Het zijn weer iDays bij Amac! De grootste Apple sale van Nederland.

De 5 beste iOS-games van februari: Typoman, Noa Noa! en meer

Erwin Vogelaar
26 februari 2019, 19:28
3 min leestijd
De 5 beste iOS-games van februari: Typoman, Noa Noa! en meer

We duiken in het enorme aanbod van nieuwe games in de App Store en plukken de pareltjes eruit. Dit zijn de beste iOS-games van februari 2019.

Lees verder na de advertentie.

Beste iOS-games februari 2019

Deze maand kiezen we een aantal games die ouderwets ogen, maar stuk voor stuk een toffe draai aan hun genre geven. Zoals platformer Typoman Mobile, die op een unieke manier speelt met woorden. Of Noa Noa!, die een Tamagotchi op je iPhone plaatst met meer mogelijkheden dan ooit.

1. Typoman Mobile

Typoman Mobile is een platformspel waarin alles draait om letters en woorden. Door letters bij elkaar te plaatsen en woorden te vormen, activeer je dingen in de wereld waardoor je poppetje verder kan. De simpelste puzzel is bijvoorbeeld het rollen van een O naar een N, waardoor een schuivend platform wordt geactiveerd. Dit concept wordt steeds verder uitgebreid met moeilijkere puzzels. Het resultaat is een super originele en leuke game. Let wel op: kennis van de Engelse taal is een must!

Typoman Mobile

BAITIAN TECHNOLOGY LIMITED

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

2. Immortal Rogue

Met al die roguelikes in de App Store moet je speciaal zijn om op te vallen en dat is Immortal Rogue zeker. Je bent in deze game een vampier die honderden jaren kan overleven en de wereld beïnvloedt met zijn acties. Je krijgt dilemma’s voorgeschoteld en kiest aan welke zijde je vecht.

De game valt voornamelijk op door de gameplay. Je loopt door te swipen en valt aan door te tikken. Dat start simpel, maar door upgrades, nieuwe wapens en voornamelijk een stapel uitdagende vijanden, wordt het al snel heel spannend. Tel daar een aantal bloedstollende baasgevechten bij op, en je hebt een uitstekende game die er ook nog eens heel tof uit ziet.

Immortal Rogue

Kyle Barrett

€ 4,99 via App Store

3. Noa Noa!

Noa Noa! zet een extreem uitgebreide Tamagotchi op je iPhone. Dat betekent niet dat je een modern 3d-beestje krijgt om te verzorgen, maar dat er daadwerkelijk een apparaatje op het scherm verschijnt dat echt op een ouderwetse Tamagotchi lijkt. Wel zijn de opties een stuk interessanter dan vroeger. Naast voedsel, wassen en slapen, kun je een heel dorpje bezoeken voor allerlei activiteiten. Verzamel jij alle beschikbare Noa’s?

Noa Noa!

Noodlecake

Gratis via App Store

4. Shieldwall Chronicles

Shieldwall Chronicles is een verrassend uitgebreide tactische rpg. Je start de game door uit een flinke rij opties, zes helden te kiezen en de wereld in te trekken. De gevechten met je party vinden turned based plaats op een grid, waarbij je de speciale vaardigheden van elke held inzet om te winnen. Door te vechten verdien je ervaring en items, die je gebruikt om in latere gevechten vol dodelijke monsters te overleven. Hoewel de game speelbaar is op een iPhone, kunnen we dat niet aanraden. Shieldwall Chronicles komt het beste tot zijn recht op een iPad. Echt mooi is de game helaas niet.

Shieldwall Chronicles

Wave Light Games Inc.

€ 9,99 via App Store

5. Guildmaster Story

Games waarin je blokjes van dezelfde kleur moet combineren hebben we al genoeg, maar toch konden we niet stoppen met het spelen van Guildmaster Story. Dat komt grotendeels door het schrijfwerk in de game. Na elk puzzeltje krijg je een dialoog, waarin het verhaal van een verwend joch dat alles kwijtraakt wordt verteld. Daar zit zoveel humor in, dat je de levels met plezier doorloopt. Ook zijn de puzzels gewoonweg leuk om te spelen.

Guildmaster Story

WZO Games Inc.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Meer games

Is dit nog niet genoeg? We duiken elke maand in de App Store om weer vijf nieuwe games uit te zoeken. Check ook onze lijst met de beste iOS-games van december. En schrijf je in voor onze nieuwsbrief om volgende maand vijf nieuwe games in je mailbox te ontvangen. Of download onze app via de knop hieronder.

IP

BigSpark B.V.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen