Dit zijn de 5 beste iOS-games van januari 2017

Erwin Vogelaar
31 januari 2017, 12:31
3 min leestijd
Dit zijn de 5 beste iOS-games van januari 2017

Het is een nieuw jaar, met uiteraard ook weer een hoop nieuwe games. Vanaf nu kiezen we elke maand de vijf beste games. Vandaag de beste iOS-games van januari 2017.

Lees verder na de advertentie.

Beste iOS-games januari 2017

Een nieuw jaar, een hoop nieuwe games. Omdat we in december een lijst met de beste games van het jaar hadden, staan er deze maand een paar games uit die maand in. Daarnaast maken we de lijstjes vanaf nu iets korter, omdat we alleen de echte pareltjes eruit plukken.

1. The Binding of Isaac Rebirth

Hoewel dit één van de duurdere games in de App Store is, is de game deze prijs meer dan waard. The Binding of Isaac oogt aanvankelijk wat vreemd, maar onder de naakte babies, pus en poep zit één van de beste roguelikes ooit gemaakt, waar je tientallen tot honderden uren in kunt stoppen zonder verveeld te raken.

Uiteraard speelt The Binding of Isaac beter met fysieke knoppen, maar toch laat de game zich verrassend goed besturen op een touchscreen. Daarnaast kun je een controller aansluiten. The Binding of Isaac is werkelijk één van de beste games ooit gemaakt, dus als je deze nog niet gespeeld hebt is dit je kans.

Download The Binding of Isaac Rebirth in de App Store (gratis)

The Binding of Isaac: Rebirth

Nicalis, Inc.

€ 14,99 via App Store

2. RollerCoaster Tycoon Classic

Hoewel er ook moderne versies van RollerCoaster Tycoon gemaakt worden, is er niets zo goed als de originele games. Daarom kun je nu de oude RollerCoaster Tycoon op je iOS-apparaat spelen. Dat betekent pretparken bouwen, bizarre achtbanen neerzetten en zoveel mogelijk geld verdienen.

De game kan heel erg priegelen zijn met alle kleine schermpjes en menuutjes. Zeker op een iPhone. Toch is het de moeite meer dan waard, zeker als je vroeger de game al gespeeld hebt en je daar met warme gevoelens aan terugdenkt.

Download RollerCoaster Tycoon Classic in de App Store (gratis)

RollerCoaster Tycoon® Classic

Atari

€ 5,99 via App Store

3. The Walking Dead: A New Frontier

De vele Telltale-games zijn niet meer weg te denken uit de App Store. Deze avontuurlijke games vertellen op een hele eigen manier verhalen waarin jij als speler de moeilijke keuzes maakt. Deze stijl van games begon allemaal met The Walking Dead, en deze serie is nu toe aan zijn derde seizoen.

Het is even schrikken dat de game start met een ander hoofdpersonage, maar zodra je verder speelt en in het verhaal gezogen wordt, voelt A New Frontier weer als dezelfde fijne vertrouwde serie.

Download The Walking Dead: A New Frontier in de App Store (gratis)

The Walking Dead: A New Frontier

Howyaknow, LLC

Gratis via App Store

4. Verborgen spel door moeder 2

Hoe zorg je dat een muur aan voetballers op de grond valt, zodat je bij de kast kunt komen om jouw Nintendo DS te pakken? Gebruik je daarvoor een voetbal of een vlieg? Zulke problemen en vele andere vind je in Verborgen spel door moeder 2. Dit tweede deel biedt weer een hele serie bizarre problemen die voornamelijk extreem grappig zijn.

Download Verborgen spel door moeder 2 in de App Store (gratis)

Verborgen spel door moeder 2

hap Inc.

Gratis via App Store

5. Red’s Kingdom

In Red’s Kingdom ben jij een eekhoorntje dat alle nootjes moet verzamelen in een enorme wereld. Elk deel van de wereld afgebakend tot een puzzelveld. Red kan vier kanten oprollen, maar alleen stoppen als hij ergens tegenaan botst.

Met deze mechaniek moet je niet alleen alle noten te pakken krijgen, maar ook de uitgang vinden. Met een grote wereld zijn er een hoop puzzels te doen, de game heeft daarnaast een erg leuke stijl.

Download Red’s Kingdom in de App Store (gratis)

Red's Kingdom

Cobra Mobile Limited

€ 2,99 via App Store

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen