-games juli 2020

1. iPhoned game van de maand: Creaks (Apple Arcade)

Zodra gamemaker Amanita Design een nieuwe game uitbrengt, is onze interesse direct gewekt. Deze studio zit namelijk achter titels zoals Machinarium, Samorost, Botanicula en Chuchel.

De games van Amanita Design schitteren op verschillende manieren. Allereerst weet de gamemaker elke keer een leuke wereld te creëren waarvan we staan te popelen om die te ontdekken. Het aandacht dat naar de kleinste details gaat met een fijne tekenstijl, maakt deze werelden van begin tot het eind leuk om doorheen te lopen. De personages, geluiden en waanzinnige soundtracks maken het af.

Nu heeft Amanita Design een nieuwe game op Apple Arcade. Eigenlijk is Creaks de tweede game van de gamemaker voor de abonnementsdienst. Eerder was Pilgrims al te spelen, maar dat was meer een uitstapje voor de studio. Creaks past veel beter bij de beschrijving hierboven en daar worden we heel blij van. 

Dwalen en puzzelen

In de game neem je de controle over een man die zijn best doet om zich te concentreren in zijn kamer. Dan knippert er plots een lamp. Na het aandraaien van het lampje, knippert de lamp weer en begint het behang te scheuren. Als er achter het behang een geheime deur verschijnt met een enorme trap er onder, start een avontuur. 

Steeds verder daal je af in een bijzondere wereld, vol puzzels en gevaren. Je moet slim nadenken over hoe je die gevaren ontwijkt, want je hebt niets bij je. Je hebt enkel een zaklamp meegenomen en zelfs die verlies je razendsnel. Dan heb je enkel nog je slimheid over en de wil om steeds dieper te gaan en meer te ontdekken. 

Dat is de moeite meer dan waard, want net als eerdere games is Creaks een heerlijk avonturenspel dat je constant prikkelt om te ontdekken en verder te gaan. Dit is het Amanita Design waar we zo van houden. Zet wel een koptelefoon op om van de volledige game te genieten.

Creaks - Launch Trailer

Creaks

Amanita Design s.r.o.

Bekijken via App Store

2. Crying Suns

Crying Suns is een heerlijk uitgebreide, tactische rogue-lite. De game doet wat denken aan het populaire FTL, waarin je zolang mogelijk moet zien te overleven in je ruimteschip, terwijl elke speelsessie helemaal anders is. In Crying Suns moet je niet één schip maar een hele ruimtevloot leiden.

Ga op ontdekking en overleef spannende, tactische ruimtegevechten. Crying Suns is zo uitgebreid dat je elke speelsessie weer verrast wordt. De game is wel wat prijzig, maar is dat prijskaartje meer dan waard.

Crying Suns - Mobile Launch Trailer

Crying Suns

Humble Bundle

€ 8,99 via App Store

3. Arrog

Arrog is een fijn, klein puzzelspelletje dat zich afspeelt in een bizarre wereld met heel weinig kleur. De met de hand getekende game vertelt over een man die zijn dood moet accepteren. Arrog is mooi, maar kort. Je bent er waarschijnlijk niet veel langer dan twintig minuten mee bezig, maar in die tijd krijg je wel een prachtige ervaring mee.

Arrog - Trailer

Arrog

Playdigious

€ 2,99 via App Store

4. Lullaby of Life (Apple Arcade)

Ooit gestart als een Global Game Jam-game (waarin games in enkele dagen uit de grond worden gestampt) is een uitgebreide versie van Lullaby of Life nu te spelen via Apple Arcade. In de game dwaal je rond in een microscopisch universum, waarin je alleen verder kunt komen als je de juiste muziek gebruikt. Daarvoor moet je wel vriendjes verzamelen die andere tonen kunnen zingen. Het resultaat is een fijn en rustig spelletje, dat ook voor jongere gamers is geschikt.

The Lullaby of Life - Trailer (Apple Arcade)

The Lullaby of Life

1 Simple Game

Bekijken via App Store

5. 1sland 

Er is een eiland te vinden in de zee en de eerste speler die er bij komt, mag het claimen. In deze race tegen de klok heb je verschillende middelen. Zoals een boei, die laat weten waar je vandaan komt en een flare gun om te weten hoe ver je nog moet. Win je? Dan mag je het eiland aanpassen naar jouw wensen.

1sland - iOS Launch Trailer

1sland

nada studio, sl

Gratis via App Store

Meer games

Is dit nog niet genoeg? We duiken elke maand in de App Store om weer vijf nieuwe games uit te zoeken. Check ook onze lijst met de beste iOS-games van juni en 15 beste Apple Arcade-games. Schrijf je ook in voor onze nieuwsbrief om volgende maand vijf nieuwe games in je mailbox te ontvangen. Of download de iPhoned-app via de knop hieronder.

IP

BigSpark B.V.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen