Dit zijn de 5 beste iOS-games van januari 2018

Erwin Vogelaar
29 januari 2018, 19:24
3 min leestijd
Dit zijn de 5 beste iOS-games van januari 2018

Ook dit jaar duiken we elke maand in de App Store om de tofste nieuwe games voor je iPhone en iPad te zoeken. Dit zijn de vijf beste iOS-games van januari 2018.

Lees verder na de advertentie.

Beste iOS-games januari 2018

Het nieuwe jaar start direct goed in de App Store, met een aantal fantastische games. Uiteraard staat het razendsnelle Thumper bovenaan in onze lijst, maar ook de nieuwe game van de maker van Yellow is nu verkrijgbaar. Daarnaast is er een nieuwe Rusty Lake-game en meer.

1. Thumper

Thumper kwam in 2016 al uit voor pc en spelcomputers en nu kun je de volledige game op je iPhone spelen. Dat werkt fantastisch. Thumper is een ritme-actiegame, waarin je op de maat van de muziek reageert op obstakels die razendsnel op je afkomen. Door de snelheid, stijl, muziek en het reactievermogen dat je nodig hebt is dit de meest intense game die je op je iPhone (of iPad) kunt spelen. Vooral tof is dat je door te spelen nieuwe dingen leert, waardoor het leuk is om terug te gaan naar oude levels voor een hogere score. Hierdoor gaat Thumper niet snel vervelen.

Download Thumper in de App Store (5,49 euro)

2. Red

Ken je puzzelgame Yellow nog? In de game uit België moet je verschillende schermen geel maken. De truc is dat elk scherm daar een andere methode voor nodig heeft en jij moet uitzoeken welke dat is. Maker Bart Bonte heeft nu het vervolg af: Red. Het idee is hetzelfde, maar nu moeten de schermen rood in plaats van geel worden. De game is weer gratis te spelen. Hoe snel los jij alles op?

Download Red in de App Store (gratis)

3. Rusty Lake Paradise

De Rusty Lake-games uit Nederland staan voor kwaliteit. Dat is met Rusty Lake Paradise niet anders. In dit deel kom je terecht op een eiland waar je op zoek gaat naar de doodsoorzaak van je moeder. Tevens wordt je familie op het eiland geplaagd door tien plagen. In deze mysterieuze setting moet je zoals altijd weer een hoop puzzels oplossen. Genieten voor iedereen die van point-and-click-adventures houdt.

Download Rusty Lake Paradise in de App Store (3,49 euro)

4. Cinco Paus

Ken je Imbroglio nog? Deze game noemde we een van de vijftien beste games van 2016. Nu heeft de maker een nieuwe titel in de App Store: Cinco Paus. Imbroglio was al redelijk ontoegankelijk door de stijl en Cinco Paus doet er nog een schepje bovenop: de volledige game is in het Portugees.

De lol is deze keer dus onder andere dat je uit moet vogelen wat in vredesnaam de bedoeling is. Het is weer een roguelike, maar deze keer vuur je een soort spreuken af om de vijanden af te weren. Je hebt echter geen idee welk effect deze spreuken hebben. Doe je de moeite om alles te ontdekken? Dan heb je weer een waanzinnige game te pakken waar je steeds iets meer over leert.

beste ios-games januari 2018

Download Cinco Paus in de App Store (5,49 euro)

5. Jydge

Jydge is een heerlijke two-stick-shooter waarin je een politie-agent speelt die zichzelf kan upgraden. In de game schiet je vijanden neer, red je gijzelaars en verzamel je bewijsmateriaal. Hoewel je een sterke guy bent, kun je toch zo het loodje leggen. Daarom moet je constant goed opletten. De game ziet er goed uit, heeft een lekkere soundtrack en speelt fijn weg.

Download Jydge in de App Store (5,49 euro)

Meer games

Kun je geen genoeg krijgen van gamen op je iPhone of iPad? Geen nood. Aan het eind van elke maand kiezen we weer vijf nieuwe games uit. Check zeker ook de iOS-games van december 2017. Als jij je inschrijft voor onze nieuwsbrief krijg je de gametips automatisch in je inbox.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu