Dit zijn de 5 beste iOS-games van juli 2017

Erwin Vogelaar
27 juli 2017, 20:27
3 min leestijd
Dit zijn de 5 beste iOS-games van juli 2017

Er is een volledig nieuwe Layton-game voor iOS beschikbaar! Daarnaast is er natuurlijk nog meer te spelen. Wat? Dat lees je in ons overzicht van de beste iOS-games van juli 2017.

Lees verder na de advertentie.

Beste iOS-games juli 2017

Ga je op vakantie? Dan kun je wel wat games gebruiken. Als je de nieuwe Layton-game koopt ben je direct klaar, maar het is natuurlijk ook mogelijk om een stapeltje verschillende kleinere games te downloaden. Met de volgende games vermaak jij je sowieso, thuis of in het buitenland.

1. Layton’s Mystery Journey

De Layton-serie staat al tien jaar garant voor topgames op Nintendo-handhelds. Eerder is deze serie al voorzichtig op smartphones wezen kijken, maar nu is er een volledig nieuwe game beschikbaar voor iOS. In dit deel volg je niet de bekende professor, maar zijn dochter Katrielle die een nieuw complot ontrafelt.

De hoofdrol voor de game is uiteraard weggelegd voor de puzzels. Terwijl je Katrielle volgt, met prachtig getekende tussenfilmpjes, moet je puzzels oplossen om verder te komen. Dit is niet om je tegen te houden, want de puzzels zijn de daadwerkelijk game. De variatie aan breinbrekers is weer lekker groot, zodat je wel even zoet bent. De prijs van de game is wel slikken.

Download Layton’s Mysterie Journey in de App Store (17,99 euro)

Layton's Mystery Journey

Level-5 Inc.

€ 15,99 via App Store

2. Full Throttle Remastered

Gameklassieker Full Throttle is nu als een remastered-versie te spelen op je iPhone en iPad. In deze adventuregame van Tim Schafer speel je als een leider van een motorbende die vals wordt beschuldigd van moord. Hij moet er op uit om zijn naam te zuiveren. Deze remastered-versie heeft nieuwe artwork en betere audio. Het is tevens heel makkelijk om te wisselen tussen de oude en nieuwe versie van de game.

Download Full Throttle Remastered in de App Store (5,49 euro)

Full Throttle Remastered

Double Fine Productions, Inc.

€ 4,99 via App Store

3. Leap On!

In Leap On! is het je doel om een balletje zo lang mogelijk hoog te houden zonder in een zwart gat te vallen. Dit doe je door te stuiteren via andere balletjes die rondzweven. Je hebt maar één vinger nodig, waardoor je naar rechts beweegt. Op die manier moet je niet alleen landen op de witte bolletjes, maar ook de gevaren ontwijken. Tevens zijn er power-ups geplaatst die je tijdelijk een extra kracht geven. Dit is zo’n game die je telkens even oppakt. De potjes zijn namelijk kort, maar je hebt constant het idee dat je het volgende potje verder komt.

Download Leap On! in de App Store (gratis)

Leap On!

Noodlecake

Gratis via App Store

4. The Franz Kafka Videogame

De teksten van Franz Kafka zijn in een bizarre game gegoten, waarin je niet alleen een interessant verhaal volgt maar ook stapels puzzels moet oplossen. De kwaliteit is niet zo goed als bijvoorbeeld de eerder genoemde Layton-game, maar het is verfrissend hoe vreemd de game is. The Franz Kafka Videogame weet je constant te verrassend met de beelden en situaties. Wel is het een vrij korte ervaring. Ben je goed in puzzelen, dan heb je het in een uur uitgespeeld.

Download The Franz Kafka Videogame in de App Store (3,49 euro)

The Franz Kafka Videogame

Daedalic Entertainment GmbH

€ 2,99 via App Store

5. Minecraft: Story Mode – Season Two

Het tweede seizoen van Telltale’s Minecraft: Story Mode is van start gegaan. In de eerste aflevering gaan de helden uit het eerste seizoen hun eigen weg, maar gelukkig worden er een aantal toffe nieuwe personages geïntroduceerd. Ook vult Telltale de gevechten deze keer anders in, waardoor je meer actief bezig bent met ontwijken en slaan. Het is een uitstekende start van het nieuwe seizoen.

Download Minecraft: Story Mode – Season Two in de App Store (5,49 euro)

Minecraft: Story Mode - S2

Telltale Inc

Gratis via App Store
Helaas, deze app is uit de App Store verwijderd

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen