Dit zijn de 5 beste iOS-games van februari 2018

Erwin Vogelaar
27 februari 2018, 17:01
3 min leestijd
Dit zijn de 5 beste iOS-games van februari 2018

Welke nieuwe games moet je echt gespeeld hebben deze maand? We duiken in de App Store en kiezen de beste iOS-games van februari 2018.

Lees verder na de advertentie.

Beste iOS-games februari 2018

Wat een topmaand is het weer qua games op iOS. Voor iedereen is er wel iets om te downloaden. Als je dolgraag een groots avontuur beleeft, dan kun je aan de slag met Final Fantasy, voor puzzelaars is er Dissembler en Alto’s Odyssey is ook weer genieten geblazen. Wat ga jij spelen?

1. Florence

Florence is een van de mooiste korte ervaringen die we tot nu toe op iOS hebben mogen beleven. Het is een interactief stripboek over Florence die verliefd wordt op een cellospeler. Via bijzondere interactiemomentjes wordt het verhaal van dit duo verteld. Door de mooie tekeningen, unieke gameplay en het realistische verhaal blijft deze game nog lang hangen, ook al heb je na veertig minuten het einde al bereikt.

Lees ook: Florence is een mooi verhaal over liefde en smartphones

Download Florence in de App Store (3,49 euro)

2. Alto’s Odyssey

Grijp je board en glij naar beneden, want het vervolg op Alto’s Adventure is hier. In Alto’s Odyssey ruil je de sneeuwvlaktes van het origineel om voor zand. De game voelt behoorlijk hetzelfde aan, maar heeft ook een aantal leuke nieuwe trucjes. De grootste daarvan is dat je nu tegen muren op kunt boarden. Dat werkt fantastisch. Daarnaast kun je een duik maken in het water en op die manier verder komen. Wil je meer van hetzelfde met een paar twists? Dan ben je bij Alto’s Odyssey aan het juiste adres.

Lees ook: Hoe Team Alto met Alto’s Odyssey de onmogelijke opvolger maakte

Download Alto’s Odyssey in de App Store (5,49 euro)

3. Final Fantasy XV Pocket Edition

Consolegame Final Fantasy XV is compleet opnieuw gemaakt, speciaal voor smartphones. Final Fantasy XV Pocket Edition volgt de originele game, maar is geschikt voor een klein scherm en om onderweg te spelen. Dat betekent dat de personages er heel anders uitzien, de wereld wat kleiner is en de missies wat meer gestroomlijnd aanvoelen. Ook is het vechtsysteem aangepast, zodat je van bovenaf meekijkt en het overzicht houdt. De eerste episode is gratis te proberen. Daarna moet je betalen.

Lees ook: 4 redenen waarom je Final Fantasy Pocket Edition moet spelen

Download Final Fantasy XV Pocket Edition in de App Store (gratis)

4. Dissembler

Dissembler is de beste nieuwe puzzelgame in de App Store. In de game moet je ervoor zorgen dat alle vakjes in beeld verdwijnen. Dat doe je door twee vakjes van verschillende kleuren met elkaar om te ruilen. Het wisselen kan alleen als er na het omruilen een blok van drie vakjes ontstaat dat vervolgens verdwijnt. De moeilijkheid is dat er geen vakje mag overblijven.

Download Dissembler in de App Store (3,49 euro)

5. Mazelith

Mazelith gebruikt augmented reality om puzzels in je omgeving te plaatsen. Deze puzzels kun je alleen oplossen door er omheen te lopen. Mazelith is meer een concept dan een volledige game, want je hebt de puzzels zo opgelost. Toch raden we aan om het te downloaden, want je moet dit gezien hebben.

Download Mazelith in de App Store (gratis)

Meer gametips

Heb je onze gametips van januari ook al gezien? Volgende maand plukken we weer fijn nieuwe games uit de App Store. Als jij je inschrijft voor onze nieuwsbrief, krijg je die gametips automatisch in je inbox.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu